Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Jednostavne ideje za zamatanje božićnih poklona

Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Jednostavne ideje za zamatanje božićnih poklona

zamatanje-3

Blagdani su nam pred vratima pa je krajnje vrijeme za pripremu poklona za najmilije. Ideja za originalno zamatanje poklona uistinu je mnogo, a one koje vam donosi Marsela Glavina (marylandist) su jednostavne i ne iziskuju nikakve posebne vještine. Sve što će vam biti potrebno možda već i imate kod kuće, a mnogo zanimljivih detalja koje možete iskoristiti kod zamatanja pronaći ćete i u prirodi.

Trebat će vam:

  • Škare
  • Selotejp u boji ili običan
  • Ukrasni papir po želji
  • Kutije raznih veličina u koje ćete smjestiti poklone
  • Juteni ili ukrasni konop
  • Vreća od jute
  • Kuhinjske krpe po želji
  • Božićni ukrasi i kuglice
  • Češeri, borove grančice, sušene naranče, štapić cimeta, grančice eukaliptusa…
  • Božićne čestitke ili kartice s božićnim motivima
zamatanje-1
zamatanje-2
zamatanje-4

Klasični ukrasni papir

Moj je prijedlog da svoje poklone smjestite u pravilnu kutiju jer će vam tako samo zamatanje biti puno jednostavnije i lakše. Nakon što ste kutiju omotali željenim papirom, iskoristite ukrasni konop i svežite ga u mašnu te u sredinu stavite ukras po želji. Ja sam iskoristila kuglicu od papira i štapić cimeta, a možete staviti i klasične kuglice, češere, grančice, itd. Dajte mašti na volju.

papir-1-1
papir-2
papir-3
papir-4

Kuhinjske krpe

Ova ideja posebno mi se sviđa jer je eco-friendly i jer omot također može biti dio vašeg poklona. Izaberite jednobojne krpe ili pak one s božićnim uzorcima i u njih zamotajte svoj poklon. Čvorove prilagodite prema samom obliku poklona. Osim krpe, na isti način možete iskoristiti i marame. Nakon što ste zamotali poklon, dodatno možete ukrasiti konopom i češerima, božićnim karticama, eukaliptusom i drugim detaljima.

krpe-1
krpe-2-1
krpe-3
krpe-4
krpe-5
krpe-6
krpe-7

Jutene vreće

Imate li poklone koje je teško zamotati, razmislite o tome da ga stavite u jutenu vreću koja, kada se ukrasi, djeluje vrlo efektno. Svežite na vrhu ukrasnim konopom i ukrasite češerom i sušenim narančama ili pak drugim detaljima po želji.

vreće-1-1
vreće-2

Crni papir

Ne volite li klasične ukrasne papire, predlažem onaj u crnoj boji koji je vrlo efektan. Savršen je izbor za zamatanje poklona za mušku osobu, djeluje pomalo otmjeno i minimalistički. Kod zamatanja u crni papir najbolje je koristiti klasični juteni konopac u prirodnoj boji, a dodatno možete ukrasiti borovim grančicama i češerima.

crne-vreće-1-1
crne-vreće-2

Foto: Marsela Glavina

Učitati još
Zatvori