Uvjerite se zašto je Amalfi romantična talijanska obala
Uvjerite se zašto je Amalfi romantična talijanska obala

Uvjerite se zašto je Amalfi
romantična talijanska obala

Dolaskom toplijih i sunčaniji dana, sve je polako živnulo. Od prirode koja se ponovo budi i privlači svojim bojama i mirisom do nas samih koji polako razmišljamo o nekom putovanju. Nije novost kako u većini slučajeva tražimo nove destinacije kada zatopli i kada su temperature prihvatljivije. Veći je izbor aktivnosti koje možemo isprobati kada nam vremenske prilike idu na ruku, a i razgledavanje gradova i znamenitosti puno je ljepše ako je i lijepo vrijeme.

Amalfi

Italija je uvijek dobra ideja…

Planiranje putovanja za većinu je jedan poseban proces kojem se uvijek radujemo i dodaje onaj poseban osjećaj slatkog iščekivanja trenutka kada ćemo se maknuti iz svakodnevne rutine. Međutim, ponekad je teško odlučiti se što bismo voljeli posjetiti jer postoji toliko destinacija koje bismo voljeli doživjeti. Bilo da volite prirodu ili gradove, planine i jezera ili neukroćene sunčane plaže, Italija je očaravajuća lokacija koja ugrije srca svih putnika i uvijek je dobar odabir za putovanje.

Dozvolite si nekoliko dana čistog uživanja kroz upoznavanje očaravajućih krajolika, drevne kulture i civilizacije koja je utisnuta u talijansko tlo. Zasigurno će vas osvojiti famozni talijanski zalasci sunca, boje i mirisi koji opuštaju i ostavljaju dubok dojam – a da ne govorimo o hrani koja je jedan od glavnih simbola ove zemlje.

Amalfi

Postoje mjesta koja su toliko božanstvena da ih je važno posjetiti barem jednom u životu. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog osjećaja koji prožima svaki kutak tih atraktivnih destinacija koje privlače brojne putnike iz cijelog svijeta. Zanimljivo je kako je Italija zemlja puna skrivenih mjesta i nudi mnogo više od svjetski razvikanih destinacija. Ovoga puta predlažemo da istražite i uživate u prekrasnom mediteranskom krajoliku obale Amalfi.

Slikovita talijanska obala

Amalfijska obala nalazi se na jugu Italije, odnosno dio je obale u Tirenskom moru, a zbog svoje slikovite ljepote i raznolikosti naselja, od 1996. godine nalazi se na listi zaštićene UNESCO-ve svjetske baštine. Njezin ponosni predstavnik Amalfi je nekoć bio važno trgovačko i pomorsko središte, a danas je popularna ljetna destinacija. Ako ste u potrazi za nezaboravnim iskustvom i opuštajućem putovanju, grad je to poznat po svom prekrasnom mediteranskom krajoliku, spektakularnoj obali i povijesnim ugođajem srednjovjekovnih građevina. Amalfi ima bogatu povijest i bio je jedna od najvažnijih pomorskih sila u srednjem vijeku.

Među najpoznatijim atrakcijama u gradu su katedrala sv. Andrije, Smaragdna špilja, a u blizini se nalaze i drugi prekrasni gradovi poput Positana i Ravella, koji su također popularne turističke destinacije.

Positano

Srednjovjekovna arhitektura

Katedrala sv. Andrije u Amalfiju zapanjujuća je katedrala i jedna od glavnih atrakcija. Zbog svoje srednjovjekovne arhitekture te impresivnog pročelje u bizantskom stilu, svakako bi se trebala naći na vašem popisu.

Nedaleko od grada Amalfija nalazi se Ravello koji skriva povijesnu Villu Rufolo. Krase ju prekrasni vrtovi, srednjovjekovna kula, a s nje se pruža očaravajući pogled na obalu.

Katedrala sv. Andrije

Nezaboravna vožnja Smaragdnom špiljom

Jedna od neizbježnih destinacija svakako bi trebala biti Smaragdna špilja. Ova prirodna špilja nalazi se u blizini Amalfija i poznata je po prekrasnoj vodi smaragdne boje. Špilju možete istražiti brodom, a ova će vam vožnja ostati još dugo u sjećanju.

Prošećite putevima bogova

Ako ste pak ljubitelji šetnji, ima li što bolje od one koja nudi i jedan od najljepših pogleda. Stoga navucite tenisice i pripremite se za Put bogova (Sentiero degli Dei). Ova pješačka staza proteže se od grada Bomerano do Nocella i nudi zapanjujući pogled na obalu i okolne planine.

Uživajte u kristalno čistom moru

Kako biste se rashladili nakon šetnje, svratite na jednu od plaža i osvježite se. Amalfi ima nekoliko prekrasnih plaža, uključujući Marina Grande i Santa Croce. Ove plaže osvajaju kristalno čistim morem i prekrasnim pogledom. Idealne su za romantične večernje šetnje, ali i uživanje u omiljenim hladnim pićima.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori