Ususret novim DIY idejama hrvatskih Insta kreativaca pripremili smo best of prošlih godina
Ususret novim DIY idejama hrvatskih Insta kreativaca pripremili smo best of prošlih godina

Ususret novim DIY idejama hrvatskih Insta kreativaca pripremili smo best of prošlih godina

Blagdani su pred vratima i sad je idealno vrijeme da krenete razmišljati o mini projektima kojima možete uljepšati svoj interijer. Čak i najmanji detalji poput ukrasa i blagdanskih vjenčića, mogu vaš dom pretvoriti u pravu božićnu bajku. Kako će vrijeme pred nama biti ispunjeno blagdanskom čarolijom, a hrvatski Insta kreativci svakodnevno će nas inspirirati idejama, odlučili smo napraviti vodič, tj. kratki best off prošlogodišnjih ideja koje će svakoga od vas pretvoriti u umjetnike. Upalite božićnu glazbu, nabavite materijal i pretvorite svoj dom već ovoga vikenda u pravu kreativnu radionicu Djeda Božićnjaka. 

Pripremite se za blagdane na vrijeme

Božićno doba je najljepše doba u godini. Vrijeme kada se trebamo posvetiti obitelji i prijateljima, vrijeme u kojem je sve oko nas toplo čak i kada vani stisnu minusi. Upravo je čar blagdana da probudi ono toplo i ljudsko u nama što možda tijekom stresnog ostatka godine i zaboravimo. Nema zabavnijeg od provođenja lijepih trenutaka s obitelji, a kada ono ima kreativni predznak još je kvalitetnije. Dok nas sve nije zaokupila blagdanska groznica izdvojite vrijeme u kojem ćete se posvetiti otkrivanju svoje umjetnike strane i s jednostavnim savjetima naših kreativaca pripremite svoj dom za blagdane. Donosimo presjek radova hrvatskih kreativaca koji će vas, sigurni smo, svakako inspirirati. 

Mini kućice od medenjaka

Jedan od najprepoznatljivijih blagdanskih mirisa je svakako miris kolačića. Ove godine izradite preslatke mini kućice od medenjaka, koje kasnije, možete koristiti kao ukras ili pokloniti dragim osobama. Matija koja stoji iza Instagram profila Lulu art flower podijelila je s nama recept i super ideju koja će potaknuti vašu kreativnost ovih blagdana. Recept i način izrade potražite ovdje. 

Božićna filc drvca

Matea Halilović na svom blogu little things redovito nas inspirira raznim DIY projektima, a s nama je podijelila kako napraviti ova prekrasna božićna filc drvca. Kako sama kaže oduševljena je kako su ispala, a totalno izgledaju kao dekor kojeg bi kupili u trgovini. Ovaj DIY možete izvesti i s debljim papirom ako ne možete nabaviti filc. Isto tako, ako vam je problem bušenje drva, Matea ima prijedloge kako da to zaobiđete – u članku pročitajte kako ih izraditi. 

DIY rustikalni ukrasi za bor

Antonela Gaura koja stoji iza bloga Olivin o kojem smo već pisali, podijelila je s nama svoje ideje kako ove godine napraviti unikatne rustikalne ukrase za bor. Iako na tržištu postoje prekrasni božićni ukrasi koje jednostavno kupimo ima nešto u izradi svojih, jedinstvenih ukrasa. Vrijeme kada smo više nego ikada u svojim domovima možemo kreativno iskoristiti za zajedničko druženje i pravu predbožićnu zabavu. Ono što vam treba za ovaj božićni DIY su role wc papira kojeg svi imamo doma, sušene naranče te češeri koje možete pronaći u šetnji prirodom. Za izradu vam treba pištolj za vruće ljepilo, ukrasne trakice od jute ili baršuna, zlatni sprej i škare. Ovdje se nalazi proces izrade.

DIY mirisne svijeće

Svijeće obožavamo u kojem god obliku da dolaze, a neizostavni su detalj svakog blagdansko uređenog doma. Mirisne, male, velike – volimo ih isprobati sve, a ovih blagdana odlučit ćemo se na izradu onih vlastitih. Inspiraciju smo ponovo pronašli kod hrvatskih Instagram kreativaca, a Matea Korenić Fak koja vodi Instagram profil mess_of_sparkles podijelila je s nama kako izraditi DIY mirisne svijeće. Ovdje pročitajte kako izraditi DIY mirisne svijeće.

DIY girlande

Girlande su definitivno jedni od najzanimljivijih ukrasa koje ćete pronaći u raznim blagdanskim domovima. Upravo su one te koje svakom domu dodaju taj završni blagdanski touch. Šljokičaste, zelene i plastične, ali i prave, kombinirat ćemo ih sve kako bi dobili taj wow božićni efekt. Ako ste više DIY tip, ovih blagdana izradite svoje pomoću savjeta naše Insta kreativke Ivone, koja vodi profil My easy country living. Na početku ih je zamislila jednostavnije, ali kako kaže ponijelo ju se i cijela se bacila u kreativu. “Kao i uvijek, dvorište mi je najbolji saveznik. Grančice bora i jedna stara grana, girlanda sušenih naranči, zvjezdice koje padaju i moje predivno usnulo selo”, kaže Ivona. Girlande izradite prema sljedećem postupku.

DIY božićno drvce

Ana Dobrinčić podijelila je s nama fora ideju kako sami možemo napraviti unikatan bor. Ovo DIY božićno drvce idealno je za male prostore, a obožavat će ga ljubitelji prirodnih materijala i minimalizma. Za izradu ovakvog alternativnog božićnog drvca morat ćete prošetati obližnjom šumom i odrezati nekoliko grana. Zbog ukrasne bijele kore preporučujem brezu. Probajte odabrati što ravnije grane, bez previše kvrga, kako bi bolje prianjale uz zid. Grane odrežite u nekoliko različitih dužina, od veće prema manjoj. Što s njimakad ih nabavite? Inspirirajte se ovdje.

Kućice od tetrapaka

Leda koja vodi blog ledaboss.com uvijek nam je inspiracija kada su u pitanju razni DIY projekti, a ovoga puta odlučili smo se okušati u izradi čarobnih božićnih kućica od tetrapaka. Sve što vam treba već gotovo imate kod kuće, samo vam ostaje zasukati rukave i pustiti mašti na volju. Ovo može biti zabava za sve ukućane, od najmlađih do najstarijih. Za izradu vam je potrebno nekoliko tetrapaka koje dobro operite iznutra kako ne bi ostali tragovi mlijeka ili jogurta. Proces izrade kućica od tetrapaka by Leda nalazi se ovdje. 

Preslatki DIY božićni ukrasi

Za ovu genijalnu ideju izrade originalnih ukrasa za bor zaslužna je hrvatska blogerica Matea Korenić, na Instagramu poznatija pod imenom Mess of sparkles. Za ove jednostavne ukrase ne treba vam previše materijala. Većinu zapravo možete pronaći po ladicama u kući. Osobito je zgodno ako imate djecu koja posjeduju tempere i kistove pa tek onda nemate puno toga za nabaviti. Svega jednu Das masu i lak u spreju. Kreativni postupak je ovdje. 

Božićne DIY jastučnice

Marija koja stoji iza kreativnog Instagram profila Miimavintage podijelila je s nama kako izraditi božićne DIY jastučnice. Izrada ovih jastučnica jednotavnija je nego što vam se čini, a vrlo lako može postati zabava za cijelu obitelj. Izgledaju fenomenalno, a savršeo će se uklopiti u svaki božićni interijer. Što vam je potrebno za izradu i cijeli postupak objavljen je ovdje. 

Jednostavne ideje za zamatanje božićnih poklona

Ideja za originalno zamatanje poklona uistinu je mnogo, a one koje vam donosi Marsela Glavina (marylandist) su jednostavne i ne iziskuju nikakve posebne vještine. Sve što će vam biti potrebno možda već i imate kod kuće, a mnogo zanimljivih detalja koje možete iskoristiti kod zamatanja pronaći ćete i u prirodi. U kreativni proces uputite se prema ovim uputama. 

Održivi adventski vijenac

Ines Šitum je blogerica koja stoji iza Instagram profila More Less Ines  gdje redovito pronalazimo inspiraciju za uređenje interijera i razne DIY projekte. Prošle godine podijelila je način izrade svog adventskog vjenčića koji je održiv. Sve što je iskoristila za izradu kasnije je upotrijebila kao funkcionalnu dekoraciju u svom domu. Zvuči idealno zar ne? Ako ovih blagdana želite održivi vijenac, stignete ga napraviti prije početka adventa. Cijeli postupak nalazi se na njezinom blogu. 

Adventski vjenčić na tri načina

DIY ukrasi uvijek imaju najveću vrijednost. Osim što ste djelić vremena utrošili kreativno, kasnije ćete znati da je nastao vašim rukama i moći ukras puno više cijeniti. Zabava je još veća ako imate djecu koja se mogu uključiti u izradu ukrasa za bor i dom, vijenaca, girlandi; zajedno ćete provesti lijepe trenutke, a zatim ostatak mjeseca prosinca uživati okruženi lijepim sitnicama. Ako još nemate svoj adventski vjenčić – još ga stignete izraditi. Donosimo tri prijedloga Maje Kranjec s profila @krameraj.

Blagdanski vjenčići za vrata kreativaca koje obožavamo

Godina se bliži kraju, a za kraj uvijek čuvamo ono najbolje. Blagdansko vrijeme, najljepše doba u godini. Osim što će cijeli mjesec biti ispunjen druženjima s našom obitelji i prijateljima, slasnim receptima i božićnim pjesmama, miris borova unijet će taj dašak prave blagdanske atmosfere. I ovih blagdana kada govorimo o uređenju doma naš su izbor radovi domaćih kreativaca. Od ukrasa pa do adventskih vjenčića – inspirirajte se ovim idejama te započnite vlastiti DIY projekt.

Učitati još
Zatvori