Moderna mama: Ena Luna
Moderna mama: Ena Luna

Moderna mama: Ena Luna

Svaka trudnoća i svako majčinstvo imaju svoju posebnu, jedinstvenu priču. Novo izdanje rubrike Moderna mama odlučili smo posvetiti Eni Čubrilo, poznatijoj kao Ena Luna. Radi se o srpskoj beauty vloggerici i influencerici, koja često sa svojim followerima na društvenim mrežama podijeli svoja iskustva s kojekakvim proizvodima i inspirira ih modnim kombinacijama. Njena impresivna karijera nadišla je granice Srbije, stoga nam je i više nego drago što ju imamo prilike ugostiti u našoj najslađoj i najdražoj rubrici.

Usprkos tome što Ena često podijeli svoja iskustva na društvenim mrežama, mi smo odlučili otkriti neke detalje iz prve ruke. Kćeri Nastja i Daša uljepšavaju živote svojim roditeljima, a umiljata pudlica Ginger čini im svakodnevicu veselijom nego ikada prije. Ena nam je otkrila kako je izgledala njena trudnoća u jeku pandemije i s kojim se izazovima susretala. Uz to, otkrili smo što je naučila o sebi uz Nastju i Dašu, koje savjete bi dala svakoj budućoj i novoj mami, i mnoge druge zanimljivosti, koje možete pročitati u intervjuu u nastavku.

 • Nedavno je u vašu obitelj stigla još jedna prinova. Kako ste se svi prilagodili tom velikom događaju i kako je Nastja prihvatila mlađu seku? Jeste li ju posebno pripremali za dolazak malene Daše?

Dolazak Daše je zaista kompletirao našu obitelj. Nastja kao i svi mi nije mogla dočekati da upozna Dašu. Normalno je da postoji doza ljubomore sa Nastjine strane, ali kao što rekoh to je sve u granicama normale.

 • Kako ste se odlučili za Dašino ime?

Željela sam da bude ime koje se slaže uz Nastjino, koje je neobično. Razmišljala sam se između Darije i Daše (što je zapravo nadimak, kao i u Nastjinom slučaju). I na kraju je prelmoilo Daša.

 • Što biste izdvojili kao najveće izazove s kojima ste se susreli tijekom dvije trudnoće i dva poroda?

Trudnoća je sama po sebi izazovna i briga je prisutna do samog kraja iste. Za razliku od prve trudnoće, nisam imala toliko vremena mirovati i odmarati.  

 • Koliko su, po Vašem mišljenju, fizička aktivnost i briga o zdravoj prehrani bitni tijekom trudnoće?

Veoma su bitni i ne samo zbog fizičkog izgleda, već zbog zdravlja bebe i vas. Trudila sam se biti aktivna, uzimati određene suplemente i paziti na ishranu.

 • Je li istina da je sa svakim sljedećim djetetom lakše podnijeti izazove roditeljstva?

Istina je da ste malo opušteniji tokom druge trudnoće, ali se svakodnevno suočavamo sa izazovima kao i svaki drugi roditelji.

 • Kako se slažu Nastja i Daša te koliko se karakterno razlikuju?

Mislim da je rano za odgovor na ovo pitanje iz razloga što je Daša još uvijek beba. Daša je generalno mnogo vesela i nasmijana beba, stvarno mislim da sam to do sada rijetko viđala. Na drugu stranu, Nastja je stvarno posebna i svoja. I moram napomenuti da mi je velika pomoć u svemu oko bebe.

 • Koliko se vaša obiteljska dinamika, pogled na ljubav i život promijenio otkako je u njega ušla Nastja, a zatim i Daša? Je li majčinstvo uopće nešto na što se možeš pripremiti?

Ne možete se pripremiti ni na prvo ni na drugo dijete. Što se tiče odnosa sa partnerom, ukoliko je taj odnos bio dobar, dolazak djeteta može samo upotpuniti vaš odnos. Moj savjet je svakako da ne renovirate stan u trudnoći, pod hormonima jer u nekim situacijama može biti zaista napeto (smijeh).  

 • Volimo Vas pratiti na društvenim mrežama, na kojima ste okupili zbilja veliku i vjernu publiku. Jeste li se ikad dvoumili oko objavljivanja fotografija svoje djece na Instagramu?

Da, svakodnevno razmišljam na tu temu i generalno o sigurnosti djece na internetu. One su dio mog života, tako da je neminovno da se povremeno pojavljaju. Prema feedback-u publike i generalno ljudi s kojima sam u poslovnom kontaktu, kažu da je to sa mjerom i da sam pronašla dobar balans.

 • Koji su Vam najdraži trenuci dana s kćerkama? Imate li neke zajedničke rituale?

Jedan od najdražih trenutaka u danu je svakako jutro, prije nego što svi krenemo u dan. Tada smo svi na okupu. Vikendi su naravno rezervirani za zajedničko druženje i kvalitetno ispunjeno vrijeme. Kada je lijepo vrijeme, često smo u prirodi.

 • Često kažu da smo s godinama sve sličniji svojim roditeljima. Prepoznajete li možda već neke sličnosti između svog stila odgoja i stila odgoja svoje mame?

Naravno, zaista je istina kada vam mama u djetinjstvu kaže vidjet ćeš kada budeš imala svoje dijete… E pa taj dan je došao (smijeh).

 • Kakav je Nikola tata, a kakva ste Vi mama? Jeste li komplementarni u svojim roditeljskim stilovima?

Nismo komplementarni. On je više popustljiv, a ja sam ta koja mora glumiti “bad cop”, što je generalno normalno za svaku obitelj. Nikola je slab na kćeri, a ja znam kada je nešto samo njena predstava.

 • Što ste naučili o sebi uz Nastju i Dašu?

Naučila sam da sam mnogo jača nego što izgleda, a najvažnija stvar je da su me naučile strpljenu, kojeg kao jedna lavica generalno nisam baš imala.

 • Koji je jedan majčinski savjet koji biste dali svim budućim mamama?

Savjet koji bi dala budućim mama je: Naoružajte se strpljenjem, spavajte dok beba spava, ne paničarite. A najvažnije od svega je da uživate u svakom trenutku, jer jako brzo prođe taj najslađi period kada su mali.

 • Koje su Vam želje za Nastju i Dašu koje bi voljeli da se ispune u današnjem svijetu i vremenu? Kakav im život priželjkujete?

Želim im da budu dobri i pošteni ljudi, da znaju da sam im najbolji prijatelj i da sam uvijek tu za njih. Drago mi je da zbog posla kojim se bavim imam priliku pokazati im da je savršen život iluzija. Pogotovo što će u nekom trenutku odrastanja (potrudit ću se da to bude što kasnije) doći u kontakt sa društvenim mrežama i online svijetom.

 • Jeste li već isplanirali ljeto i nova putovanja?

Kao i svake godine, dolazimo u Istru. Ove godine neće biti izuzetka… Imamo još nekih planova, ali to je sve još upitno.

Foto: Instagram @enaluna

Učitati još
Zatvori