INSTA(NT) TRAVEL: Jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva
INSTA(NT) TRAVEL: Jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva

INSTA(NT) TRAVEL: Jedinstveni
pejzaž crnogorskog zaljeva

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta u ZagorjuPlaninarsko sklonište u SlovenijiIvanšćicu, hobit kućice u MađarskojTrst, čokoladno selo i podzemno jezero, a danas istražujemo jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva.

Crna Gora

Crna Gora je zemlja bogata prirodnim ljepotama, poviješću i kulturom te prepoznatljivom gastronomskom ponudom. Međutim do nje će vam ipak trebati nekoliko sati vožnje, stoga je to idealna lokacija za produženi vikend izlet. Ako se odlučite posjetiti Crnu Goru, svakako istražite sve ljepote koje nudi Kotor. Naime, Kotor je grad pod zaštitom UNESCO-a, poznat po svojoj dobro očuvanoj staroj gradskoj jezgri, koja se nalazi na impresivnom planinskom lancu.

Nesumnjivo će vam ovaj pejzaž ostati u posebnom pamćenju, a večernje šetnje poželjet će te zabilježiti i objektivom. Na vašoj se listi treba pronaći i Boka Kotorska – jedna od najljepših prirodnih luka na svijetu, koja se sastoji od nekoliko malih gradova i mjesta od kojih svaki ima svoju jedinstvenu priču i povijest.

Perast

Perast – prirodni dragulj na obali zaljeva

Ovoga puta za oko nam je zapeo Perast – malo selo smješteno na obali Bokokotorskog zaljeva. Poznat je po svojim lijepim primorskim kućama, kao i po crkvama i kapelicama koje datiraju iz 17. i 18. stoljeća. Najpoznatije građevine u Perastu su crkve Sv. Nikole i Gospe od Škrpjela, koje su uvrštene na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine.

Popularna je to turistička destinacija zbog svog prekrasnog prirodnog okruženja i mirnog mediteranskog ambijenta. Odlučite li se na putovanje u ljetnim danima, ovdje ćete nesumnjivo uživati u kupanju i sunčanju na predivnim plažama.

Perast

Svakako ne zaboravite kušati i lokalne specijalitete u tradicionalnim restoranima kao što su ćevapi, pita od zelja, kajmak, riblja čorba, a nakon odlične večere uživajte u slikovitom zalasku sunca.

Foto: Instagram (@emeciii, @roamandthrive, @sofikulin), iStock

Učitati još
Zatvori