Jedan od najuspješnijih filmova godine i službeno dobiva nastavak

Jedan od najuspješnijih filmova godine i
službeno dobiva nastavak

U jeku pandemije nerijetko se raspravljalo o tome može li kino industrija preživjeti mjesecima zatvorena vrata dvorana, a zatim su se mnogi, i kad su mjere popustile, pitali hoće li se publika ikad vratiti u kina. Streaming servisi briljiraju i na vrhuncu su svoje popularnosti – tu sumnje nema. Međutim, ono što je sada jasno jest da uz pravi filmski naslov, dvorane mogu ponovno biti prepune i karte rasprodane. Nakon što je to dokazala premijera Jamesa Bonda, potvrdio je i Dune – jedan od najuspješnijih filmova u kinu od početka pandemije.

Dune režisera Denisa Villeneuvea izazvao je reakciju publike i kritike kakvu već dugo nismo dobili. Barem u sferi SF-a. Tako su nas posebno razveselile vijesti da doista stiže i drugi dio Dunea!

Drugi dio filma Dune stiže 2023. godine

Redatelj Villeneuve ranije je otkrio kako mu je želja završiti priču Franka Herberta u dva dijela, a čini se da će se to doista i realizirati. Warner Bros. i Legendary Entertainment, produkcijske kuće i studiji odgovorni za film, potvrdili su da će nastavak SF hita koji je oduševio svijet stići na jesen 2023.. Štoviše, već je određen i točan datum premijere – 30. listopada, 2023. godine. Film s Timotheejem Chalametom, Jasonom Momoom, Oscarom Isaacom, Rebeccom Ferguson, Zendayjom i drugima dosad je ostvario profit od čak 223 milijuna dolara u svjetskom box officeu i tako postao najveći uspjeh Warner Bros. studija ove godine. Film se snimao na brojnim lokacijama poput Budimpešte, Jordana, Abu Dabija i Norveške, a svjetsku premijeru je imao na filmskom festivalu u Veneciji s kojeg je ispraćen pozitivnim reakcijama i pohvalama za vizualni dojam, glumu i režiju.

Ovo je druga filmska adaptacija Dunea; prvi se u tome okušao legendarni David Lynch 1984. godine, ali uz vizualne efekte koje industrija danas ima, epska priča zaživjela je na drugačiji način. Paul Atreides (Chalamet) je nadareni mladić pred sobom ima velik zadatak. Kako bi spasio budućnost svoje obitelji i naroda, mora otputovati na opasni planet Arakis. Nađe se, međutim, usred sukoba oko dragocjenog resursa u kojem preživljavaju samo oni koji mogu nadvladati vlastiti strah.

Ako još niste pogledali ovaj film, vjerujte nam, isplati se kupiti kino ulaznicu!

Foto: IMDb, Profimedia.hr

Preporuka

Zatvori