Preslatki DIY božićni ukrasi koje još stignete napraviti kod kuće

Preslatki DIY božićni ukrasi koje još
stignete napraviti kod kuće

Još dva dana ostalo je do Božića, a neki možda još nemaju dovoljno ukrasa za bor. Nekako smo naviknuli da sve ide u zadnji čas što zapravo i ne čudi s obzirom na tempo kojim živimo i obaveze koje svakodnevno obavljamo. Trgovine su vjerojatno opustošene i teško se pronalaze željeni last minute ukrasi pa zašto ne biste malo zasukali rukave i na kratko se zabavili izrađujući svoje? Mi smo pronašli preslatke, jednostavne ukrase za koje vam ne treba previše materijala. Većinu zapravo možete pronaći po ladicama u kući. Osobito je zgodno ako imate djecu koja posjeduju tempere i kistove pa tek onda nemate puno toga za nabaviti. Svega jednu Das masu i lak u spreju.

Ipak se nadamo da ste sve na vrijeme uspjeli spremiti i kupiti, ali malo kreativne relaksacije i zabave nije na odmet. Pogotovo ako imate klince doma koji obožavaju ovakve vrste zabave.

Uživajte, a mi vam u nastavku donosimo detaljan postupak kojeg nam je objasnila hrvatska blogerica Matea Korenić, na Instagramu poznatija pod imenom Mess of sparkles.

Potrebno vam je:

 • Jedno pakiranje Das mase (za 40 – 50 ukrasa)
 • Lak u spreju
 • Tempere
 • Modle za kekse
 • Kist
 • Ukrasna vrpca
 • Fini brusni papir (P120)

Postupak:

 1. Razvaljajte  masu na debljinu 4 – 5 mm. Važno je da ne bude pretanko kako ne bi pukla prilikom sušenja.
 2. Modlima za kekse izrežite u željene oblike. Ako želite neke druge oblike koje nemate možete od kartona izrezati oblik, prisloniti ga i nožićem izrezati. Za strukture možete koristiti vrh žlice s kojom pritisnete željeni reljef.
 3. Na vrhu ukrasa slamkom izbušite otvor za ukrasnu traku
 4. Pustiti ukrase da se osuše na sobnoj temperaturi. Tokom sušenja ih je potrebno nekoliko puta okrenuti. Potpuno su suhi kada pobijele.
 5. Nakon sušenja u nekoliko poteza pobrusite rubove kako bi bili lijepo zaglađeni.
 6. Slijedi bojanje i špricanje lakom po želji kako bi dobili sjaj.
 7. Na samom kraju provucite i zavežite ukrasnu vrpcu te objesite svoje ukrase na jelku.

Foto: Matea Korenić

Učitati još
Zatvori