Ovo DIY božićno drvce idealno je za sve ljubitelje minimalizma

Ovo DIY božićno drvce idealno je za
sve ljubitelje minimalizma

drveni-bor-3

Naši Insta kreativci svakodnevno nas oduševljavaju svojim božićnim DIY idejama, a Ana Dobrinčić podijelila je s nama fora ideju kako sami možemo napraviti unikatan bor. Ovo DIY božićno drvce idealno je za male prostore, a obožavat će ga ljubitelji prirodnih materijala i minimalizma.

drveni-bor-2

DIY božićno drvce

Za izradu ovakvog alternativnog božićnog drvca morat ćete prošetati obližnjom šumom i odrezati nekoliko grana. Zbog ukrasne bijele kore preporučujem brezu. Probajte odabrati što ravnije grane, bez previše kvrga, kako bi bolje prianjale uz zid. Grane odrežite u nekoliko različitih dužina, od veće prema manjoj. Moja najduža grana je 110 cm i svaka sljedeća je za 20 cm kraća od prethodne.

drevni-bor-1
drveni-bor-5

Izrada

Grane ćete međusobno povezati pomoću prozirne strune (flaks) i pištolja za vruće ljepilo. Probajte sve izvesti iz jednog komada, bez rezanja strune. Počnite od jednog kraja najduže grane – zavežite čvor od prozirne strune, stavite malo vrućeg ljepila na granu i omotajte strunu oko grane nekih desetak puta. Kada se ljepilo malo posuši, ostavite nekih 15 – 20 cm strune i ponovite proces na sljedećoj grani. Povežite tako sve grane na jednoj strani, a nakon najkraće grane ostavite nekih 30 cm prozirne strune i drugom stranom se spuštajte prema dolje, povezujući grane ovaj puta od najkraće prema najdužoj. Drvce objesite na vijak ili kukicu u zidu i na njega vrućim ljepilom zalijepite zvijezdu na vrh.

drveni-bor-6
drveni-bor-8

Ukrašavanje

Na drvce možete zalijepiti lampice na baterije, a kutijice s baterijama možete sakriti grančicama bora i ostalim dekoracijama. Za ukrasiti ovakvo drvce, vrućim ljepilom zalijepite različite kuglice, slamnate zvjezdice, češere…

drveni-bor-7
drveni-bor-9
drveni-bor-4

Foto: Ana Dobrinčić

Učitati još
Zatvori