Povodom EURA 2024. izdvojili smo sjajne njemačke serije na Netflixu koje volimo
Povodom EURA 2024. izdvojili smo sjajne njemačke serije na Netflixu koje volimo

Povodom EURA 2024. izdvojili smo sjajne
njemačke serije na Netflixu koje volimo

Počelo je Europsko nogometno prvenstvo koje se održava u Njemačkom. Popisali smo mjesta koja morate posjetiti u gradovima u kojima se natjecanje igra te napravili mali vodič sa svim bitnim informacijama o datumima te gdje možete bodriti naše Vatrene. Sada donosimo sjajne njemačke serije koje možete pogledati na Netflixu.

njemačke serije

Dear Child

Od kada je prošlog rujna ugledala male ekrane, njemačka triler serija Dear Child  postala je najgledaniji naslov na Netflixu. Temeljena na istoimenom bestselleru Romyja Hausmanna, ostvarila je sjajan prijem i kod kritike i kod publike. Priča prati slučaj nestanka koji je ponovno otvoren nakon 13 godina. Nakon što nepoznatu ženu udari auto u šumi dok je bježala iz zatočeništva, u bolnicu s njom dođe i misteriozna djevojčica. Ona istražiteljima opiše dramatične detalje koji su povezani s 13-godišnjim slučajem nestanka. U seriji svi plot twistevi vode natrag u mračnu šumu, a sa svakom epizodom radnja je sve napetija i mračnija.

njemačke serije

Dark

Dark je prva serija kompletne Netflixove produkcije na njemačkom jeziku. Riječ je o napetom SF trileru, a serija je veoma brzo postala jedna od najuspješnijih na Netflixu kada u pitanju nije englesko govorno područje. Inače, Dark je kao ideja postojao nekoliko godina prije nego su Netflixovi producenti odlučili uskočiti u cijelu priču. A radnja je itekako napeta. Jednom kad vas uvuče u priču, teško da cijelu seriju nećete bingeati.

Sama priča na prvu je poprilično jeziva. Nakon što dvoje djece nestane u malenom njemačkom gradu, na vidjelo izlaze brojne stvari koje su godinama bile spremane pod tepih. Od međuljudskih odnosa u maloj zajednici, pa sve do prošlosti koja i dalje proganja velik broj stanovnika, čak i kada oni sami toga nisu svjesni. U jednom trenutku postaje jasno kaku su u sve uključene i natprirodne pojave koje dodatno zakompliciraju cijelu priču.

Serija je s prikazivanjem krenula 2017. godine, a završila je tri godine kasnije, nakon tri sezone i savršeno zaokružene priče. Seriju Dark su znali uspoređivati i s Netflixovom uspješnicom Stranger Things, s obzirom na vrijeme odvijanja radnje i natprirodne pojave. Unatoč tome što nije na engleskom, serija je našla svoju veliku bazu fanova, a redovito je dobivala i visoke ocjene kritičara.

njemačke serije

Criminal: Germany

Criminal je serija za svakog fana kriminalističkog i triler žanra. To je antologijska serija u četiri dijela u kojem se svaki odvija u drugoj državi i na drugom jeziku. Tako je jedna od njih i Criminal: Germany. Kroz tri epizode pratimo tri različita slučaja te detektive u sobi za ispitivanje koji pokušavaju doći do istine. Prva epizoda vodi nas u ispitivanje agenta za nekretnine koji se sumnjiči u ubojstvu kućnog majstora, a na vidjelo izađe i kostur koji je zakopan ispod kuće koja je povezana s njim.

Druga epizoda prati slučaj obiteljskog nasilja koji sa sve više otkrivenih informacija postaje sve kompliciraniji, a treća epizoda prati ispitivanje djevojke serijskog ubojice iz koje detektivi žele izvući informaciju o lokaciji jednog tijela. Criminal: Germany uzbudljiv je dio Criminal serije koja će vas držati na rubu stolca.

njemačke serije

Perfume

Serija Perfume njemačka je serija u šest epizoda, čija je priča temeljena na poznatom romanu Parfem proslavljenog Patricka Süskinda. Međutim, ova je priča smještena u današnje vrijeme. Na Netflixu je dostupna od kraja 2018. godine, i postala je jedna od većih uspješnica kad su u pitanju njemačke serije. Priča počinje kada na području ruralne Njemačke policija krene istraživati brutalno ubojstvo žene koja je pronađena s potpuno odrezanom kosom. Inspektori koji su preuzeli slučaj poznaju žrtvu te se nalaze s još nekoliko zajedničkih prijatelja iz vremena kada su bili srednjoškolci. Tada se priča zahuktava, flashbackovi nam pokazuju kako su, još kao adolescenti, zajedno eksperimentirali s prikupljanjem različitih mirisa. U međuvremenu, ubojica je i dalje aktivan, a bliski odnosi među ljudima u malom mjestu postaju sve narušeniji.

njemačke serije

1899

Još jedna zanimljiva njemačka serija koju bi bilo šteta propustiti je 1899. Mystery horor serija prati multinacionalne imigrante koji putuju s jednog kontinenta na drugi, ali se susretnu sa strašnom zagonetkom na brodu koji plovi otvorenim morem. Ta zagonetka je još jedan brod s imigrantima, a ono što zateknu u njemu, pretvori njihovo putovanje s nadom za bolji život u pravu noćnu moru. Mi smo je i pogledali kada je izašla, a dojmove možete pročitati ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori