Ne proizvodi samo Hollywood dobar sadržaj. Ovo su odlične strane serije koje su vam možda promaknule
Ne proizvodi samo Hollywood dobar sadržaj. Ovo su odlične strane serije koje su vam možda promaknule

Ne proizvodi samo Hollywood dobar sadržaj. Ovo su odlične strane serije koje su vam možda promaknule

Na svim streaming platformama ima toliko puno izbora raznih serija da nam je često teško izabrati neku novu za gledati. Serije su u zadnjih par godina doživjele pravi boom. Stalno izlaze neke nove, filmske zvijezde prelaze u svijet TV-a te se s kulturom bingeanja totalno promijenio način na koji ih gledamo. Serije su nam jedan od omiljenih načina za ubijanje dosade, a trenutno se Hollywood nalazi u krizi. Scenaristi i glumci štrajkaju što je rezultiralo time da su datumi izlazaka određenih serija i filmova neizvjesni. Iako je Hollywood filmska i TV sila, nisu jedini koji znaju producirati kvalitetan sadržaj. Srećom, streaming platforme imaju puno izbora serija koje nisu engleska i američka produkcija. Na Netflixu pogotovo ima pregršt španjolskih serija koje su hit, raznih skandinavskih naslova ili pak njemačkih. Zato, ako vam je dosta serija na engleskom, imamo preporuke za odlične strane serije.

Call my agent

Francuska serija Call my agent postala je pravi hit kada je izašla prva sezona 2015. godine. Ako ste je slučajno propustili tada, vrijeme je da nadoknadite izgubljeno vrijeme. Odlična komedija s elementima drame, Call my agent prati talent agenciju ASK koja zastupa ljude iz svijeta showbizza. Serija ima četiri sezone po šest epizoda kroz koje pratimo kako se miješaju privatni i poslovni životi likova iz agencije. Jako zanimljiva stvar je ta da se u svakoj epizodi pojave stvarni francuski celebrityji koji u seriji glume sami sebe, a agencija ih zastupa. Tako možemo vidjeti Monicu Bellucci, Juliete Binoche, Jean Rena te mnoge druge. Kroz serije često ulazimo u svijet odvjetničkih firmi, bolnica i detektiva, tako da je pravo osvježenje vidjeti kako funkcionira jedna talent agencija. Call my agent ima i onaj prepoznatljiv francuski šarm kakvi smo navikli gledati u francuskim filmovima. Ne smijete čekati, pogledajte je odmah!

strane serije
strane serije

The Last Word

Njemačke serije često se emitiraju na našim TV kanalima, ali ova serija s Netflixa je pravo osvježenje. Iako je vjerojatno Dark najpopularnija njemačka serija s te platforme, mi smo se ipak odlučili za ovu laganiju verziju. The Last Word prati udovicu Karlu koja još uvijek pokušava procesuirati smrt supruga. Gubi vjeru u posao i odluči se ponuditi svoje usluge pisanja govora na sprovodima. Uskoro postane zabavna alternativa nasuprot uobičajenim njemačkim govornicima na sprovodima. The Last Word komedija je koja se ističe među ostalim njemačkim serijama koje volimo gledati. Pronalazi humor u tragičnim situacijama zbog čega ova serija ima dubinu koja nas podsjeća na tragi-komedije poput Fleabag ili After life.

strane serije
strane serije

Skam

Norveška teen serija Skam, usudimo se reći, jedna je od najboljih teen serija posljednjih deset godina. Prvo je osvježenje od klasičnih američkih serija koje su sve na istu foru. Skam ima četiri sezone od kojih svaka prati drugog lika – Evu, Nooru, Isaka i Sanu. Pratimo njihovo odrastanje, borbe s kojima se svaki tinejdžer suočava, prihvaćanje samog sebe, a sve uz odličan soundtrack i zaista kvalitetnu glumu. Kada je izašla, postala je toliko popularna da su i Amerikanci napravili svoju verziju. Ali preporučujemo da tu priskočite i pogledate original. Skam priča obične priče te se ne boji biti ranjiva i progovarati o bitnim stvarima.

strane serije
strane serije

Alice in Borderland

Možda je kontroverzno mišljenje, ali korejska Alice in Borderland nam je draža od Squid Game s kojom je svi uspoređuju. Imaju jako sličnu premisu pa to nije ni čudno. Naime, baš kao i Squid Game, i u ovoj seriji je riječ o ubojitim igrama koje likovi moraju igrati kako bi preživjeli. Alice in Borderland prati skupinu prijatelja koji se odjednom pronađu u praznom Tokiju. Uskoro shvate da će morati prisustvovati u raznim opasnim igrama kako bi preživjeli. Zvuči jako slično kao Squid Game, ali Alice in Borderland je malo dinamičnija i brža. Serija ima dvije napete sezone kroz koje najviše pratimo likove Arisu i Usagi, klasične likove heroje koji pokušavaju doći do istine i vratiti se u normalni svijet. Ako vam se svidjela Squid Game, vrijeme je da pogledate i ovu seriju.

strane serije
strane serije

Uspjeh

Znamo da Uspjeh tehnički ne spada pod ‘strane serije’ jer je naša hrvatska, ali ako vam je dosta serija na engleskom jeziku i još niste dobili priliku pogledati našu kvalitetnu seriju, toplo preporučujemo Uspjeh. Prva hrvatska serija u HBO produkciji, Uspjeh je jedno od boljih hrvatskih postignuća kada je riječ o serijama. Prati četiri stranca čiji se životi isprepleću nakon što su svi upleteni u jedan zločin. Odlična krimi serija s vrhunskom glumom. Pogotovo je odlična Tara Thaller koju je Uspjeh i proslavio, a ne čudi nas da je serija toliko kvalitetna. Režirao ju je dobitnik Oscara, bosanskohercegovački redatelj Danis Tanović. Uspjeh je napeta krimi priča koja će vas do kraja držati na rubu stolca. Iako je mračna, sa samo jednom sezonom, lagana je za bingeanje.

strane serije
strane serije

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori