Ovo je naš izbor 10 najboljih Netflixovih serija svih vremena
Ovo je naš izbor 10 najboljih Netflixovih serija svih vremena

Ovo je naš izbor 10 najboljih
Netflixovih serija svih vremena

Netflix je već odavno postao vječni izbor sadržaja kojeg gledamo, bilo da je riječ o filmovima ili serijama. Otkad je lansiran 2007. pa sve do danas, Netflix je krenuo i u produkciju vlastitog sadržaja. Od preko tri tisuće Netflixovih originalnih serija, mi smo izdvojili najboljih deset. Znamo da neke vrhunske nisu uključene, no ima ih toliko  koje volimo i pratimo. Ovih deset najviše su nas oduševile.

najbolje netflixove serije

10. Narcos

Jedna od ranijih Netflixovih serija, Narcos je biografska drama o najpoznatijoj vođi kartela na svijetu – Pablu Escobaru. Serija prati njegove kriminalne radnje, kao i ostatak kartela koji su djelovali u Kolumbiji. Narcos je iznimno popularna i cijenjena serija koja ima i svoju meksičku inačicu. Odlična glumačka postava predvođena Pedrom Pascalom i Wagnerom Mourom čine ovu seriju jednom od Netflixovih najboljih. Ima 30 epizoda kroz tri epizode te je taman stala kada je i trebala. Kao da to nije dovoljno, serija je i iznjedrila brojne memove usamljenog Escobara.

najbolje netflixove serije

9. Sense8

Serija koju mnogi nisu zamijetili te je čak i nepravedno otkazana je znanstveno-fantastična drama Sense8. Napravile su je sestre Wachowski, poznate po režiranju Matrixa. Prati grupu ljudi u različitim dijelovima svijeta koji su mentalno povezani te moraju pronaći način kako preživjeti i oduprijeti se onima koji ih vide kao prijetnju svjetskom poretku. Sense8 jedna je od onih serija na čiju radnju se zaista morate fokusirati inače ćete puno toga propustiti. Unatoč kompleksnoj radnji, jednom kada joj se prepustite, ne možete je ne zavoljeti.

najbolje netflixove serije

8. Dark

Njemački Stranger Things, kako su je prozvali, Dark je još jedna od onih koje morate budno pratiti, a ne scrollati na mobitelu dok ‘gledate’. Izvrsna serija prati obiteljsku sagu s nadnaravnim zapletom. Kada dvoje djece nestane u malom njemačkom gradu, to pokrene razne misterije, vremenske petlje i obiteljske tajne. Iako je okarakterizirana kao misterija i ZF drama, Dark u pozadini istražuje filozofske i humanističke teme poput obiteljske povezanosti, ljudskog postojanja, slobode, fizike pa čak i kršćanstva.

najbolje netflixove serije

7. Beef

Netflixov prošlogodišnji najveći hit zasigurno je Beef. Još čekamo na drugu sezonu, ali to nas ne sprječava da je zovemo jednom od Netflixovih najboljih. Serija prati Amy i Dannyja, strance koji započnu veliko rivalstvo zbog prometnog incidenta na parkingu. Iako bi u početku možda pomislili kao će biti riječ o komediji, sa svakom epizodom radnja postaje sve napetija. Otkrivamo stvari o likovima, nijhove unutarnje borbe i traume iz prošlosti koje onda objašnjavaju krhkost karaktera i impulzivnost odluka koje donose. Beef jednostavno obožavamo. Za sad znamo kako će druga sezona imati skroz druge likove i drugačiju vrstu beefa (rivalstva). Iako nas to veseli, Amy i Danny će nam sa svim svojim neurozama itekako nedostajati.

najbolje netflixove serije

6. The Queen’s Gambit

Svi smo poželjeli biti eksperti u šahu u sred pandemije kada je 2020. izašla miniserija The Queen’s Gambit. Riječ je o naslovu koji je njezinu glavnu junakinju, Anyu Taylor-Joy vinuo u status najtraženije zvijezde. The Queen’s Gambit prati Beth Harmon, introvertno siroče koje 1960-ih godina u dobi od devet godina otkrije kako posjeduje izniman talent za šah. Međutim, slava koju joj to donese ne dolazi bez naplate. Kroz sedam epizoda pratimo Beth od mlade dobi do odrasle žene. Serija je zaista izvrsna.

najbolje netflixove serije

5. Orange Is the New Black

Jedna od Netflixovih najboljih serija je i jedna od njihovih prvih. Orange Is the New Black dugo je držala titulu Netflixove najgledanije serije. Ako je niste već davno pogledali, morate. Serija se emitirala od 2013. do 2019., a pratila je zatvorenice jednog američkog zatvora. U fokusu je bila Piper Chapman, dobra cura iz susjedstva, osuđena na 18 godina zatvora. Kroz sveukupno 91 epizodu predstavlja nam se široka lepeza kompleksnih likova različitih pozadina, života, intelekta i rase, a upoznajemo i zatvorske zaposlenike. Orange Is the New Black također ima jednu od najjačih glumačkih postava koje smo ikad gledali na ekranu.

najbolje netflixove serije

4. When They See Us

When They See Us dirljiva je, surova i odlično snimljena miniserija hvaljene redateljice Ave DuVernay. Prati istinit slučaj Central Park Fivea – petorice mladih Afroamerikanaca lažno osuđenih za silovanje bjelkinje u Central Parku 1989. godine. Serija kroz četiri epizode prati mučno suđenje, život u zatvoru te posljedice slučaja. U pozadini je rasizam, društveno stanje i manjkavo pravosuđe u Americi. When They See Us jedna je od onih serija koja vas ne može ostaviti ravnodušnima te zaslužuje da je svi pogledaju.

najbolje Netflixove serije

3. Baby Reindeer

Iako je tek nedavno izašla, mislimo da ne griješimo kada ovako visoko pozicioniramo Baby Reindeer na listi najboljih Netflixovih serija. U današnje vrijeme je teško napraviti nešto originalno i ranjivo, a Baby Reindeer to uspijeva. Riječ je miniseriji prema istinitom slučaju uhođenja. Komičar Donny Dunn učini dobro djelo i utješi uplakanu Marthu koja je ušla u njegov bar. No, taj mali znak pažnje košta ga razuma. Martha ga od tog trenutka neumorno uhodi, no Baby Reindeer nije klasična stalkerska priča. Jako je jedinstvena. Naše dojmove pročitajte ovdje.

najbolje Netflixove serije

2. Black Mirror

Antologijska serija Black Mirror ima svojih dobrih i loših epizoda, ali svi ćemo se složiti da je više onih dobrih, štoviše, odličnih. Svaka epizoda prati drugu radnju i druge likove, no povezani su u temi tehno-paranoje. Napete i dramatične priče čine se nevjerojatne dok ne shvatite da bi se takvo nešto i moglo dogoditi u budućnosti. Black Mirror zaista donosi nešto novo u žanr misteryja i znanstvene-fantastike. Ima šest sezona, a uskoro se planira i sedma.

najbolje Netflixove serije

1. BoJack Horseman

Često smatrana jednom od najboljih animiranih serija ikad, BoJack Horseman za nas je i nedvojbeno najbolja Netflixova serija svih vremena. BoJack Horseman bio je zvijezda hit TV serije Horsin’ Around 80-ih i 90-ih. Sada je isprani bogataš, ovisan o drogama i alkoholu, živi u kućerini u Hollywoodu te se non stop žali na sve. Kada tek krenete gledati seriju, mislite da gledate komediju u stilu Rick and Mortyja i ostalih animacija za odrasle. No, ubrzo shvatite kako se komičan duh serije promijeni u nešto puno ozbiljnije i dramatičnije. Odjednom shvatite da gledate seriju s kompleksnim likovima i realističnim prikazima (naravno, izuzev toga da su pojedini ‘ljudi’ prikazani kao životinje). Nemojte da vas šarena animacije te činjenica da je glavni lik konj prevari. BoJack Horseman će vas u jednoj sceni nasmijati, a u drugoj slomiti srce.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori