Trailer drugog dijela filma Dune otkriva kako nas čeka pravi spektakl
Trailer drugog dijela filma Dune otkriva kako nas čeka pravi spektakl

Trailer drugog dijela filma Dune otkriva
kako nas čeka pravi spektakl

U jeku pandemije nerijetko se raspravljalo o tome može li kino industrija preživjeti mjesecima zatvorena vrata dvorana, a zatim su se mnogi, kad su mjere popustile, pitali hoće li se publika ikad vratiti u kina. Streaming servisi briljiraju i na vrhuncu su svoje popularnosti – tu sumnje nema.

Međutim, ono što je sada jasno jest da uz pravi filmski naslov, dvorane mogu ponovno biti prepune. Ovu tezu potvrdio je Dune (Dina), postavši jedan od najuspješnijih filmova prikazivanih u kinima od početka pandemije.

Ove jeseni velika platna će ugledati dugoiščekivani Dune: Part Two, čija je premijera zakazana za 3. studeni.

Redatelj Denis Villeneuve ranije je otkrio kako mu je želja završiti znanstveno fantastični roman Franka Herberta u dva dijela. “Važno je – to nije nastavak, to je drugi dio. Postoji razlika”, rekao je Villeneuve. “Želio sam da film zaista počne tamo gdje smo ostavili likove. Nema vremenskog skoka. Htio sam ostvariti kontinuitet s prvim dijelom”, kazao je za Vanity Fair.

Ujedno, film Dune: Part Two opisao je kao “ratni epski akcijski film” u čijem je središtu ljubavna priča između Paula i Chandi. Glavne uloge ponovno su povjerene Timotheeju Chalametu i Zendayi, a pridružit će im se još dvije nove mlade zvijezde Hollywooda – gotovo neprepoznatljivi Austin Butler i Florence Pugh.

U drugom dijelu ponovno ćemo imati priliku vidjeti Josha Brolina, Davea Bautistu, Javiera Bardema i Rebeccu Ferguson, koji će reprizirati svoje uloge.

Ovo je druga filmska adaptacija Dunea; prvi se u tome okušao legendarni David Lynch 1984. godine, ali uz vizualne efekte koje industrija danas ima, epska priča zaživjela je na drugačiji način. Što nam donosi drugi dio možete provjeriti u traileru koji vas čeka u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori