Ideje hrvatskih insta kreativaca: Božićna filc drvca

Ideje hrvatskih insta kreativaca:
Božićna filc drvca

Hrvatski kreativci posebno su aktivni i ovih blagdana, a mi ćemo vam redovito donositi njihove DIY ideje za božićno uređenje vašeg doma. Matea Halilović na svom blogu little things redovito nas inspirira raznim DIY projektima, a ovaj put smo je zamolili da s nama podijeli kako je napravila ova prekrasna božićna filc drvca.

filc-drvca-1

Filc drvca

Matea kaže kako ova drvca ima spremljena u svom “christmas inspo” folderu na Pinterestu još od prošle godine, no nije se do sada odvažila na izradu. Kako sama kaže oduševljena je kako su ispala, a totalno izgledaju kao dekor kojeg bi kupili u trgovini. Ovaj DIY možete izvesti i s debljim papirom ako ne možete nabaviti filc. Isto tako, ako vam je problem bušenje drva, Matea ima prijedloge kako da to zaobiđete. Pa krenimo.

Filc-drvca-2

Materijal:

  • filc (pronađite u prodavaonicama tekstilom ili hobi trgovinama)
  • grančica
  • komad drveta
  • vruće ljepilo
  • bušilica i svrdlo za drvo
  • škare
  • komad kartona
  • marker/olovka

Prva verzija drvca

Za početak, od kartona napravite šablonu u obliku drvca. Važno je da su obje strane drvca iste ili što sličnije kako bi se drvce od filca dobro spojilo. Kada ste dobili šablonu, na filcu pomoću nje iscrtajte oblik drvca koji ćete potom izrezati. Trebat će vam 6 komada za jedno drvce. Pomoću vrućeg ljepila fiksirajte izrezani filc na grančicu. Lijepite jedan do drugoga dok ne popunite cijeli krug. Pazite da vam se drvca poklapaju kako bi konačni rezultat bio uredan.

filc drvca 3
filc-drvca-5-
filc-drvca-6
filc-drvca-7
filc-drvca-8
filc-drvca-9

Druga verzija drvca

Za drugu verziju drvca će vam trebati kvadratići od filca, raznih veličina – od većeg prema manjem. Upravo od većeg prema manjem ćete i slagati filc kvadratiće na grančicu. Da bi napravili rupu u sredini kvadratića, presavinite ga na 4 dijela te mu odrežite kut. Nižite kvadratiće dok ne dobijete oblik drvca. Svaki kvadratić fiksirajte s malo vrućeg ljepila kako se ne bi okretao.

filc-drvca-10
filc-drvca-11
filc-drvca-12
filc-drvca-13

Za obje verzije drvca je još samo preostalo fiksirati grančicu na komad drveta (breza u mom slučaju) u kojem smo prethodno izbušili rupu svrdlom za drvo. Kako bi sve bilo stabilno u rupu stavite malo vrućeg ljepila.

filc-drvca-14
filc-drvca-15

Zbog ovog koraka se malo bojim da bi vas mogao odbiti, no kao što sam na početku napomenula – ako vam nije dostupan ovaj materijal i/ili alat promijenite taj dio projekta. Možete vrućim ljepilom fiksirati grančicu bez bušenja, vjerujem da bi za manje drvce to držalo bez problema. Druga opcija je da umjesto drva za bazu koristite malu teglicu te grančicu fiksirate u njoj (pomoću ljepila, cvjećarske spužve ili neke treće opcije). Mogućnosti je mnogo, samo trebate vidjeti što vam je od materijala dostupno, zaključuje Matea.

filc-drvca-16

Foto: my little things

Učitati još
Zatvori