Zašto je Tokio najčarobnija lokacija koju možete posjetiti u proljeće?
Zašto je Tokio najčarobnija lokacija koju možete posjetiti u proljeće?

Zašto je Tokio najčarobnija lokacija koju
možete posjetiti u proljeće?

Proljeće je danas službeno počelo, međutim priroda se počela buditi nešto malo ranije. Dani su nam sve duži i sunčaniji pa svaki slobodni tren volimo provesti u šetnji. Magnolije su počele krasiti centar našeg grada, Dolac je obojan šarenim bojama mirišljavog cvijeća, a i sami smo se polako probudili iz tmurnog zimskog raspoloženja. Vrijeme je za lagane jakne, platnene tenisice, sunčane naočale, kave na terasama i – istraživanje. Proljeće je definitivno jedno od najljepših doba za putovanja. Sezona tek počinje pa nema toliko turista i gužvi pa ćete znamenitosti obilaziti bez stresa. Temperature su prihvatljive, smještaj i avionske karte nisu precijenjeni, a procvjetale krošnje i livade najljepša su kulisa za istraživanje gradova.

Bez obzira odlučite li se za vikend izlet u Europi ili korištenju preostalih dana godišnjeg na drugoj strani svijeta, proljeće je dobar tajming za istraživanje uzbudljivih destinacije. Japan i cvijet trešnje, možda su nam jedna od prvih asocijacija na godišnje doba kada se priroda budi.

Japan – mjesto gdje proljeće ljubi prirodu

Japanski minimalizam, ljubaznost, japanska kuhinja i trešnje, japanske gejše i samuraji, japanske mange, japanski podmorski vulkani i planinski masivi… Samo su neke od specifičnosti po kojima je ova čudesna Zemlja Izlazećeg Sunca prepoznatljiva u cijelom svijetu.

Istražite Tokio i uživajte u prizoru sakure

Razmišljate li o putovanju u Japan, svi će vam preporučiti upravo proljeće jer tada cvjeta trešnja koja stvara zbilja poseban proljetni pejzaž. Ovom su ružičastom fenomenu posvećeni festivali, organiziraju se posebni piknici, na policama trgovina i štandovima sve se vrti oko delikatnog cvijeta i ne postoji osoba u Japanu koja će sakura (cvjetanje trešanja) sezonu propustiti. Stoga upravo i mi preporučujemo da ovu predivnu zemlju posjetiti u proljeće.

Tokio je živahni grad poznat po svojoj modernoj arhitekturi, kulturnim znamenitostima, gastronomiji, povijesti, glazbi i užurbanim ulicama. Možda jedna od najpoznatijih znamenitosti jest Tokyo Skytree. Riječ je o najvišoj građevini u Japanu, a s visinom od 634 metara druga je najviša građevina u cijelom svijetu. S nje se pruža nevjerojatan pogled na Tokio, a posebno je lijepo posjetiti je u proljeće kada se cvjetovi trešnje vide u podnožju tornja.

Tokio je također dom brojnih muzeja i umjetničkih galerija, poput Tokijskog nacionalnog muzeja i Muzeja umjetnosti Mori, kao i specifičnih hramova. Hram Senso-ji najstariji je hram u Tokyju i prekrasan primjer tradicionalne japanske arhitekture. Ovaj hram je vrlo popularno mjesto tijekom Hanamija, japanske riječi za gledanje i uživanje u cvjetanju trešanja. Svakako posjetite i Meiji Jingu, svetište koje je posvećeno carevima Meiji i Shoken. Tijekom Hanamija, cijeli park u kojem se nalazi svetište prekriven je cvjetovima trešnje pa je idealno mjesto za lagane proljetne šetnje.

Senso-ji

Prošećite predivnim cvjetnim parkovima

Tragate li za nezaboravnim i bajkovitim prizorima, uživajte u prirodi i bojama kojima je obojan ovaj grad u proljeće. Tokio skriva mnoštvo predivnih parkova koji su prave oaze mira i nevjerojatne prirodne ljepote. Prošećite jednim od najvećih parkova u Tokiju. Park Ueno osim što je prostran on je i dom prekrasnog cvjetnog vrta s više od 1.000 drveća trešnje koja cvjetaju u proljeće.

Poželite li se nakon šetnje opustiti i uživati u tradicionalnom japanskom čaju, prošećite vrtom Hama Rikyu, a nakon toga uživajte u gutljaju toplog napitka u paviljonu s pogledom. Naime Hama Rikyu park gleda na Tihi ocean, a pogled je to koji se ne zaboravlja.

Ueno Park
Hama Rikyu

Da je Tokio grad cvijeća, potvrđuje činjenica da ovdje zbilja imate mnoštvo uređenih parkova koji nude bijeg od užurbane gradske vreve. Za kraj smo ostavili Sumida Park koji je poznat po svom prekrasnom pogledu na rijeku Sumidu i Skytree koji u kombinaciji s ružičastom bojom trešnjinih cvjetova koja ga preplavljuje stvara predivnu atmosferu.

Naposljetku, osim što ćete uživati o nezaboravnom prirodnom ambijentu, svak  ako ne zaboravite kušati i tradicionalna japanska jela kao što su sushi i ramen te zaokružite cjelokupni doživljaj Japana u proljeće. Uživajte u japanskoj kulturi i prekrasnom cvjetanju trešnje!

Foto: Unsplesh, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori