Ideje hrvatskih insta kreativaca: Adventski vjenčići na tri načina

Ideje hrvatskih insta kreativaca:
Adventski vjenčići na tri načina

Službeno smo zakoračili u adventski vikend – prva adventska nedjelja već je sutra, kada tradicionalno palimo prvu svijeću na vijencu, ali i službeno, opravdano, možemo reći da su blagdani počeli. Ove godine se više no ikad zatvaramo u domove gdje imamo priliku pustiti mašti na volju te sami sebi dati infuziju dobre volje s domaćim keksima, kuhanim vinom, svjetlucavim lampicama i DIY ukrasima.

Adventski vjenčići na tri načina by Krameraj

DIY ukrasi uvijek imaju najveću vrijednost. Osim što ste djelić vremena utrošili kreativno, kasnije ćete znati da je nastao vašim rukama i moći ukras puno više cijeniti. Zabava je još veća ako imate djecu koja se mogu uključiti u izradu ukrasa za bor i dom, vijenaca, girlandi; zajedno ćete provesti lijepe trenutke, a zatim ostatak mjeseca prosinca uživati okruženi lijepim sitnicama.

Baš smo zato odlučili pregledati profile hrvatskih kreativaca u potrazi za najboljim DIY idejama. Ako još nemate svoj adventski vjenčić – još ga stignete izraditi. Danas donosimo tri prijedloga Maje Kranjec s profila @krameraj.

Adventski vjenčići Božić 2020.

Klasični vijenac

Za svaki od njih trebat će vam mahovina, a za prvu, klasičnu verziju trebat ćete slamnati vijenac, držače za svijeće, četiri svijeće, pištolj za vruće ljepilo, savitljive grane, grančice sušenih kupina (ili bilje po izboru) i žicu za pričvrstiti grane. Mahovinu vrućim ljepilom zalijepite na obruč. Kada ste obložili cijeli obruč, uzmite grane i omotajte ih oko vijenca te ih žicom pričvrstite za dno. Držače za svijeće zapiknite na željeno mjesto te vijenac ukrasite grančicama kupina. Još samo dodajte svijeće i prva verzija je gotova. 

Minimalistički vjenčić

Za drugu, minimalističku verziju trebat ćete keramički stalak za svijeće, četiri visoke svijeće, i, osim mahovine, grančice jele i bora te par ukrasa po želji. Svijeće dobro pričvrstite u stalak, a na dno rasporedite mahovinu. Na nju dodajte grančice bora i ukrase.  

Vjenčić s jednom svijećom

Ako nemate prostora za veći vjenčić, verziju vjenčića s jednom svijećom možete lako izraditi pomoću teglice za cvijeće, mahovine, drvenih slova i dekorativnih borića. Teglicu za cvijeće napunite mahovinom, a poslužit će i zemlja za sadnju ili cvjećarska spužva. U sredinu smjestite svijeću i dobro je učvrstite. Vrh teglice obložite mahovinom i na nju vrućim ljepilom zalijepite boriće i slova s natpisom po izboru. 

Foto: Maja Kranjec, @krameraj 

Učitati još
Zatvori