Ovo su najbolje serije godine. Neke ste možda propustili pogledati, vrijeme je da to ispravite
Ovo su najbolje serije godine. Neke ste možda propustili pogledati, vrijeme je da to ispravite

Ovo su najbolje serije godine. Neke ste možda propustili pogledati, vrijeme je da to ispravite

Nismo se ni okrenuli, a kraj godine je na vidiku. Shodno tome, odlučili smo se osvrnuti na novu televizijsku produkciju u posljednjih dvanaest mjeseci. Već iz letimičnog pregleda recenzija sasvim je jasno da su dva naslova pokrila konkurenciju – The Last of Us i Beef.

Upravo je seriji The Last of Us pripala laskava titula najbolje serije godine, a našla se i na popisu najpretraživanijih serija. Također, veliku pažnju izazvala je i posljednja sezona serije Succession te druga sezona serije The Bear. Oba naslova stekla su brojne poklonike koji ih smjelo svrstavaju na liste najboljih serija svih vremena.

The Last of Us

No, lista pred vama donosi druge hvaljene naslove koje ste možda propustili. Najbolje serije 2023. godine čekaju vas u nastavku.

najbolje serije 2023

A Small Light

Na listi najboljih novih serija prema stranici Rotten Tomatoes našla se miniserija koja prati nevjerojatnu priču Miep Gies, žene koja je u okrilju Drugog svjetskog rata riskirala svoj život kako bi pružila zaklon obitelji Anne Frank. Priča od povijesnog značaja ispričana je kroz impresivnu glumačku izvedbu, zadržavajući dozu pijeteta prema žrtvama.

The Lost Flowers of Alice Hart

The Lost Flowers of Alice Hart

Na listu hvaljenih novih naslova uspješno se uvrstila dramska serija The Lost Flowers of Alice Hart, u kojoj je glavna uloga povjerena čuvenoj glumici Sigourney Weaver. Priča je to o odrastanju na farmi u australskoj divljini, koja sjajno progovara o generacijskim traumama. Ipak nije riječ o klasičnoj obiteljskoj drami, već ovaj naslov u sebi nosi i dozu misterije. Više o njemu možete doznati ovdje.

najbolje serije 2023

Daisy Jones i The Six

Mini serija Daisy Jones i The Six prati uspon istoimene grupe kroz glazbenu scenu Los Angelesa 1970-ih  te njihov pokušaj da steknu status svjetskih ikona. Naslovna uloga povjerena je Riley Keough, unuci kralja rock’n’rolla Elvisa Presleya.

Ova muzička drama ne predstavlja veliki odmah od sličnih pripadnika žanra, ali zasigurno će naći svoje poklonike u ljubiteljima glazbe.

najbolje serije 2023

Dead Ringers

Mini serija Dead Ringers temeljena je na istoimenom psihološkom trileru iz 1988. godine, koji donosi adaptaciju romana Blizanci Barija Wooda i Jacka Geaslanda. U filmu je dualnu ulogu blizanaca ostvario Jeremy Irons, dok serija ima protagonisticu te je glavna uloga povjerena Rachel Weisz.

Radnja prati identične blizanke Mantel, koje kao ginekologinje izvode niz etički upitnih procedura kako bi svoje klijentice izliječile od neplodnosti. Serija je primila vrlo oprečne kritike, a to je još samo jedan dobar razloga zašto biste joj trebali pružiti šansu.

najbolje serije 2023

The Fall of the House of Usher

Miniserija The Fall of the House of Usher donosi nam adaptaciju istoimene kratke priče Edgara Allana Poea. Još u najavi procijenili smo kako će ovaj naslov biti hit među gledateljima, a pokazalo se kako su naše projekcije točne. Serija je uspješno prožela obiteljsku dramu elementima horora, ali i humora. 

najbolje serije 2023

Jury Duty

Na male ekrane početkom travnja stigla je serija koja je prozvana Trumanovim showom 21. stoljeća. Njezin naziv je Jury Duty, a baš kao što ime sugerira bilježi unutarnje funkcioniranje američkog suđenja pred porotom kroz oči jednog porotnika, Ronalda Gladdena.

Pritom glavni protagonist nije svjestan kako je cijeli slučaj lažan, da su svi osim njega glumci te da je sve ono što se događa u sudnici i izvan nje pažljivo isplanirano. Više o njoj možete doznati ovdje.

najbolje serije 2023

Shrinking

Od kreatora serija Scrubs i Ted Lasso, stiže nam priča o ožalošćenom terapeut koji počinje svojim klijentima govoriti točno ono što misli. Zanemarujući svoju izobrazbu i etiku, uočava kako ova promjena pretupa unosi velike promjene u živote njegovih klijenata.

Kratak je ovo opis humoristične serije u kojoj su glavne uloge povjerene Jasonu Siegelu i Harrisonu Fordu. Serija Shrinking stekla je sjajne ocjene kako kod kritike, tako i kod publike.

najbolje serije 2023

Platonic

Rose Byrne i Seth Rogan u seriji Platonic utemeljili su nekadašnje najbolje prijatelje iz djetinjstva koji se ponovno povezuju u odrasloj dobi. Pratimo ih dok pokušavaju prebroditi rascjep koji je doveo do njihovog razlaza.

Kritičari nisu mogli sakriti svoje oduševljenje ovom pitkom komedijom.

najbolje serije 2023

Poker Face

Kriminalistička serija Poker Face pruža nam mogućnost da na malim ekranima ponovno u glavnoj ulozi vidimo Natashu Lyone. Ovoga puta povjerena joj je uloga radnice u kasinu, koja se spletom zanimljivih okolnosti i zahvaljujući sposobnosti da prozre laž u trenu postane uspješna detektivka.

Sjajan prijem kod kritike, seriji je priskrbio drugu sezonu.

najbolje serije 2023

Love & Death

Mini serija Love & Death temelji novi je true crime naslov koji se temelji na istinitoj priči o ubojstvu Betty Gore – obične kućanice iz predgrađa Texasa. Priča je to o ljubavnom trokutu koji je završio tragičnim činom. Glavna uloga povjerena je Elizabeth Olsen.

Zanimljivo, riječ je o jednom od onih televizijskih naslova koji su oduševili publiku, dok mu je kritika ipak pronašla pokoju manu.

najbolje serije 2023

Primo

Na popisu najboljih serija godine našao se i jedan klasičan obiteljski sitcom. Serija Primo prati tinejdžera iz San Antonija koji nastoji balansirati između klasičnih srednjoškolskih problema, društvenih očekivanja te suživota sa samohranom majkom i pet ujaka. Temeljena je na životnoj priči redatelja Shea Serrana, a okarakterizirana je kao autentična obiteljska komedija koja vas neće razočarati duhovitim dijalozima. 

najbolje serije 2023

Silo

Znanstveno-fantastična distopijska serija Silo smještena je u daleku budućnost. Prati život zajednice koja obitava u divovskom silosu, a desetci tisuća ljudi žive prema nizu pravila i propisa za koje vjeruju kako ih trebaju zaštititi.

Okarakteriziran je kao dobro osmišljena i intrigantna znanstvena fantastika, savršena za obožavatelje, kao i one koji nisu izričiti ljubitelji žanra.

Farzi

Farzi

Popis najboljih serija godine završavamo s indijskom crnom komedijom Farzi. Ukratko, priča je to neuspjelom umjetniku koji rješenje svojih životnih problema i spašavanju obiteljske tiskare vidi u krivotvorenju novca. Naslovna riječ farzi sugerira upravo krivotvorinu, a ukazuje i na lažna predstavljanja kod ljudi. Sjajan primjer kod kritike i publike seriji je omogućio i  drugu sezonu.

 

A Murder at the End of the World_imdb

A Murder at the End of the World

Nakon samo dvije epizode uspješno se ugurala na liste najboljih serija godine! Kratka je to priča o aktualnom uspjehu miniserije A Murder at the End of the World. Baš kao što to naslov sugerira, radnja prati rješavanje ubojstva koje se zbilo na udaljenoj lokaciji. Jedna amaterska detektivka, usamljeni milijunaš i osmero gostiju naći će se u središtu misterioznog ubojstva, a kao što možete očekivati – svi su sumnjivi!

Foto: IMDb, Instagram (@daisyjonesandthesix)

Učitati još
Zatvori