Bezvremenska klasika: Nakon Quiet Luxury kose, trend je zahvatio i manikuru
Bezvremenska klasika: Nakon Quiet Luxury kose, trend je zahvatio i manikuru

Bezvremenska klasika: Nakon Quiet Luxury
kose, trend je zahvatio i manikuru

Nema sumnje da je minimalizam trend koji već nekoliko godina dominira u beauty svijetu. Od make upa, frizura pa do manikure, vrijedi ona ‘manje je više’. Svi trendovi fokusiraju se na prirodan izgled pa tako imamo clean girl look i sve popularniji quiet luxury, a nakon quiet luxury kose, trend je zahvatio i manikuru. Iako je manikura često diktirana osobnim ukusom i još uvijek možete vidjeti jarke boje i šarene nail artove, quiet luxury manikura trend je kojeg ne prestajemo viđati. Vole ga sve it djevojke, celebrityji te naravno, TikTok.

Sofisticirana elegancija

Quiet luxury estetika predstavlja jednostavnost, eleganciju i bogat izgled bez da je previše flashy. Kada je riječ o noktima, quiet luxury je minimalistički, ali chic. Manikure poput jednostavne francuske, nude i rozih nijansi, suptilni shimmer te popularnih coconut milk manikure, angel nails i cloud nails spadaju u quiet luxury estetiku. Quiet luxury manikura stvarno može poboljšati vaš sveukupan look, a postala je jako tražena zbog svoje sposobnosti da djeluje bezvremenski. To je trend koji nikad neće zastarjeti. Ključ je u minimalizmu i ulaganju u premium lak za nokte ili gel koji će trajati. Koliko god voljeli boje i zabavne nokte, pogotovo ljeti, ovakvim noktima ipak ne možemo odoljeti. Njihova jednostavnost je ono što ih čini sofisticiranim i elegantnim. Puno ljudi voli nail art, ali suptilniji i minimalističkiji zbog čega je quiet luxury manikura odličan spoj između nail arta i jednostavne manikure.

Bezvremenski nokti

Jedva primjetna manikura postala je veliki trend na društvenim mrežama, ali i kod trendsetterica poput Sofije Richie koja je za svoje vjenčanje imala kratke minimalističke nokte. Promišljena jedva primjetna manikura jednaka je kao i ‘no make up’ make up look. Prednost u nošenju ovakve manikure je ogromna jer paše uz sve. Za bilo kakvu prigodu te bilo kakav outfit. Zato smo mogli vidjeti i quiet luxury nokte na Margot Robbie tijekom Barbie press turneje, jer su pasali uz njezine mnoge outfite koje je mijenjala. Što to onda točno karakterizira quiet luxury manikuru? Za razliku od tradicionalnog nude laka za nokte, za ovaj trend boje noktiju su poluprozirne ili skroz prozirne te odgovaraju tonu kože. Neprozirnost bi trebala pokazati kontrast između ploče nokta i vrhova, ali na suptilan način. Lak ima lagani sjaj i sjajni finiš. Što se tiče oblika, njeguju se prirodni nokti. Kratki do srednje zaobljeni nokti definicija su quiet luxuryja. Namjera je da nokat izgleda prirodno i jednostavno.

Učitati još
Zatvori