Među prvima smo pogledali uvodnu epizodu nove sezone serije True Detective. Evo što vas očekuje
Među prvima smo pogledali uvodnu epizodu nove sezone serije True Detective. Evo što vas očekuje

Među prvima smo pogledali uvodnu epizodu nove sezone serije True Detective. Evo što vas očekuje

Omiljena antologijska serija True Detective nakon četverogodišnje pauze spremna je za svoj veliki povratak. Premda je na male ekrane trebala stići još prošle godine, zbog štrajka filmskih djelatnika koji je nakratko paralizirao i TV industriju, domaći gledatelji u prvoj će epizodi nove sezone moći uživati od  večeras, 15. siječnja na programu HBO-a.

Među prvima smo, na posebnoj projekciji, imali priliku vidjeti uvodnu epizodu nove sezone nazvane True Detective: Night Country. Ako niste ljubitelj spoilera, ne brinite – neće ih biti. Odnosno, radnja prve epizode opisana je u najavama pa je tako poznato kako je njezin glavni pokretač iznenadni nestanak osmorice znanstvenika iz udaljene stanice smještene u zimom okovanoj divljini Aljaske. No, ubrzo postaje jasno kako to nije jedini slučaj čije ćemo rješavanje pratiti u ovoj sezonu.

True Detective
True Detective
True Detective

Jodie Foster u glavnoj ulozi

Radnja nove sezone popularne serije odvodi nas u zemlju okovanu tamom, ledom i – šutnjom. Istraga će ponovno spojiti detektivke Liz Danvers i Evangeline Navarro, koje će morati razotkriti duboko skrivene tajne mjesta zločina. Pritom, morat će se suočiti i s tamom koja leži u njima.

Četvrta sezona već se u startu isticala time što ju predvodi ženska glumačka postava. Glavna uloga pripala je legendarnoj Jodie Foster dok njezinu partnericu Navarro glumi Kali Reis, inače profesionalna boksačica. Kreatorica, scenaristica i režiserka cijele sezone je Issa Lopez. Osim glavne uloge, Jodie Foster djeluje i kao izvršna producentica.

True Detective
True Detective
True detective

Povratak staroj slavi?

Serija True Detective jedan je od najhvaljenijih naslova zadnjih deset godina, a sve je počelo izvrsnom prvom sezonom 2014. godine s Matthew McConaugheyjem i Woodyjem Harrelsonom. Nažalost, kvaliteta sadržaja je opala kako su sezone odmicale… U nadi da će i ostali nastavci biti na tragu prve epizode čini se kako bi True Detective: Night Country mogao dostići slavu prvog dijela.

Već u startu Jodie Foster je sjajan mamac da se odvažite na gledanje nove sezone – njezina glumačka izvedba je očekivano sjajna. Prva epizoda donosi upravo ono što želimo – naznake zanimljive priče koje postaju razlog da željno iščekujemo i drugu epizodu! Snažan glumački ansambl, mračna i napeta atmosfera, uz elemente nadnaravnog, sjajan su početak nove priče. Podsjetimo, čeka nas sveukupno šest epizoda, a domaća će publika uvodnu epizodu moći pogledati večeras, 15. siječnja na HBO Max streaming platformi i na HBO kanalu. Najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: IMDb, HBO

Učitati još
Zatvori