Mali gastro vodič za vaš sljedeći izlet u Ljubljanu
Mali gastro vodič za vaš sljedeći izlet u Ljubljanu

Mali gastro vodič za vaš
sljedeći izlet u Ljubljanu

Savršeno putovanje uključuje zabavu, nova iskustva i dobru hranu. Za odlazak u neko drago mjesto ili pak prvi posjet gradu u koji ste oduvijek htjeli otići, preporuke su uvijek dobrodošle. Slovenija nam se čini kao idealna destinacija za izlete – dovoljno je blizu da se do nje možete zaletiti na jedan dan, a nudi toliko toga da ćete ovdje moći ostati i cijeli tjedan.

Da bi putovanje bilo savršeno, ne mora nužno biti i daleko. Kratko i slatko putovanje do šarmantne Ljubljane lakšim će učiniti nekoliko preporuka za super gastro odredišta.

Doručak i brunch

TINK Superfood café 

Ovaj preslatki lokal na dvije lokacije poslužuje popularna brunch jela kao što su açaí bowl, poke bowl i avokado tost, a tu i je obavezna specialty kava, matcha i chai latte, kombucha i svježe cijeđeni sokovi.

EK bistro

Ovaj bistro vjerojatno ima najbolji brunch u cijeloj Ljubljani, a svako jelo izgleda naprosto savršeno. Otvoreni su svaki dan od 8 do 14h, a u ponudi su slatka i slana jela, sendviči, palačinke, jaja na mnogo načina, riža na mlijeku, voćne zdjelice, kave, kokteli..

Kava

Svaki pravi ljubitelj kave u Ljubljani ne smije zaobići neke od popularnih pržionica kave i coffee shopova. Najbolju specialty kavicu popit ćete u Stow Coffee Roasters, a svakako posjetite i presladak lokal Črno Zrno, Mariposa Coffee Roasters ili Tozd Bar. Možete sjesti ili uzeti kavu za van u kojoj ćete uživati u šetnji gradom.

Ručak i večera

TaBar

U samom centru grada krije se oaza najuzbudljivije hrane u Ljubljani. TaBar se nalazi na listi 50 Best Discovery i ima Michelinovu Bib Gourmand preporuku. Ovdje se jedu Slovenijom inspirirani tapasi, piju se vrhunska vina, a može se uživati i u degustacijskim menijima u tri ili pet sljedova.

Ana in Slon

Nazvan Ana in Slon, pop-up bistro glasovite slovenske chefice Ane Roš smješten je u Hotelu Slon u srcu Ljubljane. Lokacija je to koju Ana smatra svojim ljubljanskim domom. Bistro ima opušteniji koncept, savršeno prilagođen za ručak, večeru ili snack, no Ana je ostala vjerna svojoj prepoznatljivoj filozofiji kuhanja koja se temelji na snažnim okusima, sezonskim lokalnim namirnicama i vrhunskoj pripremi.

Breg

Ovaj novi restoran priprema vrhunska riblja i mesna jela, a za potpuni ugođaj tu su preslatka terasa i divan interijer. Breg je poznat i po vrhunskim koktelima i vinima, a od hrane nude topla i hladna predjela, juhe, glavna jela i deserte.

Sushimama

Restoran koji slovi za najbolje sushi mjesto u Ljubljani i okolici. Riječ je o vrsti namirnica koju obožavate ili ne volite. Ako ste pak ljubitelji sushija onda se ovo mjesto mora pronaći na vašoj gastro listi u Ljubljani.

Gostilna Na Gradu

Kada putujemo u određene države i gradove, bez obzira na raznoliku ponudu, uvijek je preporuka probati lokalne namirnice i tradicionalna jela. Upravo zbog toga se restoran Gostilna Na Gradu nalazi na našoj listi preporuka, Ako ne želite ići u moderne restorane već jesti autohtonu slovensku hranu s modernim pomakom, onda je ovo mjesto kao stvoreno za vas.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori