Pitali smo Anitu Dujić koji su joj omiljeni beauty proizvodi bez kojih ne može zamisliti svoju rutinu
Pitali smo Anitu Dujić koji su joj omiljeni beauty proizvodi bez kojih ne može zamisliti svoju rutinu

Pitali smo Anitu Dujić koji su joj omiljeni beauty proizvodi bez kojih ne može zamisliti svoju rutinu

Nakon Nike Turković, Lucije Lugomer, Lidije Lešić, Paule Puškaš, Lare Vukušić, Eni Jurišić, Iris Cekuš i Ane Radišić došlo je vrijeme i da nam Anita Dujić otkrije svoje omiljene beauty proizvode. To su oni koji su sastavni dio njezine rutine i koje koristi stalno, bez obzira na godišnje doba.

Nekada jedna od naših najzaposlenijih manekenki, a danas vlasnica brenda nakita Juno studio. Anita Dujić Broadfoot ima pune ruke posla, ali svejedno vječito izgleda besprijekorno. Tamna kosa i minimalni make up njezin su zaštitni znak. Upravo ta neusiljena prirodna ljepota razlog je zašto smo je odabrali kao sugovornicu.

 

Razlog više zašto volimo Anitu je i to što njezina koža uvijek izgleda kao koža, ne fotošopirano i obrađeno. Ona je nahranjena i blistava, a to i ne čudi kada bacimo pogled na popis njezinih omiljenih beauty proizvoda. Naime, na njemu se nije našao nijedan komad dekorativne kozmetike, apsolutno sve je skincare.

U nastavku i vi zavirite u toaletnu torbicu Anite Dujić te bacite pogled na naše prijedloge takvih vrsti beauty proizvoda.

Gel za čišćenje lica

Čišćenje lica esencijalni je dio jutarnje i večernje rutine. Tako pripremamo kožu za proizvode, ali i s nje skidamo nečistoće i ulja koja se tijekom dana nakupe na licu.

“Gel za čišćenje lica obavezan je bio moje rutine kojeg nikad ne preskačem, a posebno navečer”, kaže nam Anita.

Tonik za lice

Tonik je odličan saveznik u njezi kože. Naime, on vraća pH kože u ravnotežu. Osim toga, tonik uklanja sve ono što je na koži ostalo nakon umivanja poput kamenca iz vode ili ostataka šminke. “Tonik jako lijepo pripremi kožu za serum ili kremu”, govori nam Anita.

Serum

“Ujutro koristim serum s vitaminom C, a navečer protiv hiperpigmentacije jer se s tim borim već godinama”, objašnjava nam Anita. O koristima vitamina C u skincare rutini pisali smo već nebrojeno puta, a imamo i preporuku seruma koji odlično rješava problem hiperpigmentacije.

Krema za lice

“Dobra, dubinska hidratacija je jako važna tako da za svoju kožu biram malo ‘teže’ kreme koje se ne upijaju odmah”, kaže Anita.

Upravo takve teže kreme odličan su izbor za jesensku rutinu. S dolaskom hadnijih dana zrak je sve suši, pogotovo u zatvorenim prostorima kada krene grijanje. Zbog toga jesenska rutina zahtjeva teže proizvode koji dubinski hidratiziraju.

 

SPF

“Posljednih godina je obavezan u mojoj rutini, bilo ljeto, bila zima, čak i kad je oblačno vani”, kaže Anita. Upravo tako se pravilno i koriste proizvodi sa zaštitnim faktorom, cijele godine, čak i kada nema sunca. To je ključan korak u anti-age rutini i tako sprječavamo preuranjeno starenje kože.
spf
supergoop

FOTO: Instagram (@anita__dujic), CultBeauty, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori