Evo top 5 novih filmova koji su stigli na Netflix, a možda ste ih propustili
Evo top 5 novih filmova koji su stigli na Netflix, a možda ste ih propustili

Evo top 5 novih filmova koji su stigli na
Netflix, a možda ste ih propustili

U zadnje vrijeme imamo osjećaj da izlazi toliko novih i dobrih filmova da ih je teško sve pohvatati. Imamo filmove nominirane za Oscare koji su nam početkom godine stigli u kina, poput Poor Things. Onda su tu i glazbene biografije od kojih je ona o Bob Marleyju trenutno hit u kinima, a sutra nam stiže i najočekivaniji – Dune: Part Two. Međutim, veljača je bila plodna i na Netflixu. Ovo su novi filmovi na Netflixu koje svi gledaju, a koje ste možda propustili.

Players

Ako tražite nešto lagano za pogledati dok kuhate, čistite ili dok jednostavno nemate snage za filmove koji iziskuju previše razmišljanja, pogledajte novu romantičnu komediju – Players. Gina Rodriguez, najpoznatija po ulozi u hit seriji Jane the Virgin, glumi Mack, sportsku novinarku koja sa svojim kolegama razvije ‘playbook‘ za avanture za jednu noć. Ona i kolege svoje avanture započinju i završavaju po pravilima koji su sami smislili temeljenima na playbooku, a strogo pravilo je to da se iz avanture ne može roditi romantična veza. Međutim, kada se Mack zaljubi u tu jednu ‘avanturu’, odluči promijeniti cijelu igru.

Linije između posla, zabave i veza počnu biti mutne, a naša protagonistica će morati naučiti kako igrati igru da bi zadržala nekoga, umjesto da bi ga dobila za jednu večer. Players je zabavna rom-com koja vam može ukloniti dosadu.

novi filmovi na netflixu

The Abyss

Švedski triler The Abyss trenutno je jedan od najgledanijih naslova na Netflixu. Radnja je smještena u gradu Kirunu gdje se nalazi veliki rudnik koji svakodnevno proizvodi podrhtavanja tla. Stanovnici grada su na to naviknuli, no šefica zaštite u rudniku, Frigga počne primjećivati da su podrhtavanja veća i čudnija, da psi non stop laju, a žohari gmižu iz zemlje. Zatim se u potresu dio rudnika uruši, a njezin sin Simon nestane. Frigga će morati otkriti istinu i odakle seže izvor svega, no mora to napraviti prije nego se cijeli grad uruši.

Zanimljiv koncept filma rezultirao je velikom gledanošću. Međutim, komentari na film nisu baš pozitivni. Mnogi tvrde kako film ima previše rupa u radnji i kako scenarij zvuči kao da je napisan od strane AI. Gluma je pak nešto što su mnogi pohvalili. Iako su događaji u filmu fiktivni, Kiruna i rudnik su stvarni. Godine 2020. tamo se dogodio razorni potres, a gradu često prijeti urušavanje.

novi filmovi na netflixu

Mea Culpa

Pjevačica Kelly Rowland predvodi još jedan triler u trendingu – Mea Culpa. Ona glumi Meu, braniteljicu koja preuzme slučaj ubojstva u kojem mora braniti optuženog umjetnika Zyaira (Trevante Rhodes). On je optužen za ubojstvo svoje djevojke, a Mea osjeća da je ona jedina koja može dokazati njegovu nevinost. Zyair je enigmatični zavodnik koji Meu počne intrigirati. U ovom egzotičnom trileru, Mea će trebati dokazati Zyairovu nevinost dok se ispostavlja kako je svatko kriv za nešto te da istina nije tako očita kao što se čini. Film je režirao Tyler Perry koji je inspiraciju crpio iz trilera 80-ih i 90-ih.

novi filmovi na netflixu

Einstein and the Bomb

Da je Oppenheimer pobudio interes za živote poznatih fizičara i znanstvenika, kao i povijest iza atomske bombe, govori i činjenica da imamo novi dokumentarac (također u trendingu) – Einstein and the Bomb. Oni koji su gledali Nolanov megahit znaju da se u njemu na kratko pojavi i Albert Einstein koji je savjetovao Roberta Oppenheimera. Kakva je točno bila Einsteinova uloga u stvaranju atomske bombe otkriva novi dokumentarac. Uz arhivne snimke, ali i igrane dijelove, vidimo kako su se Oppenheimer i Einstein susreli samo par puta te da im je odnos bio kompliciran. Vidimo i da je Einsteinov doprinos atomskoj bombi bio teoretski i indirektan.

Uz moralnu dilemu oko atomske bombe (Einstein u jednom trenutku kaže kako da je bio siguran da Nijemci neće uspjeti u razvitku atomske bombe, da nikada ne bi otvorio tu Pandorinu kutiju), u dokumentarcu je prikazan i život i rad najpoznatijeg fizičara u povijesti. Od života kao izbjeglica u Engleskoj do revolucionarnih ideja u području fizike te njegove teorije relativnosti.

novi filmovi na netflixu

Lover, Stalker, Killer

Nije strano koliko volimo true crime dokumentarce, a rijetko gdje možemo pronaći toliko dobrih koliko na Netflixu. Nedavno je izašao i prvi takav ove godine o kojem se najviše priča. Riječ je o dokumentarcu Lover, Stalker, Killer koji obrađuje zaista nevjerojatnu priču. Lover, Stalker, Killer prati mehaničara Davea koji se 2012. godine preselio u Omahu u Nebraski te se odlučio vratiti nazad u dating game. Instalirao je dating aplikaciju po prvi put u životu te počeo razgovarati s Liz Golyar, samohranom majkom i ljubiteljicom životinja. Ubrzo nakon toga, upoznao je još jednu ženu, Cari Farver koja je došla u njegovu mehaničarsku radnju zbog popravka automobila. Iskre su odmah frcale. Bez da spojlamo išta, Lover, Stalker, Killer poprimi sasvim neočekivane obrate.

novi filmovi na netflixu

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori