Adventska lokacija koja očarava: Polarni san ponovno krasi tunel Grič
Adventska lokacija koja očarava: Polarni san ponovno krasi tunel Grič

Adventska lokacija koja očarava: Polarni
san ponovno krasi tunel Grič

Posjetitelji manifestacije Advent u Zagrebu ponovno imaju priliku zaviriti u Polarni san. Riječ je o umjetničkoj instalaciji koja je izvorno postavljena prilikom održavanja prošlogodišnjeg izdanja manifestacije.

Nismo odoljeli ponovno prošetati ovim interaktivnim umjetničkim djelom, a pozivamo vas da nam se (barem putem fotografija) pridružite u šetnji tunelom.

tunel grič
tunel grič

Zakoračimo u Polarni san

U najavi instalacije istaknuto je kako ona predstavlja “trenutak između prošlosti i budućnosti, prepun zaigrane svjetlosti koja posjetitelje poziva da zastanu, pogledaju oko sebe te usmjere svoja razmišljanja prema onome kamo žele (st)ići”.

Instalacija sastavljena od niza bijelih traka priziva prolazak kroz ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti. Njezinoj vizualnoj atraktivnosti uvelike pridonosi izmjena kolorita, popraćena prigodnom zvučnom kulisom.

tunel grič
Advent u Zagrebu 2023_
Advent u Zagrebu 2023_
tunel grič

Umjetnička instalacija koja osvaja na prvu

Kreativni tim koji potpisuje instalaciju Polarni san čine Ana Mikin i Stella Leboš, a u realizaciji projekta su im se pridružili Tom Pižeta, Iva Peručić, Iva Rodić Novak, Vanja Magić i Barbara Radelja. Oblikovanje svjetla potpisuje Andrija Santro, dok je za oblikovanje zvuka zadužen Hrvoje Nikšić.

Autori su na izlasku za sve posjetitelje ostavili i prigodnu poruku koja glasi:

Neka vam se ostvari svaki polarni san. I ne zaboravite nastaviti sanjati!

tunel grič
tunel grič
Advent u Zagrebu 2023_

Tehničke informacije

Instalaciju Polarni san je moguće razgledati svakoga dana od 9 do 22 sata, uz iznimku državnih praznika te dana koji im predstoje. Detaljne informacije o radnom vremenu dostupne su ovdje.

Ulaz u tunel je iz Mesničke ulice, a kretanje je jednosmjerno – od Mesničke prema Radićevoj ulici. Umjetničku instalaciju je moguće razgledati sve do 7. siječnja 2024. godine.

tunel grič
tunel grič

Foto: Sanja Tušek, Martina Movrić

Učitati još
Zatvori