Journal u gostima: Katarina Baban
Journal u gostima: Katarina Baban

Journal u gostima: Katarina Baban

Journal je ovoga puta bio u gostima kod naše poznate glumice i modne dizajnerice. Katarina Baban Osječanka je sa zagrebačkom adresom, a svoju kreativnu stranu, osim u glumi, pokazuje i u modnoj industriji. Da su joj važni detalji pokazala je i u uređenju svog novog stana, stoga smo ju odlučili posjetit i otkriti koji su joj planovi.

Uz šalicu kave razgovarale smo o svemu, a ponajviše o detaljima kojima je uredila stan. Što joj je bilo najvažnije u uređenju stana, koji su joj rituali prije radnih obaveza i bez čega ne započinje dan, saznajte u nastavku.

Journal u gostima
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-3
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-13
Journal u gostima, Katarina Baban (2)
  • Kada si birala dom u koji ćeš se uselili, što ti je bilo najvažnije?

Željela sam zadnji kat, puno svjetla i dobar raspored prostorija. Također je bila bitna i lokacija. Od početka smo znali da želimo miran i tihi kvart te blizinu Jaruna. Tražili smo oko dvije godine stan koji odgovara kriterijima te napokon našli ovu novogradnju koja je u tom trenu tek bila pri kraju izgradnje.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-21
  • Kada si uselila u ovaj stan? Koje si materijale i boje najviše kombinirala i zašto? Je li ti tko pomogao u uređenju ili je sve bila tvoja vizualizacija?

Uselili smo prošle godine u lipnju, taman prije mog rođendana tako da mi se ostvarila velika želja da te godine svoj rođendan proslavim u svom vlastitom stanu!

Imala sam jasnu vizualizaciju kako želim da stan izgleda. No, s obzirom na to da mi se sviđa nekoliko stilova, odlučila sam angažirati dizajnericu interijera. Željela sam pomoć profesionalke kako bi sve ispalo savršeno. Odluka je pala na Danielu Pericu koja je netom prije toga surađivala sa mnom na preuređenju showrooma. Vrlo brzo sam shvatila da slično razmišljamo te sam se oduševila time što je od početka shvatila u kojem smjeru želim ići. Zatrpala sam ju velikom količinom fotografija s Pinteresta i pustila ju da od tog kolaža dizajnira cijeli stan. Malo je reći da sam bila oduševljena rezultatom! Stan izgleda identično kao i renderi.

Odlučila sam se za svijetle, bež nijanse koje se sjajno mogu upotpuniti detaljima u boji. Volim zlatne detalje koji su prisutni u svakoj prostoriji. Negdje samo u obliku ručkice za ormare, a negdje u obliku lampe, a u kuhinji, između ostalog, u obliku nape koja je cijela zlatne nijanse.

Journal u gostima, Katarina Baban (1)
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-29
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-12
  • Što ti je najbitnije u interijeru? Gdje si pronašla inspiraciju za uređenje?

Godinama sam spremala razne fotografije i reelse kako na Instagramu tako i na Pinterestu. Zanimljivo je bilo vidjeti kako mi se s vremenom stil promijenio. U početku sam spremala interijere s jako puno boje, puno plavih nijansi, a završila na svijetlim bež tonovima koji više otvaraju prostoriju i daju joj izgled čistoće i harmonije.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-10
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-9
  • Nakon napornog radnog dana, što te ispunjava i opušta? Koja je prostorija tvoja zen-oaza i zašto?

Mislim da se svatko tko je ušao u stan, bilo muško ili žensko, najviše oduševio walk-in ormarom, tj. cijelom sobom. Oduvijek sam željela veliki ormar gdje sve stane te je sve pregledno i uredno. Jako mi je to bitno pa smo Daniela i ja puno vremena posvetile baš tom dijelu stana. Nisam ljubitelj kliznih ormara pa sam željela klasični izgled sa staklima kako se odjeća ne bi prašila. To je definitivno moja zen-oaza koja mi svaki put razvuče osmijeh.

Journal u gostima, Katarina Baban (4)
  • Znamo koliko su detalji važni u dizajniranju haljina, čime se baviš posljednjih godina. No koliko su ti oni bili bitni u uređenju doma?

Sve je u detaljima! S obzirom na to da sam se odlučila za bež bazu malo smo ju upotpunili zlatnim detaljima. Još uvijek sam u potrazi za velikim umjetničkim slikama koje bih stavila na par zidova. Ljubiteljica sam apstraktne umjetnosti te još uvijek tragam za slikom punom boje koja će se savršeno uklopiti u dnevnu sobu te hodnik. Opsjednuta sam cvijećem te ga uvijek imam u stanu. Jurim u cvjećarnicu svakih 10 dana! Obožavam miris cvijeća i to što daje prostoru.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-15
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-31
  • Koji ti je detalj u stanu najdraži i koja je priča iza njega?

Jaooo, imam ih nekoliko, ali ću izdvojiti dva: lusteri koji su u spavaćoj i dnevnoj te ručkice na ormarićima u mojoj kupaonici. Luster u spavaćoj je bila prva stavka koja je postavljena u stanu koji je u tom trenu bio u čistom kaosu useljavanja i radova te mislim da nikad neću zaboraviti trenutak kad sam ga prvi put upalila.

Ručkice su pak druga priča. Za uređenje smo uložili stvarno dosta jer smo htjeli da bude sve savršeno, bez dodatnih popravaka i izmjena. U cijelom tom ludilu oko plaćanja svih stavki, savršene ručkice sam našla, ni 5 ni 6 nego na Aliexpressu. I to za par eura. Ne mogu vam opisati svoje oduševljenje kad su stigle jednostavno savršene! Svaka djevojka koja uđe u kupaonicu ih primijeti.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-23
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-4
Journal u gostima, Katarina Baban (5)
  • Primijetili smo da imaš svoj kutak. San mnogih žena je walk-in ormar, koji ti je najdraži odjevni komad?

Bez pretjerivanja mogu reći da 80% mog ormara čine haljine. Oduvijek ih obožavam i nosim većinu vremena. Nisam sigurna da bih mogla jednu izdvojiti. Skupljam ih sa svih strana, a poneke omiljene komade iz svoje kolekcije ukradem i za svoj ormar.

  • Na kraju dana sigurno jedva čekaš da se ušuškaš u krevet. Kako si se odlučila koje boje i koje materijale ćeš kombinirati pri uređenju sobe?

Nježne bež i sive nijanse prevladavaju i ovdje. Posteljinu biram u bijelim nijansama. Ovisnica sam o vazama pa je jedna s cvijećem uvijek prisutna i u spavaćoj.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-24
  • Kako izgleda tvoj jedan dan?

Svaki dan je drukčiji i najbolje bih ga opisala rečenicom koju najčešće izgovorim: „Trčim na sve strane!”. Rutina je nešto što kod mene ne postoji, no najvažnija je organizacija i pridržavanje rasporeda. U tom slučaju sve stižem i obavljam na vrijeme. Veliki sam radoholičar pa mi to stvarno nije teško. I imam začuđujuće puno energije. Od dizajniranja, klijentica u showroomu preko svih birokratskih stvari vezanih uz firmu do proba u kazalištu, snimanja i gostovanja diljem Hrvatske… Gadno zvuči ovako kad se napiše, ali sam pronašla način kako da sve funkcionira te da još i guštam u tome!

Trenutno sam u pripremi velike samostalne revije koja će se održati 19.6. te u procesu selidbe u veliki novi showroom u centru. Zadnjih tjedana je posebna ludnica, no pozitivna u svakom smislu!

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-1
Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-20
  • Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Gledati serije. Preko ljeta puno čitam, no dok ne dođe toplo vrijeme obožavam se ušuškati i pogledati dobru seriju (najčešće bingeam ako valja) ili još bolje – dobar reality! Nište me ne opusti kao sadržaj “mozak na pašu”.

Journal-u-gostima-Katarina-Baban-foto-Sanja-Tušek-7
Učitati još
Zatvori