Danska psihološka krimi serija koja stiže na Netflix izgleda beskrajno jezivo i napeto

Danska psihološka krimi serija koja stiže na Netflix izgleda beskrajno jezivo i napeto

Već smo debelo zagazili u rujan, a iako nas sunčano vrijeme još nekoliko dana služi, uskoro kreće ona prava jesenska atmosfera. Ususret tomu, Netflix je baš ovih dana otkrio cijeli lineup svog programa Netflix and Chills koji donosi najjezivije serije, filmove i true-crime dokumentarce. Na tom dugačkom popisu pronašla se i serija The Chestnut Man, jedan danski naslov koji je pažnju pridobio tek izlaskom trailera koji izgleda neopisivo dobro.

Serija The Chestnut Man snimljena po bestseller romanu

Søren Sveistrup potpisuje ovaj uspješni istoimeni roman po kojem je serija snimljena. Knjiga je izašla u danske knjižare 2018. godine i postala omiljena svima koji preferiraju žanrove trilera, horora i krimi drame. Recenzije knjige tvrde da se priča odlikuje beskrajnom napetošću i obratima koje baš nitko ne očekuje, a radnja je brutalna i šokantna do posljednje stranice. Upravo Sveistrup stoji iza nekadašnjeg Netflixovog hita The Killing koji je osvojio međunarodnu publiku, a čini se da će scenarij ponoviti novom danskom serijom.

Radnja skand priče prati Naiju Thulin (koju glumi Danica Čurčić, glumica koja nas je jednostavno oduševila nedavno u nagrađivanom hrvatskom filmu Murina). Naija i njezin partner Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) bave se ubojstvom mlade žene koja je pronađena odsječenih ruku i s malenim čovječuljkom napravljenim od kestenja pokraj sebe. Tragovi uskoro povezuju ovaj slučaj s još jednim – onim otete i navodno ubijene mlade kćeri političarke Rose Hartung (Iben Dorner).

Detektivski par uranja u jezivu priču o ubojici koja terorizira Copenhagen, a gotovo je nemoguće previdjeti kako će se priča rasplesti. Pogledajte trailer za seriju i vjerujemo da ćete se složiti da – svi jedva čekamo!

Foto. IMDb / Netflix

Učitati još
Zatvori