Čekanju je napokon došao kraj: U kina nam stiže drugi dio hit filma Dune
Čekanju je napokon došao kraj: U kina nam stiže drugi dio hit filma Dune

Čekanju je napokon došao kraj: U kina nam
stiže drugi dio hit filma Dune

U jeku pandemije nerijetko se raspravljalo o tome može li kino industrija preživjeti mjesecima zatvorena vrata dvorana. Zatim su se mnogi, kad su mjere popustile, pitali hoće li se publika ikad vratiti u kina. Streaming servisi briljiraju i na vrhuncu su svoje popularnosti – tu sumnje nema.

Međutim, ono što je sada jasno jest da uz pravi filmski naslov, dvorane mogu ponovno biti prepune. Ovu tezu potvrdio je Dune (Dina), postavši jedan od najuspješnijih filmova prikazivanih u kinima od početka pandemije.

Napokon je došla premijera

Premda je premijera drugog dijela izvorno bila zakazana za 3. studeni 2023. godine, odgođena je zbog štrajka u Hollywoodu koji je počeo prošlo ljeto ljeto i završio u prosincu 2023. Mnogi su bili razočarani što će morati dugo čekati da u kina stigne drugi film, a pogotovo jer novi datum nije bio poznat. Ipak, neizvjesnosti je kraj jer došao je službeni datum izlaska Dune: Part Two – film sutra, 29. veljače stiže u naša kina. Vijest je objavljena uz promotivne postere likova iz filma.

Redatelj Denis Villeneuve ranije je otkrio kako mu je želja završiti znanstveno fantastični roman Franka Herberta u dva dijela. Važno je – to nije nastavak, to je drugi dio. Postoji razlika, rekao je Villeneuve. Želio sam da film zaista počne tamo gdje smo ostavili likove. Nema vremenskog skoka. Htio sam ostvariti kontinuitet s prvim dijelom, kazao je za Vanity Fair.

Ujedno, film Dune: Part Two opisao je kao “ratni epski akcijski film” u čijem je središtu ljubavna priča između Paula i Chandi. Glavne uloge ponovno su povjerene Timotheeju Chalametu i Zendayi, a pridružit će im se još dvije nove mlade zvijezde Hollywooda – gotovo neprepoznatljivi Austin Butler i Florence Pugh. Također će im se pridružiti i filmska legenda Christopehr Walken te francuska glumica Lea Seydoux.

U drugom dijelu ponovno ćemo imati priliku vidjeti Josha Brolina, Davea Bautistu, Javiera Bardema i Rebeccu Ferguson, koji će reprizirati svoje uloge.

Ovo je druga filmska adaptacija Dunea; prvi se u tome okušao legendarni David Lynch 1984. godine, ali uz vizualne efekte koje industrija danas ima, epska priča zaživjela je na drugačiji način. Film možete uhvatiti u svim CineStar kinima, a u petak, 2. ožujka film stiže i u Kinoteku u Zagrebu. Što nam donosi drugi dio možete provjeriti u traileru koji vas čeka u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori