Dan žena obilježite novim knjigama: Izdvojili smo pet naslova koji slave žene
Dan žena obilježite novim knjigama: Izdvojili smo pet naslova koji slave žene

Dan žena obilježite novim knjigama: Izdvojili
smo pet naslova koji slave žene

Žena je ženi drug. Upravo ta sintagma oslikava se kroz razumijevanje potreba žena, ali i izazova s kojima se susreću. Kako se približava Dan žena, upravo je prilika je da razmislite o nešto drugačijem poklonu koji biste poklonili dragim ženama iz vašeg okruženja. Neka to bude knjiga koja inspirira, motivira i daje odgovore na neka dublja i osobnija pitanja. Izdvojili smo pet naslova koji mogu biti idealan poklon svim ženama.

knjige koje slave žene

Mindfulness, Tessa Watt

Mindfulness je priručnik koji će vas naučiti jednostavnoj tehnici prisutnosti. Kako da cijenite sadašnji trenutak, ono što se događa ovdje i sada. Mindfulness je način postojanja, ili sposobnost za svjesnost iz trenutka u trenutak koji ne pripada nijednoj određenoj kulturi ili tradiciji. Knjiga vam može pomoći da naučite kako živjeti potpunije i mudrije i osjećate bolje u svojoj koži. Iskoračite iz prostora užurbanosti i kaosa svojih života u svijet koji je prepun boja i trodimenzionalan. U vježbanju mindfulnessa, obično se ne uplićemo previše u sadržaj misli i emocija. Umjesto toga, kao što ćete primijetiti u ovoj knjizi, suosjećajno primjećujemo kako utječe na nas i puštamo ih da prođu.

knjige koje slave žene

Asertivna žena, Nancy Austen, Stanlee Phelps

Asertivna žena raskrinkava mitove i stereotipe o ženama kao previše emocionalnim bićima i daje nove alate da se uzdignemo iznad njih. Napisana lako čitljivim, optimističnim i povremeno duhovitim stilom, s toplim, osobnim i praktičnim uputama za svaku ženu koja želi unaprijediti sebe. Asertivna žena pomaže da donesemo bolje izbore u komunikaciji i suočimo se s izazovima i promjenama. U ovom trenutku, asertivne žene rukovode kompanijama, podižu obitelji, prave filmove, daju svoja imena brodovima i cipelama, donose zakone, uče djecu, pilotiraju avionima. Autori u njoj hrabro govore o asertivnosti na radnom mjestu i u osobnim odnosima, ali i o seksualnom uznemiravanju i nasilju u obitelji. Ovaj izvanredan priručnik za žene prepun je primjera iz života, vježbi i savjeta za komunikaciju sa suradnicima, ljubavnicima, obitelji, prijateljima i strancima.

knjige koje slave žene

Ženski vodič za asertivnost, Julie Hanks

Ženski vodič za asertivnost je knjiga za vas ako želite naučiti jasno izražavati svoj stav i govoriti ono što mislite. Kroz brojne vježbe i primjere iz stvarnog života naučit ćete otkloniti barijere koje vas sprječavaju da budete asertivne i na taj način poboljšate život i odnose. Iako ova knjiga u naslovu tvrdi da je vodič za asertivnost, zapravo je više od toga. Cilj joj je pomoći vam da produbite razumijevanje sebe i onoga što vas motivira. Sagledava kako se odnosite prema drugima – od veza stvorenih dok ste bili dijete do vaših sadašnjih veza koje gradite kao odrasla osoba. Razmatra brojne stilove komunikacije s kojima ste se vjerojatno susreli. Ova knjiga će vas naučiti kako razviti emocionalnu svijest i dozvoliti osejćajima da vas vode, ali ne i da vas preplave.

knjige koje slave žene

Jane Eyre, Charlotte Bronte

Čim spomenemo knjige koje slave žene, ne možemo ne spomenuti ovaj klasik. Jane Eyre roman je spisateljice Charlotte Bronte koji je objavljen još u 19. stoljeću, no koji je bio revolucionaran. Jane Eyre izvanredna je priča o jednoj od najneovisnijih i najsamosvojnijih junakinja svjetske književnosti. Siromašna i fizički ne suviše atraktivna Jane Eyre započinje život kao usamljeno siroče u kući tetke koja ju mrzi. Kad odraste postaje guvernanta u Thornfield Hallu, gdje zavoli svojeg poslodavca, bajronovski mračnog i strastvenog gospodina Rochestera, koji se ludo zaljubi u Jane zbog njezine jednostavnosti, otvorenosti i intelektualne znatiželje.

knjige koje slave žene

Knjiga za divlju ženu, Ingrid Divković

Nakon gospodina Ega, svih turobnih i teških životnih situacija, na scenu života stupa ona, Divlja žena, vesela i strastvena, plaha i neobuzdana. Ona koju možda niste očekivali, ali koja dolazi, tiho i polako, poput vučice, na vršcima prstiju. Dolazi podsjetiti nas tko smo bile, tko smo sada i tko ćemo tek biti. Knjiga za divlju ženu je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. Napisala ju je riječka spisateljica Ingrid Divković, a podsjeća nas koliko snage se krije u svakoj od nas.

knjige koje slave žene

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Libristo.hr, Hoću knjigu, Školska knjiga, Unsplash

Učitati još
Zatvori