Ove serije su zaslužile bolje: Popis serija čije otkazivanje ne možemo preboljeti
Ove serije su zaslužile bolje: Popis serija čije otkazivanje ne možemo preboljeti

Ove serije su zaslužile bolje: Popis serija čije otkazivanje ne možemo preboljeti

Zadovoljiti publiku sa serijama nekada može biti poprilično težak zadatak za njihove kreatore. Često smo svjedoci toga da kada neka serija postane popularna, traje godinama, čak i ako se kvaliteta smanjuje. Zato nas rastužuje kada se serija koja je dobra te koju volimo, prestane emitirati. Nažalost, toga ima sve više. U kreiranje jedne serije ide puno rada, novca i vremena. Trenutno je i sa štrajkom scenarista i glumaca, sudbina svake neizvjesna. Nedavno je izašla vijest kako je kontroverzna HBO serija The Idol otkazana nakon prve sezone. Mnoge je ta vijest razveselila jer je serija pobrala poprilično loše kritike da promovira mizoginiju te da su likovi površni. Otkazivanje nas stoga ne čudi, ali vijest nas je potaknula da se prisjetimo nekih otkazanih serija koje smo voljeli i za koje želimo da još traju.

Mindhunter

Kada je Mindhunter otkazan, još 2019. godine, fanovi su ostali razočarani. Neki još nisu preboljeli da se voljena serija ne vraća. Mindhunter je krimi serija smještena u 70-im godinama prošlog stoljeća koja prati dva FBI agenta u njihovom proučavanju serijskih ubojica. Tijekom dvije odlične sezone, pojavljuju se i stvarni serijski ubojice poput Eda Kempera, Charlesa Mansona i Dennisa Radera, poznatijeg kao BTK ubojicu. Sedam epizoda režirao je i legendarni David Fincher, a seriju su u vrijeme emitiranja na Netflixu gledali apsolutno svi. Zato je vijest o otkazivanju nakon samo dvije sezone izazvala lavinu negativnih reakcija.

Fincher je u jednom intervjuu priznao kako je odluka o otkazivanju bila Netflixova. Serija je postala preskupa za njih, odnosno, prema Fincheru, Netflix je smatrao kako Mindhunter nije privukao dovoljno publike kako bi opravdali novce koje troše. Odluka mnogima nije imala smisla jer je Mindhunter bila jedna od najgledanijih serija na toj platformi. I dandanas fanovi je ne mogu prežaliti te je ove godine čak pokrenuta peticija s nekoliko tisuća potpisa da se serija ponovno krene snimati.

otkazane serije
otkazane serije

Human Resources

Human Resources je spin-off najdugovječnije Netflixove serije, Big Mouth koja je trajala osam sezona. Baš kada je najavljena zadnja sezona Big Moutha, objavljeno je i da je Human Resources otkazana nakon samo dvije sezone. To je animirana serija koja je pratila čudovišta iz Big Mouth svijeta na njihovom radnom mjestu. Obje serije su prešle milijardu pregleda na Netflixu što čini njihovu odluku o otkazivanju još čudnijom. Iako nikad nije službeno potvrđen razlog, direktor odrasle animacije na Netflixu, Mike Moon, otišao je s platforme kako bi se fokusirao na druge projekte. Njegov odlazak zasigurno je utjecao na kraj Human Resourcesa, ali i to što serija jednostavno nije doživjela popularnost kao i njezin original.

otkazane serije
otkazane serije

Yellowstone

Ove godine, rastužila nas je i vijest kako će serija Yellowstone biti otkazana nakon pet sezona. Serija prati obitelj u Montani koja svim snagama pokušava očuvati svoj obiteljski ranč. Prva sezona debitirala je 2018., a od tad je osvojila srca publike, ali i kritika. Iako većina serija prirodno završi nakon toliko sezona, otkazivanje Yellowstonea bio je šok. Spekulacije su krenule još početkom ove godine, a razlog otkazivanja je neslaganje glavne zvijezde serije, Kevina Costnera i kreatora Taylora Sheridana.

Prvi dio pete sezone prikazan je u studenom prošle godine, a kada je došlo vrijeme snimanja drugog dijela nastali su problemi. Costner je zbog snimanja westerna Horizon zahtijevao da se preostalih šest epizoda snimi u jednom tjednu, na što Sheridan nije pristao. Costner je stoga, odlučio napustiti Yellowstone, a Sheridan otkazati seriju. S obzirom na milijune gledatelja, odluka je šokirala i rastužila fanove, a preostalih šest epizoda još nije dobilo datum izlaska, a nije ni sigurno hoće li se Costner uopće u njima i pojaviti.

otkazane serije
otkazane serije

I Am Not Okay With This

Kada nas je prije tri godine pogodila pandemija koronavirusa, mnoge produkcije su morale prestati sa snimanjem zbog sigurnosnih mjera. I dok su se neke ubrzo vratile, za neke je koronavirus značio kraj. Jedna od tih serija je i Netflixova I Am Not Okay With This koja je izašla u veljači 2020., a otkazana već u kolovozu iste godine. Serija prati srednjoškolku Sydney koja navigira kompliciran odnos s obitelji, prihvaćanje svoje seksualnosti i misteriozne supermoći koju razvije. I Am Not Okay With This je u kratkom vremenu uspjela privući publiku zbog čega je njezino otkazivanje još tužnije. Pandemija je učinila povratak serije neizvjesnim, a Netflix ih više nije mogao plaćati. Nakon samo jedne sezone, serija je otkazana te nam samo preostaje maštati o nastavku.

otkazane serije
otkazane serije

Sex Education

Ovo ljeto saznali smo kako će i jedna od najpopularnijih serija na Netflixu, Sex Education, biti otkazana nakon četvrte sezone. Sex Education ima ogromnu publiku, a prati Otisa, tinejdžera koji u svojoj srednjoj školi uspostavi underground seks kliniku kako bi pomogao svojim kolegama s raznim problemima. Prva sezona nadmašila je sva očekivanja i serija je postala planetarno popularna zbog svog iskrenog prikazivanja seksualnih odnosa i inkluzivnosti. Otkazivanje serije teško će pasti svima kojima je Sex Education bio comfort serija. Službeni razlog nije potvrđen, ali u pismu fanovima koje su ove godine objavili kreatori serije, stoji kako je odluka o otkazivanju bila teška, ali da smatraju da je ispravno vrijeme za kraj.

Ipak, možda bi serija trajala i duže da mnogi glumci nisu počeli masovno odlaziti. Naime, svoj odlazak iz serije su već najavili Simone Ashley koja glumi Oliviju, Tanya Reynolds koja glumi Lily i Patricia Allison koja glumi Olu. Također, jedan od glavnih glumaca Ncuti Gatwa, koji glumi Erica najavio je svoj odlazak zbog nove glavne uloge u seriji Doctor Who. Iako nas otkazivanje ove serije rastužilo, jedva čekamo zadnju sezonu koja nam stiže ovaj mjesec.

otkazane serije
otkazane serije

The Great

Vijest o otkazivanju The Idola nas nije rastužila koliko nedavna vijest da je nakon treće sezone otkazana serija The Great. Serija je debitirala na platformi Hulu i ubrzo postala omiljena zbog svoje originalnosti. Serija prati Katarinu Veliku (Elle Fanning) i njezinu vladavinu Ruskim carstvom. No, The Great nije povijesna drama. Iako je riječ o povijesnom periodu i stvarnim likovima, serija je satiričan prikaz Ruskog carstva te je zaista jako duhovita. Komedija koja se poigrava s dramskim elementima je kroz tri sezone pobrala odlične kritike, a posljednja sezona je vjerojatno bila najbolja do sada. Elle Fanning i Nicholas Hoult koji glumi Petra Velikog hvaljeni su zbog svojih izvedbi, a cijeli ton serije je izgledao kako će s vremenom postići kultni status.

Iako je pobrala i nominacije za nagrade i postala popularna, The Great nažalost nije uspjela rangirati kao neke druge povijesne serije poput Bridgertona. Prava šteta za jednu tako jedinstvenu seriju. Trenutno smo u stadiju deluzije i ne možemo prihvatiti njezino otkazivanje tako da nam samo ostaje nada kako će jednog dana postići kultni status, a sa sigurnošću možemo reći kako je The Great zaslužila bolje.

otkazane serije
otkazane serije

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori