Uskoro dolazi nova sezona serije True Detective s Jodie Foster u glavnoj ulozi
Uskoro dolazi nova sezona serije True Detective s Jodie Foster u glavnoj ulozi

Uskoro dolazi nova sezona serije True
Detective s Jodie Foster u glavnoj ulozi

Antologijska serija True Detective nakon četverogodišnje pauze spremna je za svoj veliki povratak. Televizijska mreža HBO objavila je dugoočekivani teaser koji otkriva da će u nadolazećoj četvrtoj sezoni svoje detektivske sposobnosti pred kamerama pokazati glumice Jodie Foster i Kali Reis.

True Detective: Night Country

Serija True Detective premijerno je prikazana 2014. godine. Ubrzo nakon prve sezone, svrstana je u sam vrh najgledanijih serija iz HBO produkcije. S obzirom na to da je riječ o antologijskom projektu, poznata je činjenica da svaka sezona sa sobom donosi sasvim drugačiju misteriju i nov detektivski par. Četvrtu sezonu True Detective: Night Country također ne zaobilazi ovo pravilo.

Ovdje će naglasak biti stavljen na detektivski par koji čine upravo Jodie Foster i Kali Reis. Glumica Jodie Foster ponovit će svoje detektivske vještine trideset godina nakon filma The Silence of the Lambs u kome je odigrala sada već kultnu ulogu detektivke Clarice Starling. Pored toga, predstojeća uloga u seriji Night Country vratit će Jodie Foster na male ekrane nakon višegodišnje pauze.

O čemu se radi?

Radnja četvrte sezone odvijat će se unutar arktičkog kruga Aljaske u kome tijekom zimskog razdoblja noć traje šezdeset i pet dana. U tom periodu dešava se misteriozni nestanak šestorice radnika koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom. Upravo to bit će povod da u najmračniji dio svijeta dođe detektivka Liz Danvers s svojom partnericom Evangeline Navarro. Liz i Evangeline će udruženim snagama pokušati riješiti ovu zamršenu misteriju, međutim njihove planove će poremetiti niz sumnjivih zločina koji će im se ispriječiti na putu.

Serija je snimana prošle godine, tijekom studenog i prosinca na Islandu, koji je mijenjao originalnu lokaciju Aljaske koja je navedena u sklopu sinopsisa. Issa López zadužena je za scenarij i režiju, a Jodie Foster se pored glumačkog angažmana, našla i u ulozi izvršne producentice. Osim Foster i Reis u glavnim ulogama vidjet ćemo još i glumce Johna Hawkesa i Christophera Ecclestona. Točan datum premijere još uvijek nije preciziran. Međutim, jedino je sigurno, serija stiže u prvoj polovici 2023. godine.

Sadržaj preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@truedetective), HBO

Učitati još
Zatvori