Hoće li ovo biti novi Netflixov hit? Damsel je prava rekonstrukcija klasičnih bajki
Hoće li ovo biti novi Netflixov hit? Damsel je prava rekonstrukcija klasičnih bajki

Hoće li ovo biti novi Netflixov hit? Damsel je prava rekonstrukcija klasičnih bajki

Danas obilježavamo Dan žena. Volimo ga provesti čitajući razne knjige koje slave žene ili one koje imaju snažne ženske likove te gledati filmove o moćnim ženama. Jedan takav film upravo je danas stigao na Netflix. Damsel je uzbudljiva akcijska avantura koja je preokrenula klasične bajke naglavačke te nam dala priču o neustrašivoj ženi. Evo zašto danas gledamo ovaj film.

Damsel

U filmu Damsel pratimo Elodie, mladu ženu koja pristane udati se za mladog princa. No, uskoro sazna kako je taj brak zamka te kako je kraljevska obitelj htjela taj brak kako bi Elodie žrtvovali da mogu otplatiti drevni dug. Elodie je bačena u špilju sa zmajevima te će se morati pouzdati u svoju snagu kako bi preživjela. Damsel nam predstavlja bajku na skroz drugačiji način, preko praćenja Elodie u napetoj borbi protiv vremena i kraljevske obitelji. Dok je u špilji, otkrije i izrezbarena imena svih drugih zarobljenih koji su prolazili kroz istu sudbinu.

Damsel su najavljivali kao uzbudljivu avanturu s mračnim twistevima koji vas drže na rubu sjedala.

Damsel

Glavna uloga Elodie pripala je glumici Millie Bobby Brown, najpoznatijoj po ulozi Eleven iz hit serije Stranger Things. Nakon uloge koja ju je proslavila, filmova Enola Holmes te sada s Damsel, Millie Bobby Brown briljira u prikazu neustrašivih i snažnih mladih žena. Osim nje, u Damselu ćemo gledati i Angelu Bassett, Robin Wright, a princa će glumiti Nick Robinson. Damsel danas stiže na Netflix, a donosimo trailer u nastavku.

Učitati još
Zatvori