Legendarno ljetovalište Kupari u blizini Dubrovnika dobiva novo lice
Legendarno ljetovalište Kupari u blizini Dubrovnika dobiva novo lice

Legendarno ljetovalište Kupari u blizini
Dubrovnika dobiva novo lice

Ljeto nam se bliži, a s njime polako razmišljamo i tražimo smještaje za odmor. Vrijeme je to koje volimo provesti u opuštajućem ambijentu, u blizini mora dok nas miluje miris lavande, borovine i kreme za sunčanje. Možda najveći san nam je pogled iz sobe i s terase na kojoj možemo ujutro na miru popiti prvu jutarnju kavu. Brojni su novi smještaji niknuli u posljednjih nekoliko godina, a još ih je toliko u planu. Jedan takav kompleks planira se i u blizini Dubrovnika, a ako je suditi po fotografijama – izgledat će savršeno.

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (6)

Kupari Luxury Hotels

Budući turistički kompleks Kupari smješten je 6 km od dubrovačkog Starog Grada. Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta.

Projekt rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurao pogled na plažu i more, te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale. Resort će zbog smještaja u prirodnoj dolini okruženoj dramatičnim padinama koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti, kako navode na stranicama studija 3LHD.

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (7)

Mnoštvo sadržaja, ali i osjećaj privatnosti

Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele, bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i 4 vile s druge strane. Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš. Centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom. Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa.

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (4)
Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (3)

Pogled na more i plažu

Svi gosti će imati pristup plaži, kao i nizu bazena sa sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće. Obnovljeni jedriličarski klub/restoran bit će fokalna točka nove marine definirane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove. Šetnica uz obalu iznad razine plaže omogućit će gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa.

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (2)

Obilje odraslog zelenila pružit će osjećaj trajnosti i povezanosti s prirodom. Planovima je predviđeno da se postojeće drveće sačuva i stvore raznoliki vrtovi unutar resorta. Opis je to koji nas je na prvu teleportirao u summer state of mind, stoga ne sumnjamo kako će i realizacija biti jednako impresivna.

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (5)

O projektu

Naziv projekta: Kupari Dubrovnik Resort

Broj projekta: 236

Program: urbanizam, turizam

Status: projekt u izradi

Projektiranje: 2014 – 2024

Lokacija: Hrvatska, Dubrovnik, Kupari

Površina parcele: 170000 m²

Autor: 3LHD

Klijent: Kupari Luxury Hotels

Kupari Luxury Hotels, Dubrovnik_foto_3lhd (1)

O studiju 3LHD

Studio 3LHD je usmjeren na integraciju različitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna i umjetnosti. Uz suvremen pristup arhitekturi svako se pitanje, kako navode na svojim službenim stranicama, rješava kroz suradnju, znanje i iskustvo tima i suradnika iz različitih struka.

Studio su 1994. u Zagrebu osnovala četiri partnera: Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić Begović i Silvije Novak, a 2016. imenovali su novu partnericu Paulu Kukuljicu.

Za svoj rad primili su velik broj međunarodnih i domaćih stručnih nagrada.

Vizualizacije: 3LHD, Instagram

Učitati još
Zatvori