INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad spektakularnog krajolika i otomanske arhitekture
INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad spektakularnog krajolika i otomanske arhitekture

INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad spektakularnog krajolika i otomanske arhitekture

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta u ZagorjuPlaninarsko sklonište u SlovenijiIvanšćicuhobit kućice u MađarskojTrstčokoladno selo, podzemno jezero, jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva,Trsteno i Ohrid. Ovoga puta idemo malo dalje.

Albanija

Zapanjujući krajolik Albanije

Budući da je vrijeme blagdana, neki su sretnici uspjeli ispregovarati i produženi vikend. A, kako ga bolje provesti od putovanja na neku željenu lokaciju. Jedna od zemalja koju svakako morate posjetiti jest Albanija.

Zapanjujući planinski krajolik Albanije, ruševni dvorci, bučni gradovi i sanjive plaže odvažno su stale rame uz rame turističkim hot spotovima na Mediteranu. Zalasci sunca duž obale su nevjerojatni. Cijelo vrijeme dok putujete u Albaniju, pratit će vas zalasci sunca koji oduzimaju dah, gotovo jednako lijepi kao u Hrvatskoj.

Tirana

UNESCO-va baština

Albanija ima neke od najljepših plaža u Europi, pa čak i u svijetu. Iako je albanska Rivera ‘it’ turističko mjesto u Albaniji, gužve nisu ništa u usporedbi s drugim dijelovima Europe.

Zemlja je to puna povijesti, uključujući i prekrasne UNESCO-ove gradove Berat i Gjirokastra, koji imaju neke od najljepših primjera kuća iz doba Osmanskog carstva. Stoga se upravo Gjirokastra našla na našoj travel listi.

Gjirokaster

Gjirokastra – dom otomanske arhitekture

Gjirokastra je grad u južnoj Albaniji koji se nalazi u regiji Epir. Grad je to poznat po svom izuzetnom arhitektonskom nasljeđu, kulturnim znamenitostima i spektakularnom krajoliku.

Gjirokastra je dom mnogih prekrasnih primjera otomanske arhitekture, uključujući i tvrđavu Gjirokastra. Ova tvrđava je jedna od najvećih u Albaniji i jedna je od najvažnijih turističkih atrakcija u gradu.

Tvrđava Gjirokastra

Idealna destinacija

Poznat po svojim kamenim kućama koje su tipične za ovaj dio Albanije, svojim vizurom privlači brojne turiste. Šetajući ulicama imate osjećaj kao da šetate nekom egzotičnom destinacijom.

Gjirokastra se smjestio u blizini planine Mali i Gjere te se od 2005. godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Sve u svemu, putovanje u ovaj grad ostat će vam u sjećanju. Spektakularni krajolik, uključujući i netaknutu prirodu, planine, doline i rijeke, kao i povijesni značaj te arhitektura čine ovo mjesto idealnom destinacijom.

Foto: iStock, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori