Nova sezona španjolske serije našla se među najgledanijima, a velika je šansa da ju niste do sad gledali
Nova sezona španjolske serije našla se među najgledanijima, a velika je šansa da ju niste do sad gledali

Nova sezona španjolske serije našla se među najgledanijima, a velika je šansa da ju niste do sad gledali

Među najgledanije naslove na Netflixu u našoj zemlji uvrstila se i španjolska kriminalistička serija Wrong Side of the Tracks (Entrevías). Njezin izvorni naziv proizlazi iz imena madridske četvrti u koju je smještena radnja. U ovom naslovu pratimo ozlojeđenog ratnog veterinara koji započinje borbu protiv kriminala u vlastitoj četvrti, nakon što njegova unuka postane žrtva lokalnog dilera.

Učestala je usporedba ovog naslova s filmom Gran Torino pa tako seriju nazivaju njegovom španjolskom inačicom. Serija je mahom stekla pozitivne kritike, koje su u prvom redu usmjerene na prezentaciju glavnog lika, kojeg je uspješno odigrao José Coronado. Isti je glumac angažiran i u seriji koje se spominjemo u nastavku – The Snow Girl.

Španjolske serije na Netflixu

Španjolske serije na Netflixu

Ako ste već pogledali ovaj naslov, u nastavku vam otkrivamo nove španjolske serije koje također možete pogledati na Netflixu (a koje ste možda propustili).

Pact of Scilence

Prošlog listopada kriminalistička telenovela Pact of Silence (Pacto De Silencio) nije se skinula s liste najgledanijih naslova na toj streaming platformi. Ako ste ju propustili, a ljubitelj ste naslova na španjolskom jeziku, obavezno ga dodajte na listu.

Pratit ćete nastojanja glavne protagonistice Brende da pronađe svoju biološku majku te sazna istinu o svom podrijetlu. No, stvari nisu onakve kakvima se čine na prvu…

Pact of silence

Burning Body

Španjolska kriminalistička mini-serija Burning Body (El cuerpo en llamas) idealna je serija za ljubitelje krimića. Kada je pronađeno spaljeno tijelo policajca, sumnja se na njegovu djevojku Rosu (koja je ujedno i glavni lik serije) te njezinog ljubavnika. Rosa je uvjerena da je počinitelj njezin bivši muž Javi. No, kroz osam epizoda počinje se otkrivati njena mračna prošlost.

Španjolske serije na Netflixu

A Perfect Story

Temeljena na istoimenoj knjizi Elísabet Benavent, A Perfect Story (Un cuento perfecto) prati Margot i Davida. Dvoje mladih ljudi koje dolaze iz dva različita svijeta, no ipak se susreću i pomažu jedno drugome na neobičan način.

Naime, ona je nasljednica hotelskog carstva, dok on mora raditi tri posla kako bi spojio kraj s krajem. Možemo reći kako je to klasična premisa jednog rom-com, koja u konačnici želi da vjerujete u srodne duše. Ipak, njihova priča možda neće imati sretan kraj…

Španjolske serije na Netflixu

Fake profile

U želji da pronađe muškarca iz snova Camila je odlučila napraviti profil na internetskoj aplikaciji za upoznavanje. Sreća joj se ubrzo osmjehnula kada je upoznala Fernanda, no ispostavit će se kako je ona bila kratkog vijeka. Njezini snovi brzo se pretvaraju u noćnu moru, a Camila na kraju upadne u mrežu seksa, laži i prijevare.

Izgleda kako je ovaj dobro poznat recept uspješno privukao i domaće gledatelje jer se prva sezona serije Fake profile (Perfil falso) našla na prvom mjestu trenutno najgledanijih serija.

Španjolske serije na Netflixu

Muted

Na popisu najgledanijih novih naslova našla se i psihološka mini serija Muted (El silencio). Smještena u Bilbau, radnja prati Sergia Ciscara, mladića koji je nedavno pušten iz zatvora u kojem je završio zbog ubojstva roditelja. Od ovog kobnog događaja nije progovorio ni riječi, a za otkrivanje cijele priče mogao bi ključan jedan susret.

The Snow Girl

The Snow Girl

Miniserija The Snow Girl (La chica de nieve) temelji se na istoimenom romanu španjolskog pisca Javiera Castilla, a donosi priču o misterioznoj otmici petogodišnje djevojčice Amayje Martín koja nestaje tijekom parade u Málagi.

Gledatelji su miniseriju zbog dodirnih točaka spremno usporedili s kultnim skandi ostvarenjem iz žanra psiholoških trilera The Girl with the Dragon Tattoo,majstora pera Stiega Larssona.

španjolske serije netflix

Valeria

Prozvana i španjolskom verzijom serije Seks i grad, dramska serija Valeria prati život istoimene naslovne junakinje koja se pokušava izboriti s krizama u svom privatnom i profesionalnom životu. Na Netflixu su trenutno dostupne tri sezone serije, a na žalost svih obožavatelja obustavljeno je danje snimanje ovog naslova.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori