Tražite savršeno mjesto za brunch u Beču? Pronašli smo ga
Tražite savršeno mjesto za brunch u Beču? Pronašli smo ga

Tražite savršeno mjesto za brunch u
Beču? Pronašli smo ga

Svaka destinacija ima svoj jedinstveni šarm i ponudu kada je u pitanju gastronomska scena. Kad je riječ o Beču, glavnom gradu Austrije, brunch scena je bogata i raznovrsna. Jedno od mjesta koje nas je oduševilo je Adlerhof – café, bistro i bar u jednom. Jelovnik mu je raznovrstan, dizajn prostora inspirativan, a cijene prihvatljive. Zavirite s nama u ovaj divan brunch place.

Unutar restorana je ono što najviše privlači pažnju, bijele spiralne stepenice, koje se koriste kao ukras i držač za cvijeće, dajući prostoriji poseban šarm. Na zidovima se možete diviti tapetama s rajskim motivima poput flaminga, nosoroga i egzotičnih biljaka. Dok sjedite u prostoru, imat ćete osjećaj da ste u restoranu neke egzotične države, u neko drugo vrijeme. Namještaj i stari drveni stolovi više podsjećaju na kavanu nego na restoran. U stražnjem dijelu, gdje je smještena i kuhinja, nalazi se salon u kojem su svjetla blago prigušena. Za one koji se duže zadržavaju u ovom predivnom prostoru predviđena je i otvorena polica za knjige kako bi mogli posuditi nešto za čitanje.

Što je na meniju?

Adlerhof je poznat po sjajnim opcijama za doručak, kao što su Benedikt jaja sa špinatom i lososom i pahuljaste palačinke od zobenog mlijeka. Za ručak ili večeru gosti mogu uživati u tzv. Burggasse tanjuru, veganskom jelu koje uključuje humus, povrće sa žara, salatu, masline i kašu od kvinoje s kardamomom i breskvom. U ponudi su i hrskavi prženi sendviči i jela od jaja s nadjevima po izboru te hrskavi zlatni francuski tost (pohani kruh). U Adlerhofu se poslužuju razne bezglutenske i vegetarijanske opcije. Adlerhof ima i poseban izlog sa slasticama što ga čini idealnim mjestom i za popodnevnu pauzu za kavu. U večernjim satima jelovnik mami juhama, salatama i comfort foodom (knedle, gulaš i rižoto). Bar u objektu nudi niz koktela, uključujući klasični Negroni i voćni Bellini, kao i izbor bezalkoholnih pića i vina.

Ako želite ovdje svratiti na doručak ili brunch, znajte da se poslužuje do 16 sati, a lokacija ovog divnog bistroa je u srcu Beča, točnije u ulici Burggasse 51.

Učitati još
Zatvori