Rangirali smo najbolje serije godine do sad. Jeste li ih sve pogledali?
Rangirali smo najbolje serije godine do sad. Jeste li ih sve pogledali?

Rangirali smo najbolje serije godine do
sad. Jeste li ih sve pogledali?

Već smo prošli prvu polovicu godine, a izašli su brojni naslovi koji su nam popunjavali vrijeme zadnjih šest mjeseci. Od sjajnih miniserija do novih sezona omiljenih serija koje smo jedva čekali, rangiramo najbolje serije godine do sad.

1. Baby Reindeer

Netflixova miniserija Baby Reindeer ozbiljan je kandidat za najbolju seriju godine. Priča prati vezu komičara Richarda Gadda, koji u seriji glumi samog sebe, ali pod imenom Donny Dunn, s njegovom stalkericom Marthom te utjecaj koji to ima na njega dok je na kraju prisiljen suočiti se s dubokom, mračnom i zakopanom traumom. Baby Reindeer je odlična serija koju nikada nećemo prestati hvaliti. Naše dojmove možete pročitati ovdje, a ako je niste još pogledali, nemojte si dopustiti da je propustite.

Baby Reindeer

2. Shogun

Shogun je nova serija koja je izašla još u veljači, no tek se u zadnje vrijeme o njoj priča. Kad se misteriozni europski brod zasuka u obližnjem ribarskom selu u Aziji, gospodar Yoshii Toranaga otkrije tajne koje bi mogle prevagnuti na ljestvici moći i uništiti njegove neprijatelje. Shogun je veliki kandidat za osvajanje najvažnijih televizijskih nagrada ove godine, a jedna je od najbolje ocijenjenih serija na IMDb-u.

Shogun

3. The Gentlemen

A Netflix je ove godine priredio i pravu poslasticu za sve fanove Guya Ritchieja. Njegov film The Gentlemen pretvoren je u istoimenu seriju koja se ispostavila pravim hitom. Serija prati sina aristokrata Eddieja (Theo James) koji naslijedi obiteljsko imanje nakon očeve smrti. Međutim, ubrzo otkrije kako je ono dom ogromnog carstva marihuane te da njegovi vlasnici ne idu nikamo. Izvrsna i dinamična serija, The Gentlemen s razlogom uživa popularnost koju ima. Nadamo se i drugoj sezoni!

The Gentlemen

4. House of the Dragon (druga sezona)

Nedavno je i na HBO stigla i druga sezona hit serije House of the Dragon. Izlazi epizodu po epizodu, no već je jedna od najboljih serija s početka godine. Podsjetimo, riječ je o prequelu Igre prijestolja koji prati obitelj Targaryen i njihov građanski rat te borbu za pravo na prijestolje. Mi smo i recenzirali prve dvije epizode koje obećavaju odličan ostatak sezone. Dojmove možete pročitati ovdje.

Zmajeva kuća

5. Fallout

U budućnosti, postapokaliptičnom Los Angelesu izazvanom nuklearnim desetkovanjem, građani moraju živjeti u podzemnim bunkerima kako bi se zaštitili od radijacije, mutanata i bandita. Premisa je ovo nove serije Fallout koja je također pobrala odlične kritike, no malo prošla ispod radara mainstream publici. Baš kao i hit serija 2023. The Last of Us, i Fallout je kreirana iz videoigrice, a očekuje se i druga sezona.

Fallout

6. Sugar

Odlična krimi serija stigla je početkom godine i na Apple TV+. Mislimo na seriju Sugar s Colinom Farrellom u glavnoj ulozi. Farrell glumi privatnog detektiva koji nakon što riješi jedan slučaj u Tokiju, vraća se u Los Angeles. Tamo ga kontaktira poznati hollywoodski producent Jonathan Siegel. Njegova unuka Olivija oteta je i Siegel traži njegovu pomoć. Kritičari su nahvalili Farrellovu izvedbu, a sama serija nije prošla nezamijećeno. Ako ste jedni od onih koji vole nepredvidljive zaplete u serijama, onda ne smijete propustiti Sugar.

Sugar

7. The Sympathizer

Nedugo nakon što je osvojio svoj prvi Oscar za sporednu ulogu u filmu Oppenheimer, Robert Downey Jr. pojavio nam se na malim ekranima skroz transformiran. Serija The Sympathizer razlog je zašto su svi o njemu pričali prije nekoliko mjeseci. Serija je smještena pri kraj Vijetnamskog rata te prati komunističkog špijuna francusko-vijetnamskog podrijetla koji bježi u Sjedinjene Američke Države i nastanjuje se u izbjegličkoj zajednici gdje nastavlja potajno špijunirati i izvještavati Viet Kong.

The Sympathizer

8. Bridgerton (treća sezona)

Serija o kojoj se vjerojatno najviše pisalo i pričalo je treća sezona Netflixove Bridgerton. Ova sezona, koja se fokusira na Colina i Penelope, najgledaniji je naslov na Netflixu već neko vrijeme. Bridgerton je za treću sezonu spojio Colina, koji se vratio sa svojih međunarodnih putovanja, te Penelope, Lady Whistledown koja je odlučna u naumi da baš ove godine pronađe muža. Mišljenja o cijeloj sezoni podijeljena su, a na linku možete pročitati i zašto.

Bridgerton

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori