Ideje hrvatskih Insta kreativaca: kućice od tetrapaka by Ledaboss

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
kućice od tetrapaka by Ledaboss

I ovih blagdana nastavljamo s idejama hrvatskih Insta kreativaca kad asu u pitanju božićni ukrasi i izrada dekoracija. Leda koja vodi blog ledaboss.com uvijek nam je inspiracija kada su u pitanju razni DIY projekti, a ovoga puta odlučili smo se okušati u izradi čarobnih božićnih kućica od tetrapaka. Sve što vam treba već gotovo imate kod kuće, samo vam ostaje zasukati rukave i pustiti mašti na volju. Ovo može biti zabava za sve ukućane, od najmlađih do najstarijih.

Božićne kućice od tetrapaka

Vjerujem da ste svi već vidjeli i možda čak probali izraditi neku vrstu božićnih kućica, ali sigurno niste isprobali napraviti ovakve – kućice od starih tetrapaka.

Za izradu vam je potrebno nekoliko tetrapaka koje dobro operite iznutra kako ne bi ostali tragovi mlijeka ili jogurta. Pažljivo izdubite dno na svakom tetrapaku.

Za farbanje možete koristiti razne boje, ja vam predlažem akrilne boje iz TEDi dućana – 8 kuna je jedna tubica i izbor boja je ogroman. Kistove sam također uzela tamo, 8 kuna je bio paket od nekoliko njih.

Ovisno o jačini boje, premazujte tetrapak. Ako se radi o nekoj tamnijoj boji, bit će vam potrebno 2-3 nanosa, a kod npr. pastelnih boja morat ćete premazivati više puta. Da bi dobila ovakvu pastelnu rozu kućicu, premazala sam tetrapak 5-6 puta. Nakon svakog premazivanja ostavite da se kućica osuši i tek kad je suho ponovno premažite.

Kad su kućice skroz suhe, krenite s iscrtavanjem. Marko i ja smo prvo radili bitne forme (prozore, vrata itd), a nakon toga smo se igrali s ukrašavanjem. Baš smo se zabavili i razvijali kreativne vještine, skroz smo uživali u izradi. 🙂 Nakon što ste završili s crtanjem, ostavite da se skroz osuše i malim oštrim skalpelom pažljivo napravite otvore za prozore.

U svaku kućicu smo stavili po jednu LED svjećicu iz Jyska (paket od 4 je 20 kn), a možete staviti i lampice na baterije. Ne stavljajte prave svijeće da ne bi nešto zapalili.

I to je to, vaše magične kućice su gotove! Na kraju, napravite rupu u čepu od tetrapaka (to je dimnjak) i stavite malo vate, to će predstavljati dim koji izlazi iz vaše kućice, a istu vatu posložite i oko kućica, da dobijete efekt snijega. Paket vate sam isto uzela u Tediju za 8 kn.

Nadam se da vam se sviđaju naše kućice, koje su dokaz da ne trebate skupu opremu za efektnu i posebnu dekoraciju. Ako ćete ih raditi s klincima, ili sami, označite me da vidim kako vam je ispalo.

Foto i tekst: ledaboss.com

Učitati još
Zatvori