Hororci doživljavaju preporod, stiže nam novi koji vraća nadu u ovaj žanr
Hororci doživljavaju preporod, stiže nam novi koji vraća nadu u ovaj žanr

Hororci doživljavaju preporod, stiže nam
novi koji vraća nadu u ovaj žanr

Ove godine čekaju nas uzbudljivi novi filmovi. Od drugog dijela kinohita Dune, biografskih filmova o Bob Marleyju i Amy Winehouse, do Paula Mescala u ulozi Gladijatora. Jedan od tih uzbudljivih naslova koji nas čekaju je i novi horor koji bi mogao oživjeti taj žanr koji često graniči s trešom. Film Longlegs dolazi nam ovo ljeto, a za sada izgleda obećavajuće. Evo što sve znamo.

Longlegs

Longlegs

Radnja filma prati FBI agenticu Lee Harker. Njoj je dodijeljen neriješeni slučaj ubojstava koji su poprimili neočekivani zaokret. Dok agentica pokušava pronaći serijskog ubojicu, shvati da nije samo on u pitanju, nego i nešto puno okultnije. A kada otkrije da je taj serijski ubojica na neki način povezan s njom, mora ga uhvatiti prije nego što ponovno ubije. Trailer koji je nedavno izašao, izazvao je oduševljenje komentatora na društvenim mrežama. Svi jedva čekaju pogledati film. Sudeći po prvoj najavi za film, Longlegs će biti obećavajući horor. Neće se koristiti jeftinim jump scareovima te koji će za promjenu imati supstance i priče. Uz najavu filma, stoji jednostavni opis koji glasi: ‘Birthday girl, 8 years old, Police report: January 13, 1974. So lucky to celebrate.’ Zvuči zanimljivo.

Ono što horor čini dodatno uzbudljivim je i glumačka postava koju predvodi Maika Monroe koja je briljirala u još jednom odličnom hororu – It Follows. Ona glumi spomenutu FBI agenticu, a pridružuje joj se Nicolas Cage, kojeg mnogi žele vidjeti u horor ulozi. Navodno je publika koja je testno pogledala film toliko nahvalila njegovu izvedbu, ali i rekla kako je toliko uznemirujuća da bi mogla neke ljude odvući od horora.

Longlegs

Ari Aster ima konkurenciju?

Kada pričamo o kvalitetnim modernim hororima, nekako nam odmah na pamet padne redatelj Ari Aster koji briljira sa svojim out of the box hororima. Njegovi filmovi Hereditary, Midsommar i Beau Is Afraid pružaju nadu da još uvijek možemo gledati nevjerojatne horore, a njemu bi se uskoro mogao pridružiti i redatelj LonglegsaOz Perkins. Njegovi prijašnji redateljski pothvati također su bili horori. The Blackcoat’s Daughter i I Am the Pretty Thing That Lives In the House nisu prošli najbolje kod publike, no nagovještavali su njegov najnoviji projekt. Longlegs već je sada postavio velika očekivanja, nadamo se kako će ih ispuniti.

Film u kina stiže 12. srpnja ove godine. Donosimo trailer u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori