Recenzija: Isprobale smo klitoralne stimulatore s 50nijansi.hr
Recenzija: Isprobale smo klitoralne stimulatore s 50nijansi.hr

Recenzija: Isprobale smo klitoralne
stimulatore s 50nijansi.hr

Pitamo li prosječnu ženu koje ženske seks igračke može nabrojati, vrlo vjerojatno bi zastala već iza dildača i vibratora. Osim što većina nikada i nije isprobala neku seks igračku za vlastiti užitak, industrija je na van i dalje predominantno okrenuta muškoj zabavi. Jest da igračke na napuhivanje i realistična spolovila i nisu neki turn on nama koliko frajerima, pa je možda spektar opcija u startu poprilično smanjen… Možda imamo više profinjen ukus? Ostat ćemo pri tom zaključku.

Bilo kako bilo, 2022. godina je THE godina kada vas želimo potaknuti na istraživanje svog tijela jer previše stvari se dogodilo unazad tri godine da bismo i dalje živjele u uvjerenju da su prsti dovoljno dobri za solo igru. Ne ženo, trebamo sve što nam život pruža! Seks igračke postaju sve više fokusirane na istraživanje različitih načina stimulacije orgazma – a uz to su i sve više stylish. Kako znaš da si odrasla žena? Kada želiš da tvoj vibrator izgleda kao umjetničko djelo. Tko želi gledati u žilavi falus? That’s so last year.

No kako se kaže „practice what you preach“… Nismo vam mogle soliti pamet dok i same nismo isprobale igračke koje ne samo webshopovi već i druge žene predstavljaju kao najbolju stvar na svijetu poslije sladoleda, Chanel torbica i psića – klitoralne stimulatore.

Ne zanemaruj klit

Dildo i vibrator su sasvim solidne igračke koje provjereno dobro rade muški posao već godinama. No i dalje uspješno ignoriramo činjenicu da A) penetracijom možemo i ne moramo postići orgazam, B) uz stimulaciju klitorisa orgazmi mogu biti dugotrajni i suludo dobri.

Lako je zaboraviti da je klitoris, zapravo, zvijezda vašeg showa. U njemu se nalazi više živčanih završetaka nego u cijelome tijelu (pa i više nego u penisu), što vam može poprilično životopisno dočarati kakve orgazme možete doživljavati – a možda ne ispunjavate njihov puni potencijal. Statistički podaci o broju žena koje ne mogu svršiti samo s penetracijom variraju od 65-85%, što svakako pokazuje da je brojka veća od pola. Također, zanimljiv je podatak taj da što više stimulirate klitoris prije i tijekom seksa, veće su šanse i za klitoralni i za vaginalni orgazam.

Pa… bacimo se na posao.

Što su klitoralni stimulatori?

Klitoralni stimulatori su uređaji fokusirani na stimulaciju klitorisa. Ove seks igračke mogu raditi na različite načine, a većinom stvaraju vakuum, vibriraju, imaju sonične pulsacije ili ispuštaju zrak. Ideja je stimulirati klitoris kako bi se pojačao dotok krvi u taj osjetljivi dio tijela, nakon čega ste bliže orgazmu.

Međutim, klitoralni stimulatori svake godine postaju sve napredniji pa sada primjerice nude jednak intenzitet radnje koliko god ih pritiskali uz tijelo, imaju nastavke i za vaginalnu penetraciju, napravljeni su od silikona koji podsjeća na kožu ili jezik, a mogu biti fokusirani i na stimulaciju klitorisa u cijelosti – ne samo na njegov vanjski “brežuljak”.

Kako su klitoralni stimulatori drugačiji od klasičnih vibratora?

Kako je klitoris u stvari puno veći od onoga što vidimo, tako za dugotrajnije i intenzivnije zadovoljstvo trebamo stimulaciju cijelog organa, a ne samo njegovog djelička. Vibratorom možemo stimulirati klitoris iznutra – što većini žena nije dovoljno efektno – ili direktno iz vana – što može biti preintenzivno i targetira samo direktno stimulirani dio.

S druge strane, iako su fokusirani samo na klitoris, klitoralni stimulatori zahvaljujući soničnim pulsacijama, vakuumu i slično, stimuliraju cijelu površinu klitorisa čime omogućuju drugačiji osjećaj orgazma.

Ovakve uređaje uspoređuju s velikim zvučnicima u klubovima. Znate ono kada stojite blizu zvučnika i od basa osjećate pulsacije kroz cijelo tijelo? Klitoralni stimulatori to rade vašem klitorisu, dok je vibrator više poput sjedenja na mašini za pranje rublja za vrijeme centrifuge. Ponovno, not bad – ali so last year.

Klitoralni stimulatori koje smo isprobali

Webshop 50nijansi.hr pruža fantastičan izbor ženski seks igračaka, bilo isključivo za solo zadovoljstvo, igru s partnerom ili probleme vezane uz žensko zdravlje. U povećem broju stimulatora izabrali smo tri slična, ali dovoljno različita.

Na listi se naravno našao i Lelov proizvod, kako su apsolutno fantastični kada su u pitanju ženske seks igračke. Njihova Sona ima sonične pulsacije za stimulaciju cijelog klitorisa. Dream Toysov Elite Vivienne zamišljen je kao stimulator erogenih zona na tijelu uz snažne vibracije dok je Mia Rose brenda International Dreamlove S.L. – za početak – preslatka, a nudi zračnu stimulaciju klitorisa. Nekoliko djevojaka iz redakcije isprobalo je igračke, a ovo su njihovi iskreni dojmovi.

Naš dojam o klitoralnim stimulatorima

Bestseller – s razlogom

Lelo Sona jedan je od najpoznatijih ovakvih uređaja na svijetu i to s dobrim razlogom. Za razliku od prvih klitoralnih stimulatora na tržištu, ovaj uređaj je nudio stimulaciju cijelog klitoralnog organa soničnim pulsacijama. Vibracija može biti suviše intenzivna, a vakuum suviše jak. Iz toga razloga sonične pulsacije dobar su odabir za sve osjetljive na grublji dodir, a i za one koje žele isprobavati dulje i intenzivnije orgazme.

Naime, Sona fantastično sjeda u ruku i od nježnog je silikona, a kako je vodootporna izvrsna je za isprobavanje i u kadi kako biste dobili nešto drugačiji podražaj. Nudi 8 načina stimulacije i čak 9 intenziteta svakog što je sasvim dovoljno za pronaći idealan način za sebe. Sugeriramo da krenete od najslabije postavke jer su ove pulsacije poprilično intenzivne.

Također, uređaj je relativno tih, ima ugrađenu punjivu bateriju i traje sat vremena bez pauze. Osjećaj je zanimljiv i može vas brzo „prevariti“. Skoro pa uhvatiti nespremne!

Malo drugačiji uređaj

S druge strane, Elite Vivienne je nešto sasvim drugačije, a pomalo je i dva u jedan. Ovaj klitoralni stimulator je u stvari zahvaljujući izraženom vršku i stimulator erogenih zona. Ima snažne vibracije u 7 uzoraka i 3 jačine, a kako je vodootporan može se koristiti i pod vodom.

Uz njega također preporučujemo kretanje na najslabijoj postavci i uz puno lubrikanta kako je ipak riječ o direktnoj stimulaciji. Vrlo je intenzivan, što može biti problematično za osjetljiv ili barem ne zagrijan klitoris. No veliki je plus za stimulaciju bradavica, perineuma i inih erogenih točki.

Veliki benefit je što je primjenjiv i u seksu s partnerom kako uređajem možete stimulirati sebe pa njega ili kako god. Radi svog zakrivljenog oblika možete ga staviti i na dno gaćica pa eksperimentirati tako vibracije kod kuće. Ipak, vibracije se čuju kao kod prosječnog vibratora pa ne preporučujemo da ga vodite u šetnje.

Ružica za kraj

Za kraj, ruža koju ZAISTA želite dobiti. Uređaj sličan ovome postao je viralan na Tik Toku zato što je dovoljno neobičan da se ne može pretpostaviti da je vibrator – što može biti vrlo korisno ne živite li sami ili s partnerom. Mia Rose brenda International Dreamlove S.L. stimulira klitoris snagom usisa, a nudi 7 uzoraka zračnih stimulacija u tri intenziteta.

I s njim preporučujemo spor početak na najnižem intenzitetu uz puno lubrikanta, posebice ako nikada niste osjetili efekt usisa, ako razumijete što mislimo. Ružica je napravljena od silikona tako da je poprilično nježna, no zračne stimulacije mogu biti poprilično nezgodne uhvate li vas nespremne.

Uređaj je vodootporan što je svakako praktično, puni se u svega sat vremena i radi bez prestanka oko 90 minuta što je fantastična računica. Iako nije namijenjen za partnersku igru ili stimulaciju drugih zona na tijelu, svakako vas potičemo na eksperimentiranje.

Journal Single’s Day Giveaway

Trenutno na našem Facebooku traje Journal Single’s Day Giveaway gdje netko od vas može osvojiti stimulator Elite Vivienne.

Počastite sami sebe!

Što trebate napraviti?

  • Pratiti journal.hr na Facebook stranici.
  • Pratiti 50nijansi.hr na Facebook stranici.
  • U komentaru označiti jednu osobu za koju mislite da također treba samu sebe počastiti.

Giveaway traje do ponedjeljka, 14. studenog u 12 sati, a nakon toga ćemo objaviti jednog sretnog dobitnika/cu!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

 

 

Svi testirani klitoralni stimulatori mogu se kupiti na webshopu 50nijansi.hr.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori