Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Božićne DIY jastučnice

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
Božićne DIY jastučnice

božićne-jastučnice-2

Svake godine raspametimo se kada u trgovine stigne blagdanski asortiman, a posebno nas vesele ukrasne jastučnice s božićnim motivima. Kako i ove godine ne bi trošili previše novaca odlučili smo ih izraditi sami. Marija koja stoji iza kreativnog Instagram profila Miimavintage podijelila je s nama kako izraditi božićne DIY jastučnice.

Božićne DIY jastučnice

Razni DIY projekti osim što će ostaviti novac u vašem novčaniku za neke druge stvari na koje ćemo trošiti ovih blagdana izvrsni su za buđenje vaše kreativnosti. Uz nekoliko jednostavnih trikova ovo će postati zabava za cijelu obitelj.

Za izradu je potrebno:

  • filc
  • ljepilo
  • komad drva ili plastike
  • boja za tkanine
  • jastučnice
  • najlon ili vreća za smeće
  • kist
božićne-jastučnice-6

Na filcu nacrtajte željeni oblik, odnosno uzorak kojim želite ukrasiti jastučnicu i izrežite. Oblik potom zalijepite za komad drva ili plastike kako bi vam kasnije bilo lakše ostavljati uzorak.

božićne-jastučnice-1-1
božićne-jastučnice-3

Jastučnice prije nanošenja boje svakako operite. Prije nego krenete stavljati uzorke u jastučnicu stavite komad najlona ili vreću za smeće kako vam boja ne bi prešla na drugu stranu.

božićne-jastučnice-5

Na pripremljene štambilje nanesite boju za tkanine. ostavljajte uzorak prema želji. Kako će filc dio boje upiti možete uzorak pritisnuti nekoliko puta prije ponovnog nanošenja novog sloja boje. Tako će vaš uzorak na jastučnici biti u više nijansi.

božićne-jastučnice-8

Ovisno o vrsti boje koju koristite potrebno ju je fiksirati kako se ne bi isprala prilikom pranja. Boja koju sam ja nanosila pogodna je isključivo za pamuk i fiksira se tako da prođete peglom preko uzorka na jastučnici. Slijedite upute proizvođača boje kako bi cijeli postupak izveli kako treba.

božićne-jastučnice-4

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori