INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna vožnja čamcem podzemnim jezerom u Mađarskoj
INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna vožnja čamcem podzemnim jezerom u Mađarskoj

INSTA(NT) TRAVEL: Nezaboravna vožnja čamcem
podzemnim jezerom u Mađarskoj

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Danas istražujemo jedinstveno podzemno jezero koje je posebno zbog toga što je jedino na svijetu s tako velikim podzemnim špiljskim sustavom koje možete razgledati čamcem.

Tapolca

Tapolca je gradić koji se nalazi u jugozapodnom dijelu županije Veszprém u Mađarskoj, a do njega vam treba oko dva i pol sata iz Zagreba. Nalazi se u blizini Balatona, najvećeg jezera u srednjoj Europi. Stoga je odličan izbor za vikend bijeg i odmor s prijateljima ili voljenom osobom te istraživanje ovog dijela Mađarske.

Jedna od glavnih atrakcija Tapolce je podzemno jezero, poznato i kao Tavasbarlang. Ovo jedinstveno čudo prirode sustav je podzemnih špilja i jezera koji su nastali tijekom tisuća godina djelovanjem vode na vapnenačke stijene. Posjetitelji mogu obići špilju brodom, a razgledavanje traje oko 30 minuta i pruža fascinantan uvid u geološku povijest tog područja.

Nezaboravno iskustvo plovidbe podzemnim jezerom

Ovo jezero privlači svojom kristalno čistom vodom koja se napaja iz podzemnih izvora i bogata je mineralima. Temperatura vode ostaje stalna 17-18 stupnjeva Celzijusa. Jezerska špilja otvorena je za posjetitelje tijekom cijele godine, a popularno je odredište turista i lokalnog stanovništva. Osim obilaska brodom, špilja nudi i pješačku turu s vodičem, kao i mogućnosti za kupanje, ribolov i druge aktivnosti na otvorenom u okolici

Uz Tavasbarlang, Tapolca je poznata i po termalnim kupkama. Naime, grad ima nekoliko izvora tople vode koji su bogati mineralima i imaju ljekovita svojstva, što ih čini idealnim za opuštanje i liječenje.

Foto: Instagram (@themacarongirl.travels), iStock

Učitati još
Zatvori