Napokon je krenula produkcija pete sezone Stranger Things. Kada gledamo prvu epizodu?
Napokon je krenula produkcija pete sezone Stranger Things. Kada gledamo prvu epizodu?

Napokon je krenula produkcija pete sezone Stranger Things. Kada gledamo prvu epizodu?

Globalni fenomen naziva Stranger Things od svoje prve epizode osvojio je publiku. Iako se na samom početku nije znalo hoće li uopće biti druge sezone, serija je uspjela dogurati do svoje pete sezone, ujedno i posljednje. Serija koja je započela kao avantura trojice prijatelja – Mikea, Dustina i Lucasa koji su bili u potrazi za svojim izgubljenim prijateljem Willom, polako se privodi kraju. Naime, nakon i više nego uspješne četvrte sezone, The Duffer Brothers krenuli su s kreiranjem epske završnice Stranger Things priče.

Nakon gotovo godinu i pol od vijesti da kreće razrada radnje za petu sezonu i da se počinje pisati scenarij, sada je službeno – peta sezona kreće u produkciju. Fotografija cijele ekipe je objavljena uz opis This is a code red i najavu posljednje etape, koju očekujemo otprilike od sekunde kada smo pogledali zadnju epizodu četvrte sezone.

Počelo je snimanje pete sezone

Sudeći po fotografiji, vraćaju se svi likovi, a najava braće Duffer dala je naslutiti da će se cijela priča vratiti prema početku i zaokružiti odnose. Štoviše Matt Duffer je za Guardian izjavio da je će posljednja sezona biti poput prve – na steroidima. Osim toga, rekli su da je ovo možda kraj jedne sage, no svakako ne i Stranger Things univerzuma.

Posljednje epizode odvijat će se u Hawkinsu i Upside Downu, s time da ne znamo očekujemo li koji skok u vremenu zbog odgode snimanja koju je prouzročio SAG-AFTRA štrajk. Snimanje je počelo, ali pretpostavlja se da sezonu nećemo gledati sve do kasne 2025. ili čak rane 2026.

 

Serija koja je osvojila cijeli svijet

Prisjetimo se, Stranger Things smo prvi puta na malim ekranima gledali 2016. godine, a ubrzo nakon prikazivanja prve sezone Stranger Things je ujedno postala i jedna od najuspješnijih originalnih serija Netflixove produkcije. Svakog lika u ovoj seriji prati zaista intrigantna priča, a upravo to nas je i natjeralo da se toliko vežemo za njih. Nakon uspješne prve sezone, fanovi ove serije nisu ostali ravnodušni drugom ni trećom sezonom, a nakon gotovo tri godine pauze u ljeto 2022. napokon je stigao dugoiščekivani četvrti nastavak.

Točnije, prvi dio gledali smo u svibnju, dok smo grand finale sezone imali priliku gledati početkom srpnja. Malo je reći da nas je četvrta sezona naprosto oduševila, naše dojmove možete pronaći ovdje, a jedino što možemo reći jest da jedva čekamo posljednji nastavak ovog globalnog fenomena.

Jedva čekamo posljednju sezonu i nadamo se da ćemo ju gledati čim prije!

Foto: IMDb, Twitter, Instagram

Učitati još
Zatvori