Ipak ništa od druge sezone serije Wednesday: A i ove popularne serije ćemo ipak čekati
Ipak ništa od druge sezone serije Wednesday: A i ove popularne serije ćemo ipak čekati

Ipak ništa od druge sezone serije Wednesday: A i ove popularne serije ćemo ipak čekati

Odluka Sindikata američkih glumaca (SAG) o službenom stupanju u štrajk već je ostvarila značajan utjecaj na industriju zabave. Naime, ona je u potpunosti paralizirala Hollywood gdje je produkcija filmova i serija već u zastoju zbog štrajka scenarista. Najduži je ovo štrajk u povijesti američkog sindikata glumaca.

U tijeku je novi krug pregovora, a bez obzira hoće li dogovor suprotstavljenih strana biti postignut, posljedice su već danas opipljive. Na žalost brojnih obožavatelja mnogi će popularni naslovi biti odgođeni te će na male ekrane i velika platna stići iza planiranog roka. Ovoga puta izdvojili smo popularne serije čijim smo se nastavcima posebno radovali, no na koje ćemo ipak trebati pričekati.

the last of us

Tko će ovo dočekati!

Odgoda početka snimanja pete sezone serije Stranger Things planirano vrijeme prikazivanja s 2025. godine pomaknula je na 2027. godinu! Zanimljivo, to ujedno znači da će glavni akteri ove izvorno teen serije u stvarnom životu zagorčiti u dvadesete.

Jedan od najzanimljivijih novih naslova ove godine zasigurno je serija The Last of Us. Nažalost, kako stvari stoje, druga sezona na male ekrane mogla bi stići najranije 2025. godine. A ista sudbina zadeseila je i popularnu seriju Euphoria, čiji se novi nastavci također očekuju najranije 2025. godine.

true detective
severence

Gledamo se 2024. godine

Štrajk je na pauzirao i rad na drugoj sezoni hvaljene serije Severance. Producenti se ipak nadaju kako će serija male ekrane ugledati u prvoj polovici naredne godine…

Ove godine trebali smo gledati i četvrtu sezonu serije True Detective, no i njezino prikazivanje je premješteno za 2024. godinu. Također, ista situacija zadesila je i nagrađivanu seriju Abbot Elementary, čiji novi nastavci ipak neće biti prikazani ovog rujna.

wednesday

Nepovoljna situacija za Netflixove hitove

Premda se očekivalo kako bi četvrta sezona hit serije Emily in Paris na Netflix trebala stići krajem godine, čini se kako to neće biti slučaj. No, u odnosu na navedene naslove, čini se kako bismo u novoj sezoni ipak mogli uživati u prvoj polovici naredne 2024. godine.

Nažalost, trenutna situacija nepovoljno je utjecala na realizaciju druge sezone serije Wednesday te je ona odgođena do danjega. Štrajk je rezultirao i ukidanjem pojedinih serija. Na listi se našla i  komedija o ženskoj bejzbol momčadi A League of Their Own, čije je ukidanje došlo kao iznenađenje jer je druga sezona već bila najavljena. Nakon tri sezone ukinuta je i serija ICARLY, a ista sudbina zadesila je i seriju The Afterparty.

Ništa od novih naslova iz Marvelova svijeta

Nažalost, ove jeseni ipak nećemo imati priliku vidjeti Marvelovu seriju Agatha: Coven of Chaos, izvorno planiranu za platformu Disney +. Serija koja predstavlja spin off serije WandaVision na male ekrane će stići tek za godinu dana.

S druge strane, najavljivana Marvelova serija Ironheart, spin off  hit filma Black Panther u potpunosti je nestala s radara te je njezina produkcija obustavljena do danjega. A čini se kako je ista sudbina zadesila još jedan naslov iz Marvel svijeta koji je trebao biti prikazan na Disney+ platformi – Daredevil: Born Again. Lista je svakim danom sve duža…

The Bikeriders
Deadpool

Tri filmske odgode

Zbog štrajka su službeno pomaknuti i već najavljeni filmski naslovi. Tako u svibnju 2024. godine ipak nećemo imati priliku vidjeti treći nastavak popularnog Deadpoola, čiji početak prikazivanje nije dobio novi datum. Nažalost, odgođena je i premijera The Bikeriders u kojem su naslovne uloge pripale Tomu Hardyju i Austinu Butleru. Film je na velika platna trebao stići početkom prosinca, a novi termin još nije javno obznanjen.

Premijera novog biografskog filma o Bobu Marleyju premještena je s početka siječnja na 14. veljače 2024. godine.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori