Minerva Collection nakit je koji obožavaju minimalistice
Minerva Collection nakit je koji obožavaju minimalistice

Minerva Collection nakit je koji
obožavaju minimalistice

Odabrati nakit koji će vas savršeno dočarati i odražavati vaš ukus ponekad je teško. Želimo svevremenske komade koje možemo kombinirati u svakodnevnim situacijama, ali i da igraju savršenu ulogu u onim posebnim. Među brojnim omiljenim domaćim brendovima pronašli smo jedan koji nas je osvojio svojom jednostavnošću i minimalizmom, a opet neobičnom profinjenošću. Riječ je o brendu Minerva Collection. 

Minerva Collection

S ovim brendom susreli smo se na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku i oduševili se. Jelena Fogec dizajnira i ručno izrađuje nakit od mesinga, srebra i bakra, a inspiraciju uglavnom pronalazi u antici, moru i Mediteranu. Minimalizam i reljefi glavna su odlika dizajna svih komada. Trenutno u ponudi ima prstenje, naušnice, narukvice i ogrlice, a svi su rađeni od mjedi srebra i bakra. U kolekciji Waves možemo pronaći minimalističko prstenje, naušnice i narukvice u obliku valova. Kolekcija Mediterranea sastoji se od naušnica, prstenja, narukvica i ogrlica s motivima mediteranskog bilja, npr. ružmarin, oleandar, lavanda, palma, maslina. Kolekciju Islands odlikuju naušnice, narukvice, prstenje i ogrlice s apstraktnim arhipelazima i hrvatskim otocima.

Sve je krenulo iz hobija 

Po struci je magistra anglistike i germanistike pa je prvo iz hobija krenula istraživati i koristiti različite materijale za izradu nakita, budući da je i sama velika ljubiteljica istog, posebno prstenja i naušnica. Završila je edukaciju kod g. Davora Šuka na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu te stekla zvanje oblikovateljice suvremenog nakita. Mjed i srebro osvojili su je na prvu, i procesom izrade i završnim rezultatom, a u radu obožava eksperimentirati oblicima i teksturama. Budući da se radi o starom zanatu, brendu je odlučila dati ime Minerva upravo zbog istoimene rimske božice zanata. Također, prva dva sloga dobra su poveznica s engleskom riječi „miner” (rudar), obzirom na podrijetlo metala. Svaki je komad ručno rađen, njeguje ljubav prema ljetu i Mediteranu pa su tako imena nekih kolekcija Waves, Islands, Mediterranea, a neki od komada Sunset, Midday Sun, Horizon, Endless Summer i Arches. Ovaj nakit potražite na Instagramu.

Učitati još
Zatvori