Kristina izrađuje ove fora personalizirane jastuke – doznajte sve o brendu
Kristina izrađuje ove fora personalizirane jastuke – doznajte sve o brendu

Kristina izrađuje ove fora personalizirane jastuke – doznajte sve o brendu

Journal na radaru dobro je poznata rubrika na Journalu u kojoj redovito pišemo o malim i srednjim brendovima u Hrvatskoj i regiji, a kojoj je cilj staviti spotlight upravo na njihov rad. Kreativci i mali poduzetnici važan su kotačić na sceni sto im definitivno treba pridati pažnju koju zaslužuju. Jedna od njih je i Kristina Škrljac koja stoji iza Instagram profila kikas_macrameart. U moru divnih radova koje radi posebno su nam za oko zapeli jastučići s motivima koje ćete obožavati.

kikas_macrameart

Kristina oduvijek voli izrađivati sve i svašta vlastitim rukama. Obožava različite DIY projekte uređenja kuće i okućnice, ali i izradu raznih rukotvorina. Inače je mama, supruga, voditeljica ureda jedne manje tvrtke, pjevačica u svadbenom bendu i vlasnica obrta za izradu rukotvorina. Kroz godine je tu bilo svakakvih kreativnih radova od privjesaka za dude, blagdanskih vjenčića i do borića pletenih od papira.

“Na makrame sam naišla sasvim slučajno u ljeto 2020. godine gledajući nešto na Pinterestu vezano uz vjenčanja. Kako pjevam u bendu koji većinu godine svira po svadbenim svečanostima, pala mi je na pamet ideja da izrađujem vjenčane dekoracije od makramea. I tako je krenulo moje uzbudljivo putovanje s tom čudesnom tehnikom pletenja rukama. Učila sam isključivo putem raznih tutoriala na YouTubeu.”

Šarolika ponuda

U njezinoj ponudi se može naći velika pozadina za slikanje i razne druge vjenčane dekoracije, ali većinu ponude čini home dekori kao što su visilice za biljke, torbe, podmetači, veliki zidni ukrasi i još mnogo drugih ukrasnih predmeta od makramea.

“Uz makrame radove sam počela šivati i košare raznih oblika i dimenzija od pamučne špage, pošto je vrlo sličan materijal koji se koristi i u izradi makramea, a i stilski se vrlo dobro uklapa u taj prirodni, boho stil. Od špage se još mogu sašiti i razni podmetači, ukrasni tepisi i torbe. Uvijek sam nastojala pratiti i  izraditi nešto što još nije toliko poznato kod nas, pa sam tako otkrila i punch needle tehniku izrade jastuka.”

Punch needle tehnika

“Svaku tehniku izrade sam usvajala po nekoliko tjedana, vježbajući izradu, nabavljajući najbolje materijale i alat. Sa svim tim proizvodima kupac može ukrasiti svoj životni prostor, može to pokloniti nekoj dragoj osobi i još bezbroj drugih mogućnosti.”- kaže Kristina.

Za izradu jednog ovakvog jastuk treba joj (ovisno o uzorku) i do nekoliko sati. Sama i šiva cijeli jastuk, a inspiraciju uglavnom pronalazi na društvenim mrežama.

Učitati još
Zatvori