Cure iz brenda THE ALL napravile su vaze koje će unijeti nešto predivno u vaš prostor
Cure iz brenda THE ALL napravile su vaze koje će unijeti nešto predivno u vaš prostor

Cure iz brenda THE ALL napravile su vaze koje će unijeti nešto predivno u vaš prostor

Vaze su poput nakita – onaj nenametljivi detalj koji mijenja cijelu vizuru, detalj koji pomno biramo i koji na kraju određuje cijeli dojam. Dok nakit mijenja cijeli dojam našeg izgleda, vaze transformiraju prostor u kojem se nalazimo. Ovog ljeta THE ALL nas svojim novim izletom u dizajn – nadahnut zlatnim poljima, samoniklim cvijećem i bezvremenošću, upoznaje sa prvom kolekcijom vaza ‘Stay Gold’.

Odabrati biljke i kući ih smjestiti u staklenke, teglice, vaze – radi se o ritualu koji postoji među nama od kamenog doba. Nekad se to činilo iz prehrambenih ili ljekovitih razloga, ali i estetskih, koji traju do dan danas.

”Oduvijek smo uz sebe imale biljke.”, objašnjavaju Jelena i Tea. ”Kod nas svaki predmet koji ima dno završio bi kao vaza. Velike smo zaljubljenice u biljke, donosimo ih i dobivamo od svugdje.”

Kada su prije dvije godine otvorile svoj THE ALL studio u Preradovićevoj ulici izradile su svoje prve vaze, kako bi se uklopile u ambijent. Baš i kao kada bi izlagale na sajmovima i eventima, biljke i cvijeće u njihovim vazama uvijek bi bili dio ‘set-upa’. ”Htjele smo kombinirati metal s drugim materijalima. Prve kolekcije s potpisom THE ALL bile su upravo drvom, tako da nas ta kombinacija asocira na početak.” Dizajnerice iz brenda THE ALL prenijele su svoju prepoznatljivost upravo na vaze i kreirale tri unikatna primjerka u kojima su spojeni reciklirani materijali i omiljeni im mesing.

Napravljene od starih stolarskih ostataka na koje su spojene mesingane cijevi, THE ALL vaze zamišljene su kao ukrasne instalacije koje žive svoj puni potencijal odabirom omiljenog suhog ili svježeg cvijeća, kao i biljaka. Dolaze u tri veličine, svaka se izrađuje ručno i svojevrsni je unikat. Posebno se ističe oblik koji podsjeća na orgulje jer se radi o cijevima koje nisu savijene već ravno stoje jedna do druge, zbog čega asociraju na veličanstveni instrument. Vaze se vrlo jednostavno mogu napuniti vodom, pomoću lijevka, a za spajanje dvaju tako različitih materijala zaslužni su Josip, Mislav i Mario, dečki iz Ekser Inc.

”Ovaj put koristile smo američki orah i domaći hrast. Vaze će biti u limitiranim serijama, a uskoro ih planiramo kombinirati i s ostacima mramora, kamena, betona, naplavinama te organskim komadima drva.”, otkrivaju Jelena i Tea. ”Nakit je naša velika strast, no volimo stalno izrađivati nešto novo. Puno pričamo, maštamo, čitamo i crtamo, pa su tako i vaze prirodno došle na red. Svaka od njih je unikat i zapravo kao mala instalacija.”

THE ALL vaze izrađuju se na upit, a za više informacija možete posjetiti službenu stranicu brenda www.thealljewellery.com, kao i Instagram profil @the_all_studio

Foto: Marija Gašparović

Set dizajn: Ivana Valter/Studio 7

Cvijeće i biljke: Samonikla

Učitati još
Zatvori