Znate li koji su najgledaniji naslovi na Netflixu svih vremena?
Znate li koji su najgledaniji naslovi na Netflixu svih vremena?

Znate li koji su najgledaniji naslovi
na Netflixu svih vremena?

Popularni streaming servis Netflix objavio je službene statistike gledanosti, a prema njima vrh ljestvice drže sljedeća tri naslova – serije Wednesday i Squid Game te film Red Notice. Riječ je o naslovima koji su uspješno nastavili privlačiti pažnju i nakon objave.

Tako je serija Wednesday samo prošle godine ostvarila 98 milijuna pregleda, Red Notice je dostigao 62 milijuna, a Squid Game 25 milijuna pregleda.

Wednesday
Wednesday

Što smo gledali?

Ove impozantne broje su otkrivene zahvaljujući izvješću What We Watched: A Netflix Engagement Report koji u prvom redu donosi analizu gledanosti u drugom dijelu godine, odnosno u periodu od srpnja do prosinca 2023. godine. Prema istom, najgledaniji naslov u drugoj polovici prošle godine bio je film Leave the World Behind, triler koji se ujedno našao i na petom mjestu najgledaniji Netflixovih filmova svih vremena. Među serijama, najviše interesa izazvala je ekranizacije popularnog anime ciklusa One Piece, koja je prikupila preko 72 milijuna pregleda.

Spomenuti izvještaj otkriva nam kako pažnju gledatelja i dalje uspješno zaokupljuju stariji naslovi, a među njima dominira serija Suits čiji je devet sezona u četiri mjeseca prikazivanja prikupilo impresivnih 144 milijuna pregleda. Uz nju, pokazalo se kako se gledatelji uvijek rado vraćaju naslovima Grey’s Anatomy, Gossip Girl i Gilmore Girls.

Red Notice
Red Notice

Film koji publika obožava, a kritika prezire

No vratimo se Netflixovim najgledanijim naslovima svih vremena. Dok su serije Wednesday i Squid Game proglašene uspješnicama i kod kritike i kod publike, zanimljiva je diskrepancija ove dvije strane u slučaju filma Red Notice. Dok su mu gledatelji podarili prilično visoke ocjene, kritika ga je dočekala na nož te prema njemu nije bila blagonaklona.

Podsjetimo, u filmu su glavne uloge povjerene Gal Gadot, Ryanu Reynoldsu i Dwayneu The Rocku Johnsonu. U njemu pratimo agenta koji je dužan udružiti se s poznatim lopovom kako bi uspješno uhvatio najtraženiju kradljivicu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori