Što sve treba mijenjati u skincare rutini za jesen? Naša koža sada treba drugačiju njegu
Što sve treba mijenjati u skincare rutini za jesen? Naša koža sada treba drugačiju njegu

Što sve treba mijenjati u skincare rutini za jesen? Naša koža sada treba drugačiju njegu

Jesenska skincare rutina razlikuje se od one ljetne. Da, znamo, zvuči kao tlaka sada mijenjati i dodavati proizvode, ali to našoj koži lica treba. Naprosto, drugačiji su uvjeti, a samim time i kožu trebamo njegovati drugačije ako ne želimo potratiti sve ono dobro što smo napravili tijekom ljeta.

Čim krene sezona grijanja u prostorijama u kojim boravimo, zrak postaše suši, a našoj koži to ne odgovara. Slično je i na otvorenom. Hladni jesenski zrak i vjetar koji više dana puše nego što ne, oštećuju kožnu barijeru. Zato ju moramo propisno nahraniti i duboko hidratizirati.

Nažalost, proizvodi koje koristimo ljeti često su prelagani za to. Kada dođu hladniji dani potrebni su nam teži proizvodi i oni koji rade svoj posao duplo jače od ovih laganijih varijanti. Posebno je tu bitna i noćna rutina jer je to najbolje vrijeme za bogate kreme i ulja. Jednostavno ih nanesete prije spavanja, a one odrade svoj posao.

Jesenska skincare rutina

Pojednostavljeno, kada dođu hladniji dani, gotovo sve što dolazi s time isušuje kožu. To može izazvati iritacije i ljuskanje, a to ne želimo. Posebno to ne želimo ako smo tijekom ljeta kožu doveli u red i napokon se pomaknuli s točke dehidracije. Pravilna njega u hladnijim danima jamči kožu koja je i ujesen blistava, zdrava i nahranjena.

Proizvodi koji su zvijezde jesenske skincare rutine su svakako bogate i guste hidratantne kreme. Tu su i ulja koja tu vlagu zadržavaju u koži kada jednom nanesemo kremu. Dobar izbor su i lagani uljni čistači, hidratantni serumi i maske, posebno one koje ostavljamo na licu preko noći.

Promjene u rutini odnose se i na kreme sa zaštitnim faktorom. Njih i dalje treba koristiti svakodnevno, bez obzira na to što je ljeto završilo. Ipak, možete birati niži faktor, recimo 30. Nikako ih ne izbacujte iz rutine jer SPF je glavni i prvi korak anti-age rutine. U nastavku donosimo samo neke od proizvoda uz koje će jesenska skincare rutina biti savršena.

FOTO: Instagram, Ulta, CultBeuty, Douglas, LVLC,
Revolve, FarmHouse Fresh, LivingLibations

Učitati još
Zatvori