Podržite male hrvatske ženske brendove
Podržite male hrvatske ženske brendove

Podržite male hrvatske ženske brendove

Dan žena idealno možemo proslaviti tako da damo podršku ženama. To vrlo jednostavno možemo napraviti kroz kupovinu proizvoda malih ženskih brendova. Međusobno uvažavanje, podržavanje i razmjena iskustva ključni su za pozitivan razvoj ženskog poduzetništva, a nema boljeg načina da podržite drugu ženu od toga da validirate njezin rad. Mi obožavamo radove hrvatskih poduzetnica i umjetnica i trudimo se što češće predstaviti njihove uspjehe. Zato smo u ovom tjednu kada slavimo žene odlučili podržati male ženske brendove. Pridružite nam se. 

dan-žena

Bura Ceramics Studio

Iako su brojni setovi za kavu ili čaj iz velikih i razvikanih trgovina često lijepi i praktični, ponekad se oni napravljeni od ruku malih proizvođača ipak čine posebnijima. Danas je itekako zanimljivo u kuhinji imati šalice i zdjelice od raznih proizvođača. Različiti za različita raspoloženja, a na vašoj kuhinjskoj polici izgledat će kao prva mala izložba na otvorenom. Jedan od takvih brendova je i bura.ceramics. Među raznim njihovim predmetima posebno su nam za oko zapele šalice s nježnim prirodnim motivima koje će se svidjeti svim minimalisticama. Nepravilni oblici, nježnih i jednostavnih boja već vidimo u kuhinji zajedno s ostalim predmetima koji unose dašak prirode u svaki interijer.

Brojne druge domaće i regionalne, dobro uhodane i one nove brendove keramike potražite u ovom članku. 

kikas_macrameart

Kreativci i mali poduzetnici važan su kotačić na sceni sto im definitivno treba pridati pažnju koju zaslužuju. Jedna od njih je i Kristina Škrljac koja stoji iza Instagram profila kikas_macrameart. U moru divnih radova koje radi posebno su nam za oko zapeli jastučići s motivima koje ćete obožavati. Više pročitajte ovdje. 

Slatko kao cukar 

Ručno rađene svijeće brenda Slatko kao cukar svoju inspiraciju pronašle su u motivima grada Dubrovnika, ali i u samom ljudskom tijelu koje je oduvijek vječna inspiracija raznim umjetnicima. Elena Vračarić iz Dubrovnika tako radi predivna mala umjetnička djela u vosku koja smo poželjele u našim dnevnim boravcima. Više pročitajte ovdje.

Kontrast 19 

Masarykova ulica odavno je žila kucavica gradskih zbivanja. Od izvrsne gastronomske ponude do dizajnerskih i koncept dućana, ovdje definitivno volimo provoditi vrijeme kada ga “provodimo u gradu”. Sada je na broju 19 otvoren novi koncept store Kontrast 19, koji će nam postati nova obavezna postaja. Smješten pored, i dalje nam omiljenog Bastiona, ovaj koncept store rezultat je petogodišnjeg rada dizajnerica i umjetnica Dine Šavorić i Matee Torčić. Ovdje možete pronaći zanimljive radove dizajnera, umjetnika i raznih kreativaca s hrvatske scene, ali i staviti ga na mapu za razna događanja, izložbe i druženja. Intervju s osnivačicama pročitajte ovdje.

Love Ana

Rad dizajnerice Ane Tevšić Nauković i njenog -Love, Ana studija pratimo od samih početaka. Njena estetika, način na koji pristupa svom poslu i radu, te u konačnici proizvodi koje lansira na tržište, stvari su koje vas automatski privlače ovom brendu. A onda kad otkrijete zagrebački studio u Dežmanovom prolazu, njegove tematski oslikane izloge i kreativne radionice na kojima možete dobiti pokoje zrnce mudrosti iz -Love, Ana svijeta – uopće nije upitno da ćete se stalno vraćati. O Ani i njezinom brendu čitajte ovdje. 

Minerva Collection nakit 

Odabrati nakit koji će vas savršeno dočarati i odražavati vaš ukus ponekad je teško. Želimo svevremenske komade koje možemo kombinirati u svakodnevnim situacijama, ali i da igraju savršenu ulogu u onim posebnim. Među brojnim omiljenim domaćim brendovima pronašli smo jedan koji nas je osvojio svojom jednostavnošću i minimalizmom, a opet neobičnom profinjenošću. Riječ je o brendu Minerva Collection.

THE ALL i 47 design

The All je zagrebački dizajnerski duo koji se u nekoliko godina prometnuo u jedan od najvažnijih brendova minimalističkog nakita. Svakom novom kolekcijom oduševe, neprekidno rade na organiziranju raznih cool događanja kao što je primjerice ovaj, a u njihov showroom ugodno je čak i samo doći i popiti kavu. Isti taj showroom dijele sa sestrinskim brendom 47 design iza kojeg stoji Stella Leboš, umjetnica koja izrađuje ruksake, haljine i topove koje obožavaju ljubiteljice dizajna. Ona je, među ostalim, i autorica ove predivne instalacije o kojoj je za vrijeme Adventa pričao cijeli Zagreb.

onebyMarLu

onebyMarLu je zero waste inspire brend koji proizvodi odjeću ne samo za ljude već i za njihove ljubimce. Ima li boljega od toga da kišna i dosadna šetnja bude barem malo zabavnija ako vaša kabanica ima match s kabanicom vašeg psa? Ovdje možete pročitati sve o brendu.

Samonikla 

U njihove svježe i suhe bukete i vijence nije se teško zaljubiti na prvu. Svojim se radom ali i samom filozofijom kojom se vode ističu u mnoštvu; naime, njihovi su aranžmani potpuno prirodni, sačinjeni od uvijek lokalnog, sezonskog i dostupnog cvijeća i bilja. Ne koriste baš nikakve umjetne materijale i zalažu se za održivo i ekološko cvjećarstvo, a rezultat toga su najčarobniji buketi. Nedavno smo provele dan s njima u njihovom studiju. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori