Trenutno najgledaniji Netflixov naslov jedan je od onih koje slobodno možete preskočiti
Trenutno najgledaniji Netflixov naslov jedan je od onih koje slobodno možete preskočiti

Trenutno najgledaniji Netflixov naslov jedan je od onih koje slobodno možete preskočiti

Ponekad vas bijeg od vaše prošlosti vodi ravno natrag u nju, premisa je nove Netflixove triler serije koja je po premijeri zasjela na prvo mjesto najgledanijih naslova na ovom popularnom streaming servisu. Who Is Erin Carter? naslov je koji sugerira mračnu prošlost istoimene naslovne junakinje, engleske učiteljice koja se skrasila u Španjolskoj.

Od teškog djetinjstva koje je utjecalo na njezin izbor karijere do nepokolebljive spremnosti da pomogne onima koji su joj bliski – scenarij je to koji pratimo kroz sedam epizoda. A po svemu sudeći, serija bi mogla dobiti i drugu sezonu…

Premda je izvorno privukla velik broj gledatelja, mnogi od njih nisu skrivali nezadovoljstvo, smatrajući kako priča nije ostvarila svoj puni potencijal te je okarakterizirana kao jedan od onih naslova koje ćete lako zaboraviti.

Ako vam ne smeta predvidljivost radnje vjerujemo da ćete ovom naslovu ipak dati priliku. S druge strane, ovih 7 serija obavezno dodajte na svoju listu, ako volite gledati misterije i psihološke trilere. Od obiteljskih drama preko susreta s mističnim bićima i znanstvenih eksperimenata, sve vas to čeka u nastavku.

psihološki trileri serije

Dark

Obiteljska saga s nadnaravnim obratom, smještena u njemački gradić u kojem nestanak dvoje male djece razotkriva odnose između četiri obitelji. Kratak  je ovo opis hvaljene njemačke serije Dark. Karakterizira ju preplitanje vremena i prostora, likova, misterija te nadnaravnog i realnog. Dostupne su tri sezone serije.

Severence

Ovaj SF psihološki triler bazira se na činjenici da je moguće razdvojiti sjećanje te biti sasvim različita osoba na poslu i izvan njega. Radnja je smještena u korporaciji Lumon Industries, gdje glavni protagonist Mark Scout predvodi tim zaposlenika koji su kirurški podijelili svoja sjećanja s posla i stvarnog života zahvaljujući zahvatu nazvanom Severance. No, stvari nisu onakve kakvima se čine… dok čekamo drugu sezonu serije, ovdje pročitajte dojmove koje je na nas ostavila prva sezona.

psihološki trileri serije

Yellowjackets

U pitanju je psihološki horor koji prati žensku srednjoškolsku nogometnu momčad koja nakon tragične zrakoplovne nesreće biva ostavljena usred divljine. Priča o uspješnim tinejdžerkama ubrzo se pretvara u jezivu sagu o kanibalističkim klanovima. Osim u teen godinama, serija glavne protagoniste pokazuje i 25 godina te nam otkriva kakve je posljedica taj mračan period ostavio na njih. Trenutno su dostupne dvije sezone.

Sharp Objects

Nakon liječenja svoje mentalne bolesti, kriminalistička reporterka Camille Preaker vraća se u svoj rodni grad kako bi riješila ubojstvo dviju mladih djevojaka. Međutim, ondje biva prisiljena suočiti se i nositi s vlastitim demonima. Psihološka miniserija Sharp Objects stekla je naklonost kritičara, posebice zbog dojmljivih vizualnih elemenata, mračne atmosfere i zanimljive glumačke postave predvođene s Amy Adams.

psihološki trileri serije

Orphan Black

Radnja prati uličnu prevaranticu koja biva uvučena u uvjerljivu zavjeru nakon što svjedoči samoubojstvu djevojke koja izgleda baš poput nje. Riječ je o naslovu koji je kao stvoren za sve one koji se vole potpuno predati jednoj seriji je trenutno dostupno pet sezona ovog SF trilera.

The Sinners

Detektiv Harry Ambrose kroz četiri sezone istražuje razne okrutne slučajeve ubojstava, pritom pokušavši proniknuti u to što naizgled obične ljude tjera da počine gnusne zločine. Pritom je svaka sezona posvećena pojedinom zločinu te razrješavanju istog. Uspješan je spoj kriminalističke drame i misterija.

psihološki trileri serije

Outer Range

Borba rančera za svoju zemlju otkrit će nedokučivu misteriju na rubu divljine Wyominga. Kratak je to opis neo-vestern serije čiji druga sezona bi trebala stići krajem godine. Do tada nam ostaje da uživamo u osam epizoda prve sezone.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori