Kamo otputovati 2024.? Izabrali smo 12 lokacija za svaki mjesec u godini
Kamo otputovati 2024.? Izabrali smo 12 lokacija za svaki mjesec u godini

Kamo otputovati 2024.? Izabrali smo 12
lokacija za svaki mjesec u godini

S novom godinom planiramo i nova putovanja na destinacije na kojima još nismo bili. Ako ste strastveni ljubitelj putovanja, vjerojatno već imate svoju listu s koje križate ‘odrađene’ gradove, ali i usprkos velikom popisu nekad se teško usmjeriti. Brojni europski gradovi nadohvat su ruke cijele godine i svaki je na svoj način prekrasan u svim godišnjim dobima, dok daleke destinacije zahtijevaju više planiranja i promatranja više parametara, od temperature, kišne sezone, i slično. Ovo su naši prijedlozi za putovanja koji bi vam mogli olakšati izbor.

putovanja za 2024 (1)
putovanja za 2024 (2)

Siječanj: Slovenija

Počinjemo od nama najbliže destinacije – Slovenije. Idealna je za vikend-izlet. Od Ljubljane, preko Bleda i Bohinja pa sve do skijališta gdje možete uživati u vanjskim aktivnostima, ali i spa-resortima.

Vogel_iStock
Vogel

Veljača: Nizozemska

Jedno city-break putovanje u Amsterdam ispunit će dosadnu veljaču. Vožnje kanalom, razgledavanje muzeja i istraživanje grada koji mogu ispuniti vaš produženi vikend.

Amsterdam_iStock
Amsterdam

Ožujak: Francuska

Francuska je uvijek dobra ideja! Početak proljeća donijet će dovoljno visoke temperature da možete duže šetati Parizom, ali se i na vrijeme povući u sve zanimljive muzeje ako zahladi.

Pariz_Pexels (1)
Pariz_Pexels (2)
Paris_iStock

Travanj: Japan

Kažu da je Japan najljepši u proljeće za vrijeme sezone trešnjinog cvata – od ožujka do svibnja. Naš vodič zemljom izlazećeg sunca pronađite na linku.

Japan_iStock

Svibanj: Indonezija

Taman po završetku kišne sezone, Bali će odisati svim svojim karakterističnim bojama i mirisima. Ako vam se čini da je putovanje na jedno takvo daleko mjesto nemoguće, ovdje možete pronaći kratki vodič za ograničeni budžet.

Bali_pexels
Bali, Indonezija_pexels

Lipanj: Portugal

Krenite na road trip Portugalom dok još nije prevruće i nema previše turista, a temperature mora dignu se dovoljno da se možete izležavati na plaži i kupati na jugu zemlje. Istraživanje bogatstva Portugala u kratkim rukavima oduševit će sve.

Portugal_pexels
Lisabon
Portugal, putovanja_pexels

Srpanj: Grčka

Da, gužva je i da, horde turista posjećuju Grčku, ali ova je zemlja zanimljiva alternativa uobičajenim jadranskim destinacijama. Divne plaže, simpatični otoci, odlična hrana… Vrijedi istražiti sve!

Grčka_iStock

Kolovoz: Italija

Od Trsta koji nam je blizu, Toskane, Cinque Terre ili Amalfija. Možda Sicilija ili Capri? Što se tiče Italije, odabir je uvijek težak, baš u svako doba godine. Ovog puta posjetite mjesto na kojem još niste bili.

Toskana_iStock
Toskana

Rujan: Turska

Kristalno čisto more, visoke planine, ruševine drevnih carstava, mala idilična sela, golemi kozmopolitski gradovi. Mnogi aspekti čine Tursku tako jedinstvenom i iz sezone u sezonu ova koloritna i upečatljiva zemlja privlači sve veći broj posjetitelja.

Turska je jedno od onih mjesta koje ima nešto za svakoga, to je sigurno. Ovdje donosimo mjesta koja su vrijedna vaše pažnje.

Pamukkale_iStock
Pamukkale
Kapadokija, Turska_pexels
Kapadokija
Kapadokija_pexels

Listopad: Španjolska

Koje god godišnje doba bilo, Španjolska je odličan odabir za putovanje i istraživanje nečeg novog. Brojne turiste privlači bogatom poviješću, kulturom i prepoznatljivom kuhinjom.

Španjolska_pexels
Madrid, Španjolska_pexels
Madrid
Barcelona, Španjolska_unsplash
Barcelona

Studeni: Maroko

Dugogodišnji je favorit brojnom putnicima zahvaljujući raznolikom krajoliku i spektakularnoj arhitekturi.

Dok se posjetitelji obično okupljaju u popularnim gradovima kao što su Marakeš, Rabat i Fes, zemlji sigurno ne manjka manje prometnih mjesta koja su nedvojbeno jednako primamljiva. Vodič možete pročitati ovdje.

Maroko_iStock
Casablanca

Prosinac: Austrija

Beč je najljepši za vrijeme svog Adventa. Čak i ako ste već posjetili austrijsku prijestolnicu, nećete požaliti ni u još jedno blagdansko doba.

Beč_iStock

Foto: Unsplash, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori