Pogledali smo seriju Severance o kojoj svi pričaju i oduševili se

Pogledali smo seriju Severance o kojoj
svi pričaju i oduševili se

Jedna od definitivno najiščekivanijih serija ovoga proljeća potpuno je opravdala šuškanja. Severance smo pogledali u jednom dahu, tako da nas je odmah razveselila vijest da se priprema druga sezona.

Severance

Severance je jedna od onih serija koju će voljeti svi obožavatelji distopijskih radnji, a koji se usude ozbiljno promišljati o smjeru u kojem se čovječanstvo kreće te o granicama i slobodama koje imamo kao ljudi.  Seriju je režirao Ben Stiller što nas je definitivno zainteresiralo u samom početku. U glavnim ulogama gledamo Adama Scotta i Patriciu Arquette, a prva sezona ima 9 epizoda solidnog trajanja (oko 50 minuta).

Distopijska sadašnjost ili budućnost?

Ovaj SF psihološki triler bazira se na činjenici da je apsolutno moguće razdvojiti ljudsko sjećanje na ono koje imamo na radnom mjestu od onog koje imamo u privatnom životu. Radnja je smještena u korporaciji Lumon Industries, gdje Mark Scout (Adam Scott) predvodi tim zaposlenika koji su kirurški podijelili svoja sjećanja s posla i stvarnog života zahvaljujući zahvatu nazvanom Severance. Kada nova zaposlenica Helly (Britt Lower) odbije svoj novi život, prava priroda njihova posla počinje se dovoditi u pitanje. Njihovi napori da otkriju tko su i što rade svakog dana od devet do pet, vode do misterija punog uzbudljivih otkrića i zapleta.

Zapanjujuće lokacije i filmske slike

Osim same zanimljive radnje, seriji nas je privukla i njezina nevjerojatna estetika. Minimalizam, sa sjajnim kombinacijama boja i slika, odaju dojam da je riječ o kakvom umjetničkom pravcu pretočenom u seriju. Osim boja, kostima i unutarnjih setova, serijom prevladavaju i očaravajuće vanjske lokacije za snimanje. Sve u svemu serija je jedan savršeno spoj, društveno aktualnih tema s primjesom znanstvene fantastike ukomponirano u u pravi art događaj na malim ekranima. Seriju možete pratiti na AppleTV+.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori