Alpska plaža pored jezera: Mjesto u Sloveniji na kojem nastaju predivne fotografije
Alpska plaža pored jezera: Mjesto u Sloveniji na kojem nastaju predivne fotografije

Alpska plaža pored jezera: Mjesto u Sloveniji na kojem nastaju predivne fotografije

U moru prelijepih destinacija, ponekad smetnemo s uma one koje se nalaza u našoj blizini. Jedna takva nalazi se u Sloveniji, a svojom nas je ljepotom osvojila na prvi pogled. Riječ je o jezeru u čijem čete pogledu uživati u potpunosti. Jezero Jasna mjesto je na kojem ćete uživati punim plućima daleko od gradske vreve.

Jezero Jasna

Jezero Jasna nalazi se na samom izlazu iz Kranjske gore na Vršičkoj cesti. Na samo sat vremena od Ljubljane, na vratima Triglava, otkrit ćete bajkovitu prirodu. Okruženi šumom i velebnim planinama koje se oslikavaju u čistoj vodi, možete uživati u laganoj šetnji ili vožnji biciklom. Osim toga, vizura ovoga mjesta jednostavno je predivna, stoga je idealno za savršenu fotku koja će ostati kao trajna uspomena s ovog putovanja.

Biciklističke staze

Jasna se sastoji od dva povezana umjetna jezera – Velika Pišnica i Mala Pišnica u čijim bojama možete uživati. Ako ste željni aktivnijeg odmora, možete unajmiti bicikl i obići cijelo jezero. Naime okolno područje jezera sastoji se od predivnih biciklističkih staza i staza za šetnju.

Ručajte u igluu i odmorite u alpskim kućama

Alpska plaža pored jezera. Tako bismo ukratko mogli opisati mjesto na kojem možete odmoriti. Nakon vožnje biciklom, predahnite u igluu i ugrijte se. Ako ste odlučili ipak više danas provesti ovdje, možete unajmiti smještaj u odmaralištu Jasna. Ovdje možete uživati u luksuznom smještaju, kao i sauni s pogledom na zimski pejzaž.

Vidikovac s kojeg se pruža pogled na prirodu

Ako pak volite opušteniji odmor i nezaboravan pogled, prošećite i popnite se na šest metara visok drveni toranj. S njega se pruža nezaboravan pogled na okolnu prirodu. Ovo mjesto jednako je zadivljujuće u svim godišnjim dobima, stoga je uvijek dobra ideja za vikend odmor.

Osim za ljetno kupanje (iako je voda dosta svježa) i sunčanje, jezero Jasna je popularno odredište i za ribolov. Stoga možete odmoriti u ležaljci, upijati zrake sunca, uživati u miru i tišini te se okušati u ribolovu.

Učitati još
Zatvori