Moderna mama: Ususret Majčinom danu izdvajamo 9 najčitanijih intervjua s poznatim mamama
Moderna mama: Ususret Majčinom danu izdvajamo 9 najčitanijih intervjua s poznatim mamama

Moderna mama: Ususret Majčinom danu izdvajamo 9 najčitanijih intervjua s poznatim mamama

Mama… Imenica bez zamjenice. Riječ koja sa sobom nosi epitete poput topla, osjećajna, nježna, hrabra, snažna – i mogli bismo tak u nedogled, ipak nam je ona oslonac. Nekome kao najbolja prijateljica, većini kao učiteljica, mama je osoba s kojom imamo posebnu vezu. Čuvala nas je ispod srca 9 mjeseci, dovela nas je na ovaj svijet, podizala i hrabrila u teškim trenucima, pomno pratila naše odrastanje, učila nas prve korake i prve riječi, čitala nam i pjevala prija spavanja, uvjeravala nas da je grašak dobar, umjesto slatkiša nudila jabuku i veseli se svakom našem uspjehu.

Majčin dan

Složit ćemo se, imati mamu najveće je bogatstvo. Iako svakodnevno trebamo biti zahvalni što su one uz nas, ili su bile uz nas, svake godine druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježava se Majčin dan. Na taj dan slavimo ulogu majke i majčinstvo te utjecaj koje majke i njihova požrtvovna uloga puna ljubavi imaju u društvu. Veza mama i djece doista je posebna, jedna i jedinstvena, pa smo ususret Majčinom danu iz naše rubrike Moderna mama izdvojili intervjue koji su nas posljednjih godinu dana posebno raznježili.

Najbolje iz rubrike Moderna mama

Svjesni važnosti uloge majke u rubrici Moderna mama posvećujemo se upravo njima – mamama koje s nama dijele svoja iskustva, savjete i otkrivaju čemu ih je majčinstvo naučilo.

Adriana Ćaleta-Car
Foto: Privatna arhiva

Adriana Ćaleta-Car

Adriana Ćaleta-Car pravnica je i supruga Duje Ćalete-Cara, našeg nogometaša, koja nerijetko oduševljava svojim modnim kombinacijama. Par je u vezi skoro sedam godina, a sudbonosno ‘da’ izgovorili su u Dubrovniku prije više od pola godine. Kao kruna njihove ljubavi krajem kolovoza 2021. došao je sinčić kojem su nadjenuli tradicionalno dubrovačko ime Mauro. Mlada mama Adriana Ćaleta Car rijetko svog sinčića Maura pokazuje javnosti, a Journal je iskoristio priliku i saznao kako su se Duje i ona snašli u ulozi roditelja te kako uspije balansirati između posla i odgoja.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Foto: Martina Movrić

Nana Nadarević

Nana Nadarević, kći legendarnog glumca Mustafe Nadarevića prije pet mjeseci postala je majka preslatke Rumi uz koju joj se život preko noći promijenio. Iako u struci radi kao regionalna PR menadžerica MAC Cosmetics, Nana nas svakodnevno zabavlja svojim sadržajem na društvenim mrežama. Nekada je na njima dijelila slike svojih putovanja po svijetu, dok danas dijeli nešto drugačiji sadržaj – majčinsku realnost.

Što je sve s nama podijelila, saznajte u članku ovdje.

Foto: Sanja Tušek

Paula Sikirić

Jedna od poznatijih influencerica na domaćoj sceni Paula Sikirić prije godinu i deset mjeseci postala je bogatija za još jednu životnu ulogu – postala je majka preslatke djevojčice Arte Lie. Budući da joj je to prvo dijete, njezin se život promijenio u potpunosti. Kako se osjeća kao majka, kako je odabrala ime te kako su se ona i zaručnik snašli u novim ulogama, otkrila nam je u razgovoru.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Foto: Sanja Tušek

Lucija Lugomer

Poznata influencerica i model Lucija Lugomer poznata je po svojim beauty i modnim sadržajima koje rado dijeli na svojim društvenim mrežama. Angažirana na raznim poljima i često u ubrzanom ritmu života koji vodi, morala je pronaći balans. Naime, prije tri je godine postala bogatija za još jednu ulogu – onu najljepšu. Postala je mama živahnom dječačiću Leonu koji nas je već na ulazu u kuću dočekao s osmjehom na licu.

Što nam je sve otkrila, pročitajte ovdje

Foto: Sanja Tušek

Iris Cekuš

Jedna od naših najuspješnijih manekenki Iris Cekuš i njen suprug Pedro Soltz, brazilski model i lanjski pobjednik hrvatskog ‘Plesa sa zvijezdama‘, prije šest tjedana dobili su drugo dijete. Njihova mala obitelj postala je bogatija za još jednu kćerkicu kojoj su nadjenuli ime Isabella Marie. Iris nam je otkrila na koje ju je načine majčinstvo promijenilo, kako su se ona i suprug snašli u najljepšoj ulozi te kako se slažu njihove dvije djevojčice.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Ana Bacinger Moderna mama
Foto: Sebastijan Kodba

Ana Bacinger

Prepoznatljiva estetika, zaljubljenost u modu i zaigrane kombinacije ono su što Anu Bacinger uvijek izdvaja iz mase. Krenula je 2010. godine na Tumblru, a zatim je kvalitetan sadržaj modnih razglednica pretvorila u ozbiljan posao. Ana je ljepotu mode pronašla u spajanju kreativnih komada, igri uzoraka i razigranim bojama, a danas je jedna od najutjecajnijih modnih blogerica u Hrvatskoj.

Ipak, najljepša uloga – ona uloga majke pripala joj je prije malo više od godinu dana. Naime, tada su Ana i njezin suprug Sebastijan Kodba dobili svoje prvo dijete! Maleni Lev vedro je dijete, a već nas je na društvenim mrežama osvojio svojim preslatkim osmjehom. Odmah je vidljivo kako se mama Ana pomno brine da se maleni dječačić osjeća ugodno.

Cijeli intervju pročitajte ovdje

Foto: Sanja Jagatić

Lana Bedeković Rosandić

Lana Bedeković Rosandić, vlasnica uspješne domaće agencije Alert, koja je na našoj sceni poznata kao velika radoholičarka i čiju je uobičajenu radnu rutinu na najljepši mogući način ‘prekinula’ njena djevojčica Lola.

O majčinstvu i svemu pomalo, Lana nam je otkrila više u intervjuu.

Foto: Instagram (@enaluna)

Ena Luna

Eni Čubrilo, poznatija kao Ena Luna srpska je beauty vloggerica i influencerica, koja često sa svojim followerima na društvenim mrežama podijeli svoja iskustva s kojekakvim proizvodima i inspirira ih modnim kombinacijama. Njena impresivna karijera nadišla je granice Srbije, stoga nam je bilo i više nego drago što smo ju imali prilike ugostiti u našoj najslađoj i najdražoj rubrici.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Foto: Tatjana Bukvić

Lana Gojak Bajt

U rubrici Moderna mama ugostili smo i našu poznatu glumicu Lanu Gojak Bajt. Ona je postala mama malenoj Pini koju smo i mi imali čast upoznati i definitivno nam je uljepšala dan svojim znatiželjnim pogledima i preslatkim osmjesima. Otkrili smo kako sada izgleda Lanina svakodnevica, kako se snašla u svojoj novoj ulozi i još mnogo toga.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje

Zahvaljujemo svim našim sugovornicama što su pristale s nama podijeliti svoje priče, a mi i dalje tragamo za zanimljivim i inspirativnim temama.

Učitati još
Zatvori