Znate li što je Quiet Luxury kosa? Evo kako je stilizirati kod kuće
Znate li što je Quiet Luxury kosa? Evo kako je stilizirati kod kuće

Znate li što je Quiet Luxury kosa? Evo
kako je stilizirati kod kuće

Vjerojatnost da niste čuli za trend “quiet luxury” je doista minimalna. Riječ je podjednako o životnom, koliko i o modnom trendu koji je eksplodirao na društvenoj mreži TikTok nakon serije “Succession”, a nekako se uljuljuškao kao veliki – ako ne i potencijalno najveći – trend ljeta nakon profinjenog vjenčanja Sofije Richie Grainge.

Što je quiet luxury trend?

Takozvani trend “tihog luksuza” odnosi se na novi pristup luksuzu koji se fokusira na suptilnu eleganciju, minimalizam i kvalitetu. Umjesto istaknutih i ekstravagantnih logotipa ili prenapadnih detalja, ovaj trend naglašava sofisticiranost i diskretnost. Kao i pažljivo izrađene komade koji privlače pažnju svojom nenametljivošću, ali perfektnom izradom.

Quiet luxury može se primijeniti u raznim aspektima života, uključujući modu, ljepotu, umjetnost, interijere, putovanja i gastronomiju. Ideja je naglasiti kvalitetu i unutarnju ljepotu. Originalno, ideja trenda dolazi od promatranja životnog stila ljudi koji su rođeni u bogatstvu i njime se ne vole hvaliti – iako komadi koje biraju su prepoznatljivi unutar njihovih krugova.

Ovaj trend naglašava vrijednost autentičnosti, individualnosti i čistih linija. Uključuje proizvode izrađene od luksuznih materijala, ali bez prekomjernog isticanja brenda. Ovaj trend često privlači ljude koji cijene minimalizam, održivost, etičke prakse i koji preferiraju dugotrajne komade od onih koji su podložni brzim modnim trendovima. Quiet luxury može, ali i ne mora značiti ulaganje u dizajnerske modne komade, jer može biti i samo stilski odabir. A jednako tako može biti i odabir u makeupu, pa i frizuri!

Što je quiet luxury kosa?

Kada pričamo o quiet luxury kosi, pričamo o minimalizmu u izradi frizure, kosi visoke kvalitete i boje skupocjenog izgleda, uz eventualne chic i klasične izbore u ukrasima. Primjerice, to je kvalitetna, duga i sjajna kosa boje meda s crnim obručom… Ili elegantna punđa popraćena s ukrasnom, satenskom mašnom. Iako je Barbiecore itekako velik trend i prava opreka trenu tihog luksuza, upravo su frizure Margot Robbie na promociji filma idealan primjer kako bi trebala izgledati skupocjena kosa!

Jednostavnost i zaglađenost ovakvih kosa daju na dojmu luksuza i onaj neosporivi chic vibe kojemu svi težimo. Jednako tako, chic potez je i povratak na jednostavnu, prirodnu boju kose, poput čokoladnih tonova smeđe boje ili medene plave. Ideja je da se ne može prepoznati je li to vaša prirodna boja – ili se redovito bojate.

Kako napraviti luksuznu frizuru kod kuće?

Još jedan benefit ovoga trenda, osim što ćete izgledati skupocjeno i elegantno, jest činjenica da se vrlo jednostavno izradi kod kuće. Naime, već je stavljanje razdjeljka na sredinu glave i zalizivanje kose u zaglađeni niski rep ili urednu punđu primjer quiet luxury frizure. Ukrasite frizuru dodatno korištenjem crne trake za kosu ili bisernim ukosnicama.

U izradi frizure mogu vam pomoći i kvalitetni proizvodi za stiliziranje kose, poput spreja protiv elektriciteta, kako bi mlada kosa ostala perfektno zalizana uz glavu. Također, održavajte punoću boje korištenjem maski u boji, koje će vam uvijek dati taj dojam multidimenzionalnosti, bez korištenja pramenova.

Foto: Instagram (@estheraguirre)

Učitati još
Zatvori