Stigao je drugi dio jednog od najgorih Netflixovih filmova. I nekako je uspio biti još gori
Stigao je drugi dio jednog od najgorih Netflixovih filmova. I nekako je uspio biti još gori

Stigao je drugi dio jednog od najgorih Netflixovih filmova. I nekako je uspio biti još gori

Premda se našao na listi najgledanijih naslova, prvi nastavak svemirske opere Rebel Moon naišao je na niz negativnih recenzija. Publika je još pronašla pokoju dobru riječ, no kritika je bila nemilosrdna.

Ovaj spektakularno najavljivani naslov nastao je pod redateljskom palicom Zacka Snydera, redatelja koji je slavu stekao radom na brojnim filmovima o superherojima. Tako njegov redateljski portfolio uključuje i filmove Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League, kao i povijesni spektakl 300.

Rebel Moon
Rebel Moon

Što nam donosi Rebel Moon?

Filmska kritika Snyderov novi uradak Rebel Moon možda neće uvrstiti u njegova najbolja ostvarenja, no to je stavka kojom ćemo se pozabaviti kasnije. Za početak ćemo se prisjetiti što nam donosi ovaj naslov.

U središtu radnje je lik vojnikinje Kore koja je zaklon pronašla u mirnoj zajednici na farmerskom mjesecu zvanom Veldt. Kako to obično biva u sličnim naslovima, njezin novi život naprasito biva prekinut te ponovno biva uvučena u rat kada vojna prijetnja stigne u njezin novi dom. Svojoj novoj zajednici ona tada postaje jedini spas…

Alžirska glumica Sofia Boutella ostvarila je naslovnu ulogu, a među glumačkoj ekipom svojim zvjezdanim statusom ističu se Charlie Hunnam i Anthony Hopkins.

Rebel Moon
Rebel Moon

Top ili flop?

Drugi dio filma, naslovljen Rebel Moon — Part Two: The Scargiver, na Netflix je pristigao 19. travnja, a u tjedan dana prikazivanja uspio je prikupiti još gore recenzije.

Tako na stranici Rotten Tomatoes ima samo 15% pozitivnih ocjena od strane akreditiranih kritičara. Prema njihovim riječima, glavni problem ogleda se u tome što Rebbel Moon djeluje kao kolaž čije su scene sastavljene iz drugih (te znatno kvalitetnijih) filmova istog žanra. Pritom je njihovo spajanje izvedeno površno, gotovo mlitavo. Gledanje ovog filma usporedili su i slaganjem slagalice u kojoj se dijelovi jednostavno ne poklapaju.

Rebel Moon
Rebel Moon

Gledatelji ipak nisu bili tako oštri prema njemu. Tako su spremno istaknuli kako unatoč navedenim mana ipak ima zadivljujuće vizualne efekte koji ga čine vrijednim gledanja.

Kada je diskrepancija između stavova kritičara i gledatelja, najbolje se u kvalitetu pojedinog ostvarenja uvjeriti sam. Stoga, oba dijela filma Rebel Moon dostupna su na Netflixu, a njegov najavni video ostavljamo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori